Правила зберігання продуктів

Чи то через особливості менталітету, чи то історично так склалося, а жителі пострадянського простору – народ запасливий. У сім’ї з середнім доходом Продуктів харчування в квартирі вистачить на невеликий магазинчик!

Якщо вам живеться спокійніше, коли і в кладовочку, і в холодильнику є їстівні припаси в достатній кількості, то ви просто зобов’язані дізнатися Правила правильного зберігання продуктів, щоб не викидати гроші даремно.

Як зберегти продукти свіжими

· яблука

Зберігання яблук на кухні при кімнатній температурі ні до чого доброго не приводить. Навіть самі соковиті плоди швидко стануть м’якими. У контейнері для овочів і фруктів в холодильнику їм саме місце – яблука будуть залишатися свіжими і хрусткими протягом декількох тижнів.

· борошно

Куплену щойно борошно краще відразу пересипати в скляну банку з кришкою. Якщо зберігати її в паперовому пакеті, можуть завестися комахи, а в пластиковій ємності борошно швидко запреває.

· фрукти

Безумовно, зберігати фрукти в холодильнику – непогана ідея. Але це слід робити з розумом: фрукти не повинні знаходитися в прямому сусідстві з овочами. Розкладіть їх по різних контейнерах.

· Картопля

А ось для картоплі холодильник – не найкращий варіант. В результаті такого зберігання крохмаль в бульбах перетворюється в цукор. Темне, прохолодне, добре вентильованому приміщенні – ідеальне місце для зберігання великих партій картоплі.

· Цибуля

Зберігати цибулю необхідно в тих же умовах, що і картопля, але ні в якому разі не поруч з ним! Ці два продукти при спільному розміщенні згубні один для одного і псуються швидше. Цибулини будуть непогано себе почувати і в холодильнику (але не поруч з фруктами).

· Листовий салат

Не зберігайте листя салату в закритому поліетиленовому пакеті. Краще звернути їх у папір або розмістити вертикально в тазику.

· сир

Щоб твердий сир зберігався довше і не пліснявів, загорніть його в вощений папір, а потім помістіть в спеціальний контейнер з кришкою або пакет. І все-таки сир – це той продукт, який запас краще не купувати.

· Макаронні вироби

Макаронні вироби після розтину пластикового пакета краще відразу перекласти в скляну ємність з кришкою. Це не дозволить продукту увібрати сторонні запахи і вологу.

· помідори

Тримайте помідори подалі від світла і вологи. Не вщухають суперечки про те, зберігати чи помідори в холодильнику. Скажімо так: у холодильнику помідори дійсно довше залишаються свіжими, але втрачають аромат. Щоб відновити запах, дістаньте овочі з холодильника за добу до приготування.

· хліб

Холодильник – найкраща хлібник! Хлібобулочні вироби не тільки довше не черствіють, але і не пліснявіють. Одна лише застереження: продукт повинен бути в пакеті.

Сподіваємося, ці практичні поради допоможуть зберегти ваші стратегічні запаси свіжими. Але все ж, як показує практика, краща економія – це складання списків і меню і планування закупівель.

Сподобалася стаття? Поділіться нею з друзями!

Увага!

10 Фото, Які Гарантовано Піднімуть Вам Настрій !
10 Фото, які гарантовано піднімуть Вам Настрій !


18 Геніальних Рішень Повсягденних Проблем !

Нема на чому розігріти піцу

Увага!

10 Секретів Які Ви Точно Ще Не Знали!



Ще статті спеціально для Вас:

Коментування заборонено.