Правда про кокосовій олії

Ви помітили, як останнім часом зріс інтерес до кокосовому маслу? Очевидно, що чимала заслуга в цьому належить ЗМІ! Дівчата з шовковистим, блискучим волоссям, оксамитовою шкірою і підтягнутими фігурами раз у раз миготять в стрічці соцмереж і запевняють, що всім цим багатством зобов’язані одному чудо-продукту.

«З Смаком» пропонує розібратися: чи дійсно кокосове масло – еліксир молодості або це чергова пастка маркетологів?

Почнемо з того, що попит на кокосове масло різко зріс з тих пір, як його повернули в список продуктів для здорового харчування. Адже парою-трійкою десятків років раніше кокосове масло, як і інші насичені жири, впало в немилість, а відносно недавно після численних наукових досліджень було реабілітовано. Далі – більше: завдяки унікальному складу продукт визнали найбільш корисним з Насичених жирів для організму.

Користь кокосового масла

Якщо говорити про кокосовій олії як про Засіб по догляду за шкірою – це неперевершене зволоження, харчування, пом’якшення. Підходить для омолодження абсолютно будь-якого типу шкіри. Масло повертає до життя пошкоджені хімічним впливом волосся, зміцнює коріння, усуває лупу. Підсумок – баночка з кокосовим маслом повинна бути на туалетному столику кожної жінки, тотальний відхід від п’ят до маківки!

Щодо Вживання кокосового масла в їжу картина не є такою однозначною. З одного боку, це на 90% насичені жири, велика частина яких – середньоланцюжечні жирні кислоти. Тому продукт засвоюється набагато легше і швидше трансформується в енергію, ніж тваринні жири. А це відповідає принципам здорового харчування. З іншого боку, кокосове масло може викликати розлад травлення, і вводити його в раціон потрібно поступово.

Існують теорії і про те, що кокосове масло сприяє очищенню крові від зайвого холестерину, зміцнює імунітет, поліпшує прохідність імпульсів по нервовим клітинам аж до того, що знижує Прояви хвороби Альцгеймера. На жаль, поки немає наукових даних про вплив кокосового масла на людей з деменцією.

У будь-якому випадку всі позитивні властивості кокосового масла, про які пишуть, притаманні тільки Нерафінованій олії холодного віджиму вищої якості. Воно ж – єдине придатне для вживання в їжу.

Як вибрати кокосове масло

Extra Virgin або Virgin Coconut Oil, Сold-pressed and unrefined – так повинно бути позначено на етикетці масло, призначене для їжі. Extra Virgin – найвищий і дорогий клас масла.

А ось рафінована, отримане методом гарячого пресування, – найдешевший і, на жаль, поширений на нашому ринку клас масла. Цей продукт отримують з сировини, що залишився після виробництва масла холодного віджиму. Вживати в їжу його не варто, а ось в косметичних цілях – цілком. Ну хіба ще гітарні струни почистити, меблі наполірував, шкіряні чоботи натерти, дверні петлі змастити…

Отже, очікувати, що кокосове масло створить диво і раптово подарує стрункість, а то взагалі вилікує від серйозного захворювання, не варто. Поряд з цим продукт дійсно корисний і вкрай приємний у вживанні, цілком може замінити в раціоні тваринні жири.

Порада від «З Смаком»: спробуйте додати в ранкову каву кілька крихт кокосового масла замість молока – отримаєте підбадьорливий напій з райським ароматом без гіркуватості. Будьте здорові, харчуйтеся правильно і мотивируйте друзів своїм прикладом!

Увага!

10 Фото, Які Гарантовано Піднімуть Вам Настрій !
10 Фото, які гарантовано піднімуть Вам Настрій !


18 Геніальних Рішень Повсягденних Проблем !

Нема на чому розігріти піцу

Увага!

10 Секретів Які Ви Точно Ще Не Знали!



Ще статті спеціально для Вас:



Просто Останні Статті:

Коментування заборонено.