Поради від шеф-кухарів

Коли ми дивимося на ідеальний стейк, хрустку скоринку на рибі або повітряну випічку знаменитих кухарів, руки опускаються. Здається, що ми Ніколи не досягнемо такого кулінарної майстерності, адже у них за плечима роки кулінарних академій і десятиліття практики.

Але Не варто впадати у відчай! Якщо ви все ще вважаєте, що це виходить тільки у професійних кухарів, наші поради точно для вас.

Поради професійних кухарів

· Щоб Стейк вийшов ідеальним, дістаньте м’ясо з холодильника за 1-2 години до приготування. Таке м’ясо, на відміну від холодного, рівномірно прожариться. А для красивої скоринки варто промокнути стейк перед приготуванням паперовими рушниками.

· Щоб не пересушити курку або нежирну свинину, європейським кухарям прийшло в голову Вимочувати м’ясо в розсолі. Додайте в 1 л води чверть склянки солі і півсклянки цукру і покрийте м’ясо розсолом повністю. Витримайте в холодильнику від півгодини до 8 годин (в залежності від веса – 1 годину для кожного 1 кг).Обов’язково протріть перш, ніж обсмажити!

· Щоб блюдо Максимально насичувалося смаком і ароматом спеції, прогрійте її на сковорідці без масла і подрібніть, в ідеалі – в кам’яній ступці. Навіть чорний перець заграє по-новому!

· Розбити холодні яйця, розм’якшити масло в мікрохвильовці… Робили так? Більше не робіть! Краще залиште ці продукти На всю ніч при кімнатній температурі, і ваша випічка стане повітряної.

· Чи збираєтеся смажити білу рибу на грилі? Нанесіть на неї трохи майонезу за допомогою кулінарної кисті. Посоліть і сміливо смажте – вона буде З ідеальною хрусткою скоринкою. Менше спецій – лише сіль і трохи лимонного соку.

· Секрет від Алена Дюкасса: не використовуйте для стейка вершкове або рослинне масло. Просто обсмажте спочатку ту сторону, на якій є жировий прошарок. Він знайде Дивовижний смак без зайвих домішок.

· Перш, ніж розім’яти картопля з молоком, гарненько просушіть його, виклавши на суху розпечену сковорідку. Зайва рідина випарується, і ви отримаєте Ніжне вишукане пюре. Щоб не окропити себе гарячим молоком під час пюріровання, злегка потовчіть бульби і лише потім вливайте рідину.

· Перш, ніж готувати Суп-пюре з овочів, обсмажте кожен овоч окремо на рослинному маслі і лише після цієї процедури залийте водою або бульоном. Овощной цукор карамелізується, смак розкриється, і у вас вийде блюдо з насиченим ароматом. Так само готуйте і рагу.

· Неважливо, готуєте ви млинці на десерт або для закусок – додайте в тісто Кілька столових ложок сметани.Вони стануть ніжними і смачними, а начинку можна буде легко загорнути і не пошкодити при цьому млинець.

· Цукор підійде Не тільки для десертів. Якщо для вашого рецепта потрібно скористатися сирими або консервованими помідорами, додайте дрібку цього продукту, щоб приглушити природну кислоту – смак страви розкриється по-справжньому.

· Яєчня, здавалося б, найпростіше блюдо, але вона здатна вивести з себе будь-кого. Тепер і її секрет розкритий: розігрійте товстостінну сковорідку на маленькому вогні і розтопіть пів чайної ложки вершкового масла. Обсмажте яйце 4-5 хвилин, посоліть і насолоджуйтеся!

· Дуже багато супів, соусів та інших смачних страв готують на основі Прозорого м’ясного бульйону. Так ось, якщо ви не хочете отримати каламутну рідину, варіть курку на самому слабкому вогні хоча б 3 години. Слідкуйте, щоб бульйон не розпочинав вирувати і вчасно знімайте навіть найменшу піну. Через півтори години можна додавати сирі коренеплоди. Якщо ваш бульйон з яловичого або баранячого м’яса, розріжте овочі навпіл і обсмажте на сковорідці без масла до чорної кірочки. Смак і колір стануть насиченими!

· Багато господині випікають хліб в духовці, адже він точно буде свіжим і корисним. Але Часто підводить корочка – то бліда, то кам’яна… Але ж рішення проблеми дуже просте! Налийте трохи води у жароміцних ємність і поставте її в духовку. Завдяки пару ви отримаєте красиву хрустку скоринку.

· Прогрійте сковорідку на середньому вогні, розтопіть рівні частини вершкового і рослинного масла, викладіть підсолений нарізану цибулю. Можете використовувати тільки топлене вершкове масло. Ви Позбудетеся від різкого запаху і отримаєте карамелізований лук зі солодкуватим ароматом.

· Часник здатний нашкодити як бізнес-зустрічі, так і побачення з коханою людиною. Але якщо ви вже дуже його любите, Змастіть зубчиком тарілку, з якої ви збираєтеся є: страви передасться аромат, а ось вам це ніяк не зашкодить. Залиште страх перед часником вампірам!

· Чи помічали закономірність: чим якісніше і дорожче сковорідка, тим Менше шанс отримати хрустку скоринку? Так ось, це все через антипригарного покриття! Вони чудово підходять для оладок і яєчні, але якщо вам потрібні хрусткі овочі або м’ясо – візьміть стару-добру чавунну.

Тепер ваші страви завжди будуть ідеальними що на вигляд, що на смак. Користуйтеся нашими порадами і діліться ними з друзями!

Увага!

10 Фото, Які Гарантовано Піднімуть Вам Настрій !
10 Фото, які гарантовано піднімуть Вам Настрій !


18 Геніальних Рішень Повсягденних Проблем !

Нема на чому розігріти піцу

Увага!

10 Секретів Які Ви Точно Ще Не Знали!



Ще статті спеціально для Вас:



Просто Останні Статті:

Коментування заборонено.