Полуничні десерти

Полуниця – справжнє джерело вітамінів. Нарешті можна їсти її в необмежених кількостях. Якщо ви любите оригінальні і смачні страви, тоді вам точно сподобається ця добірка креативних Полуничних десертів.Порадуйте рідних незвичайною подачею і цікавими начинками.

Полуничні десерти

Суфле «Полуничні хмари»

Вам знадобиться

  • 200 г полуниці
  • Сік 0,5 лимона
  • 15 г желатину
  • 150 г цукрової пудри

Приготування

· Вимийте полуницю, помістіть її в блендер і зробіть пюре.

· У пюре додайте желатин, добре перемішайте і залиште на 15 хвилин настоюватися.

· Влийте в пюре лимонний сік, додайте цукрову пудру і перемішайте.

· Перелийте суміш в каструлю і нагрівайте її. Не давайте їй закипіти і не забувайте помішувати, щоб желатин повністю розчинився.

· Остудіть суміш до кімнатної температури. Збивайте її міксером на максимальній швидкості протягом 10 хвилин. Суфле повинно посветлеть, стати гущі і збільшитися в обсязі.

· Застеліть форму харчовою плівкою, вилийте суфле і помістіть форму в холодильник, щоб суфле повністю застигло.

· Наріжте суфле невеликими шматочками і можете подавати десерт до столу.

Карпаччо з полуниці

Вам знадобиться

  • 6 ягід полуниці
  • 2 ст. л. цукру
  • 2 ст. л. води
  • 1 ст. л. червоного винного оцту

Приготування

· Глибоку сковороду поставте на середній вогонь, висипте в неї цукор і, постійно помішуючи, розтопіть його.

· Невеликими порціями влийте в сковороду окріп і гарненько все перемішайте.

· Зніміть сковороду з вогню, дайте суміші трохи охолонути і додайте винний оцет. Ретельно все перемішайте.

· Вимийте полуницю і наріжте її тонкими кружечками. Викладіть полуницю на блюдо і залийте оцтовою карамеллю. Помістіть блюдо в холодильник на годину.

· Подавайте до столу. Якщо хочете, то можете присипати полуницю невеликою кількістю цукрової пудри.

Алкогольні шоти-желе

Вам знадобиться

  • 20 ягід полуниці
  • 30 мл свіжого соку лайма
  • 20 г цукру
  • 40 мл води
  • 85 мл текіли
  • 60 мл лікеру «Куантро»

Приготування

· У теплій воді розчиніть цукор. Додайте сік лайма і желатин.

· Перелийте суміш в невелику каструльку і розігрійте на повільному вогні, постійно помішуючи до тих пір, поки желатин повністю не розчиниться.

· Охолодіть суміш до кімнатної температури. Додайте лікер і текілу.

· Вимийте полуницю, зріжте кінчик кожної ягоди і акуратно видаліть серцевину, роблячи з полуниці маленькі формочки.

· У полуничні формочки влийте желе і відправте полуничні шоти в холодильник до повного застигання.

Полуниця в шоколаді

Вам знадобиться

  • 150 г полуниці
  • 150-200 г молочного або темного шоколаду
  • 1 ст. л. рослинного масла

Приготування

· Вимийте полуницю і обсушити за допомогою паперового рушника. Викладіть її на обробну дошку і відправте на 20 хвилин в холодильник.

· На водяній бані розтопіть шоколад.

· Візьміть металеву решітку та змастіть рослинною олією, покладіть її зверху на паперові рушники.

· Тримаючи полуницю за хвостик, занурюйте кожну ягоду в шоколад. Акуратно викладіть ягоди в шоколаді на решітку.

· Коли шоколад схопиться, відправте грати в холодильник на 30-50 хвилин.

· Можете подавати десерт.

А які цікаві рецепти знаєте ви? Не забудьте поділитися статтею зі своїми друзями!

Увага!

10 Фото, Які Гарантовано Піднімуть Вам Настрій !
10 Фото, які гарантовано піднімуть Вам Настрій !


18 Геніальних Рішень Повсягденних Проблем !

Нема на чому розігріти піцу

Увага!

10 Секретів Які Ви Точно Ще Не Знали!



Ще статті спеціально для Вас:



Просто Останні Статті:

Коментування заборонено.