Овочеві заморожені суміші

Для будь-якої господині, яка цінує свій час, надзвичайно важливо правильно організувати всі процеси на кухні. Особливо це важливо для працюючих мам, адже вони змушені буквально викроювати час для занять з дитиною і для особистих потреб.

«З Смаком» пропонує заготовити домашні напівфабрикати, які за лічені хвилини можна перетворити в здоровий, повноцінний, ситний вечеря.

Відмінним рішенням для економії часу буде придбання мультиварки. Це ж так зручно: дістати вранці пакет з морозилки, залишити розморожувати на нижній полиці холодильника, а повернувшись з роботи, завантажити в чашу девайса і натиснути кнопку! Поки готується, можна і гарнір збагнути.

Швидкі страви для мультиварки

Врахуйте, що доведеться багато чистити і різати! Але, витративши на цю метушню 1 годину, отримаєте в результаті 10 фактично готових страв. Також для роботи вам знадобляться пакети для заморозки з застібкою (можна знайти в господарському магазині).

Вміст в пакети викладайте шарами: знизу овочі, соуси і спеції посередині, а м’ясні інгредієнти зверху. Також не забудьте наклеїти на пакети стікери, вказавши на них дату. Термін зберігання таких сумішей приблизно 3 місяці. Врахуйте, що зазначений час приготування, приблизно і залежить від параметрів конкретно вашої мультиварки.

Тушкована свинина з овочами в кисло-солодкому соусі

3 порції, час приготування в режимі «Гасіння» – 50 хвилин.

  • 1 банка консервованих ананасів (шматочками)
  • 450 г овочів, нарізаних кубиками (морква, цибуля, селера)
  • 2 ч. л. соєвого соусу
  • 2 ч. л. цукру
  • 100 мл томатної пасти
  • 1 ст. л. крохмалю
  • 500-700 г рубаної свинини

Курка з помідорами та базиліком

3 порції, час приготування в режимі «Жарка» – 15 хвилин (окремо для філе) плюс 20 хвилин режимі «Гасіння» з додаванням помідорів і зелені.

  • 2 помідори, нарізаних часточками
  • 3-4 гілочки базиліка
  • 280 г томатного соусу
  • 2 ст. л. оливкового масла
  • 3 зуб. часнику (подрібнити)
  • 3 половинки курячого філе
  • Сіль, перець за смаком

Курка чилі з болгарським перцем і кукурудзою

6 порцій, час приготування в режимі «Гасіння» – 35 хвилин.

  • 2 великих болгарських перцю (нарізані кубиками)
  • 1 банка консервованої кукурудзи
  • 2 помідори або 50 г томатної пасти
  • Перець чилі за смаком
  • Сіль, перець за смаком
  • 700 г курячого філе, нарізаного кубиками

Курка в лимонно-медовому соусі з мускатної гарбузом

3 порції, час приготування в режимі «Гасіння» – 35 хвилин

  • 300 г м’якоті гарбуза, нарізаною дрібними кубиками
  • 2 ст. л. оливкового масла
  • 1 ст. л. меду
  • Сік половини лимона
  • 700 г курячого філе

Такос з індички з болгарським перцем

4 порції, час приготування в режимі «Жарка» – 15 хвилин для овочів і 15 хвилин після додавання фаршу. Подавайте на коржиках тако або в лаваші.

  • 500 г нарізаних овочів асорті (болгарський перець, цибуля-порей, морква, зелений горошок)
  • Чорний перець за смаком
  • Паприка за смаком
  • Сіль за смаком
  • 2 ст. л. томатного соусу
  • 2 зуб. часнику (подрібнити)
  • 500 г фаршу з індички

Рагу з яловичини з овочами

6 порцій, час приготування в режимі «Гасіння» – 1 година.

  • 600 г нарізаних овочів асорті (кабачок, морква, цибуля, болгарський перець, спаржева квасоля)
  • 700 г нарізаної шматочками яловичини
  • Сіль і улюблені прянощі за смаком

Овочевий суп

6 порцій, час приготування в режимі «Жарка» – 10 хвилин для овочів, подальше приготування – в режимі «Суп» (після додавання води). Фрикадельки завантажуйте після закипання води і варіть до готовності.

  • 300 г свіжого або замороженого горошку
  • 600 г нарізаних овочів асорті (морква, корінь селери, цибулю-порей, болгарський перець)
  • 200 г замороженої або свіжої брюссельської капусти
  • 18 фрикадельок з яловичого фаршу
  • Сіль, спеції за смаком

Яловичина з грибами в ароматному соусі

4 порції, час приготування в режимі «Гасіння» – 1 година. Подавайте з рисом або яєчної локшиною.

  • 500 г нарізаної яловичини
  • 500 г нарізаних печериць
  • 1 цибулина
  • 0,5 ст. яблучного соку
  • 2 зуб. часнику (подрібнити)
  • Сіль, спеції за смаком
  • 1 ст. води (для приготування, не для заморожування)

Фрикадельки в томатному соусі

5 порцій, час приготування в режимі «Жарка» – 20 хвилин для фрикадельок плюс 25 хвилин в режимі «Гасіння» після додавання помідорів і подрібненого лука. Подавайте зі спагеті.

  • Фрикадельки з 700 г фаршу
  • 800 г нарізаних кубиками помідорів
  • 1 цибулина
  • 2 ч. л. сушених італійських трав
  • Cоль за смаком

Соте

5 порцій, час приготування в режимі «Соте» – 1 година або «Гасіння» – 45 хвилин.

  • 500 г баклажанів
  • 500 г солодкого перцю
  • 3-4 помідора
  • 1 морква
  • 2 цибулини
  • 30 мл рослинного масла
  • Сіль, перець, зелень за смаком

Звичайно ж, ви можете придумувати свої суміші з продуктів для заморозки, підганяючи і адаптуючи їх під улюблені страви вашої сім’ї. Як бачите, приготувати подібним чином можна багато.

Якщо стаття вам сподобалася, поділіться нею з друзями!

Увага!

10 Фото, Які Гарантовано Піднімуть Вам Настрій !
10 Фото, які гарантовано піднімуть Вам Настрій !


18 Геніальних Рішень Повсягденних Проблем !

Нема на чому розігріти піцу

Увага!

10 Секретів Які Ви Точно Ще Не Знали!



Ще статті спеціально для Вас:



Просто Останні Статті:

Коментування заборонено.