Основи кулінарії

Станеться ж таке: і продукти купиш все вищої якості, і до справи підійдеш з усією серйозністю, а освоїти що-небудь таке, фундаментальне (французьке Касуле, наприклад) не виходить. Подаєш до столу плід кількагодинних потуг з думкою, що ні в житті більше не замахнешься на такий складний рецепт.

Але ж по суті, що складного: Тушкована квасоля та печені качині стегна зі свинячими ковбасками. Але чомусь квасоля так і не розварюється, а качка більше нагадує підошву… А все тому, що втрачені основи основ: квасоля не замочена на ніч, а птах попередньо не обсмажити на розпеченій сковороді (щоб зберегти соковитість).

Команда «З Смаком» підготувала зведення основних Кулінарних правил. Просто запам’ятайте або освіжіть їх в пам’яті, і ваш рис завжди буде виходити розсипчастим, бісквіт – пишним, паста – кондиції «аль денте», а м’ясо – соковитим! Щоб перейти на зацікавив матеріал, просто натисніть на слова, виділені іншим кольором.

Кулінарні правила

Мал

У випадку з приготуванням рису питання «як варити?» Безпосередньо залежить від питання «який вид?», А той, у свою чергу, випливає з питання «для якої страви?». Адже для кожного виду рису існують свої правила теплової обробки. Так, для плову ми ніколи не будемо володіти дикий рис, а для суші пропарений. Ні ні.

Щоб приготувати смачний і розсипчастий гарнір до м’ясних, рибних або овочевих страв, скористайтеся нашим універсальним способом приготування рису, який підходить навіть для найдешевших сортів!

Паста

9 з 10 італійців, спробувавши варені макарони по-нашому, скажуть, що це просто маса з тіста. Один залишився за краще коректно промовчати.

При укусі правильно приготовленої пасти зуб спочатку легко долає перший м’який шар, а потім зустрічає легкий опір. Розкусивши щільний центр, говоримо: «мольто бене!», Адже домоглися горезвісного «аль денте».

І якщо 50% успіху в приготуванні пасти – це пшениця (а саме тверді її сорти) і час, яке макарони проведуть в окропі, то другі 50% – це соус. Саме він задає смакове напрямок страви і визначає супутні інгредієнти.

Яйця

Посмажити яєчню зможе кожен. А як щодо яєць пашот або Орсіні? Ці рецепти потрібно освоїти хоча б заради галочки.

Але і зі звичайною варінням яєць не все так просто. Закладка продукту, час, спосіб охолодження. Стати професійним яйцеварітелем разом з «Зі Смаком»!

М’ясо

Добре прожарений, але при цьому зберіг соковитість стейк – ознака кулінарної майстерності. Для приготування цієї страви знадобиться м’ясо вищого сорту, вправність і… важка чавунна сковорода. У всякому разі, таку рекомендують багато професіоналів, тому що товсті стінки і дно краще зберігають і рівномірно розподіляють жар.

Як запекти м’ясо цілісним шматком, не пересушити його? Про це ми також не забули розповісти. Прочитайте – дізнаєтеся багато цікавого!

Випічка

Нарешті дійшли до десерту! Пишний бісквіт – основа чи не половини рецептів тортів. Приготування його схоже на шаманський ритуал, але варто лише раз розкласти для себе все по поличках, ви здивуєтеся легкості, з якою вийшло це солодке хмара.

Поки печеться корж, подумайте про просочення для бісквіта. Шоколадна, заварна, масляна або, може, лікерна – яку виберете ви?

Які кулінарні прийоми ви для себе відзначили? Або, можливо, ми щось упустили? Напишіть в коментарях!

Увага!

10 Фото, Які Гарантовано Піднімуть Вам Настрій !
10 Фото, які гарантовано піднімуть Вам Настрій !


18 Геніальних Рішень Повсягденних Проблем !

Нема на чому розігріти піцу

Увага!

10 Секретів Які Ви Точно Ще Не Знали!



Ще статті спеціально для Вас:

Коментування заборонено.