Обід за 600 доларів

У кожного з нас є певні захоплення, на які ми дійсно готові розщедритися. Хтось колекціонує монети, хтось не уявляє свого життя без подорожей, а хтось обожнює екстрим і все з ним пов’язане.

Але є і такі, хто готовий витрачати Величезні суми грошей на їжу, і не просто на їжу, а на вишукування високої кухні різних країн. Цікаве хобі, чи не так?

Ми хочемо розповісти вам історію однієї студентки з Сан-Франциско, яка вирішила розкішно пообідати. Дівчина відправилася в Saison – один з найдорожчих ресторанів Америки. За трапезу їй довелося заплатити цілих 600 доларів. Вам, напевно, цікаво знати, що ж такого незвичайного їй довелося скуштувати за таку суму.

Спочатку студентці подали чай. Заварили його з пучка свіжих трав, які зібрали в саду ресторану. Заварка складається з ялиці, деревію, ромашки, меліси, анісу та ісопу.

За чаєм було блюдо з Морських водоростей і ікри на подушці з молодого шпинату. Блюдо заправили топленим вершковим маслом, яке потрапляє на кухню закладу прямо від виробника – корови Белли, що належить ресторану.

Напевно, це блюдо нагадало вам мокру серветку, але немає, це Сашимі з кальмара, приправлене екзотичними спеціями. Оформлено дійсно незвично!

Наступним кулінарним шиком стали Молюски гуідак.

За молюсками пішов Морський їжак. Подали його на запеченому на грилі шматочку хліба. Так як в морських їжаків міститься величезна кількість жиру, їх називають морським маслом. Апетитно, чи не так?

Ви досі вважаєте Редьку звичайним і нічим не примітним продуктом? Виявляється, блюдо з редьки, прикрашене усіма її частинами, вважається вишуканим частуванням. Страву подають з желе, приготованим з редьки з легким оцтом. Дивно…

Страви високої кухні необов’язково повинні бути з екзотичних продуктів. У дорогому ресторані вам подадуть Гарбуз, приготовлену трьома різними способами. У першому випадку її обсмажать і подадуть з топінгом з Пластівців восьминога.

У другому випадку гарбуз обсмажать на відкритому вогні і прикрасять невеликою кількістю крем-фрешу, який зробить солодкість плоду більш виразною.

Третє блюдо – пюре з гарбуза, полите гарбузовим маслом холодного віджиму.

Слідом за гарбузом дівчині запропонували спробувати М’ясо антилопи з салатом зі свіжих трав, фаршированим радіккіо і солодким маслянистим печивом. Якщо вам не доводилося куштувати м’ясо антилопи, то можна сказати, що за смаком воно дуже нагадує оленину, але його не порівняти з іншим червоним м’ясом.

Наступним блюдом був Бульйон з антилопи зі свіжими травами. Логічно, вам не здається?

Нарешті прийшов час десерту. Першим подали Копчене морозиво з карамельним топінгом.

Наступним солодким сюрпризом стало асорті з зацукрованих горіхів і какао-бобів.

Шеф-кухар закладу дає гостю можливість самостійно доповнити морозиво горіхами і какао-бобами за смаком.

Дуже приємно здивував відвідувачку Вершковий цитрусовий коктейль. Його подають в справжнісінькою апельсинової шкірці, і виглядає це дуже ефектно.

Яскраво виражений смак карамелізованого апельсина просто зводить з розуму.

Потім гості порадували кулькою голубичного сорбета, политого чорничним топінгом і бренді. Райська насолода!

Наступним шиком став батончик «Снікерс». Але тут його подають в такому вигляді, в якому ви не зможете придбати його в магазині. «Снікерс» прикрашають золотим листом, що перетворює його в дійсно дорогий і багатий десерт.

На прощання дівчині вручили незвичайний подарунок: власний примірник меню ресторану і різноманітні екзотичні спеції.

Як вам така трапеза? Сподіваємося, що ви оцінили страви високої кухні по достоїнству. Бажаємо вам мати можливість періодично заходити в дорогі ресторани і балувати себе екзотичними вкуностямі.

Поділіться цією цікавою статтею зі своїми друзями!

Увага!

10 Фото, Які Гарантовано Піднімуть Вам Настрій !
10 Фото, які гарантовано піднімуть Вам Настрій !


18 Геніальних Рішень Повсягденних Проблем !

Нема на чому розігріти піцу

Увага!

10 Секретів Які Ви Точно Ще Не Знали!



Ще статті спеціально для Вас:

Коментування заборонено.