Незвичайні овочі

Жителів пострадянського простору давно вже не здивуєш заморськими бананами, ананасами, кокосами, авокадо, ківі, манго… А як щодо овочів?

Завдяки селекції і кліматичних особливостей різних країн, вдалося вивести дійсно дивовижні сорти овочів! «З Смаком» пропонує поринути в барвистий світ Незвичайних овочів і відкрити для себе щось нове.

Незвичайні сорти овочів

· чорні помідори

Помідор загадкового готичного кольору вдалося вивести ізраїльтянам. Назвали сорт відповідно: Black Galaxy. Овоч відрізняється насиченим солодким смаком і, як показала практика, відмінно себе почуває на наших грядках.

· кавуновий редис

Зовні нічим не примітний, а в розрізі – натуральний кавун! Від звичайної редьки відрізняється особливою соковитістю і солодкуватим смаком ближче до центру. Майстри карвінгу високо цінують його за декоративний вигляд.

· Романеско (коралова капуста)

Схожа і на брокколі, і на кольорову капусту одночасно. Хоча на фото виглядає як мікроб під мікроскопом… Відрізняється ніжним смаком і значним вмістом каротину, мінеральних солей і цинку.

· Тладіанта (червоний огірок)

Гібридний овоч, відноситься до сімейства гарбузових, поширений на Далекому Сході і в північно-східних районах Китаю. На відміну від звичних нам огірків дозріває тладіанта набагато пізніше, лише до кінця вересня можна спробувати м’які і дуже солодкі плоди з відносно твердою шкіркою.

· Чайот (мексиканський огірок)

Це незвичайне грушоподібне рослина росте в Центральній Америки, а використовують його на батьківщині так само, як у нас картопля: варять, смажать, запікають. М’якоть соковита, а за смаком нагадує кабачок. До речі, їстівними вважаються майже всі частини рослини. Молоді пагони і листя використовують як спаржу, кореневі бульби і насіння з горіховим присмаком їдять підсмаженими.

· фіолетовий картопля

Подайте до святкового столу блюдо з фіолетового картоплі, і вам не доведеться вигадувати ще що-небудь незвичайне! І шкірка, і м’якоть бульб насиченого фіолетового кольору. Овоч багатий антиоксидантами, ну а за смаком не відрізняється від своїх родичів.

· різнобарвна морква

Не думайте, що морква не може здивувати! Коренеплоди білого, жовтого, бурого і навіть фіолетового кольору прикрасять будь-який стіл.

· шоколадний перець

У США вивели перець, що відрізняється від інших не тільки насиченим коричневим кольором, але і інтенсивним солодким смаком. Незвичайне доповнення до салатів! Багато наших дачники вже освоїли його вирощування на своїх ділянках.

· Синя кукурудза (хопі)

Назву свою кукурудза незвичайного кольору перейняла у племені індіанців хопі, яке вирощувало її з давніх часів. Насичений синій колір обумовлений антоцианами – Потужний антиоксидантами, що володіють протираковими властивостями. Крім кольору, вона відрізняється від жовтої кукурудзи злегка солодкуватим горіховим присмаком.

· кольорова буряк

Так, червоний борщ з такою буряка не звариш, а ось для приготування страв, де небажано фарбування інгредієнтів в яскравий колір, цілком підходить. Жовта і біла буряк володіють тим же смаком, що і червона. Овоч багатий калієм, залізом, магнієм, марганцем і фосфором.

Хто знає, можливо, зовсім скоро фіолетовий картопля або морква на ринку для всіх стануть звичною справою. А поки здивуєте друзів, поділившись з ними цією статтею!

Увага!

10 Фото, Які Гарантовано Піднімуть Вам Настрій !
10 Фото, які гарантовано піднімуть Вам Настрій !


18 Геніальних Рішень Повсягденних Проблем !

Нема на чому розігріти піцу

Увага!

10 Секретів Які Ви Точно Ще Не Знали!



Ще статті спеціально для Вас:



Просто Останні Статті:

Коментування заборонено.