Небезпечні страви

Навчитися готувати те, що потенційно небезпечно для життя – талант. Генії кулінарної майстерності здатні і отруйну змію перетворити на делікатес, але іноді справа навіть не в таланті, а в банальних традиціях…

У світі досить страв, які користуються невиправданої популярністю як серед туристів, так і серед місцевого населення. Йдеться про такі вишукуваннях, які можуть привести до серйозних проблем зі здоров’ям і навіть до смерті! Сьогодні редакція «З Смаком» організовує вам невелику кругосвітню подорож по кутках світу, відомих самими дивними уподобаннями в їжі.

Найнебезпечніші страви

Люди можуть їсти щось неприємне на вигляд, але стерпне на смак, проте, як пояснити пристрасть до отруйних або смердючим речей? У зоні ризику знаходяться, в основному, туристи, але деякі страви ближче до вас, ніж може здатися. Найімовірніше, в кожній Кухні світу знайдеться щось дивне.

· очі тунця

Почнемо з відносно нешкідливого, але вкрай незвичайного страви з Японії. Тільки там ви можете зустріти очі тунця у вільному доступі (тобто, на полицях супермаркетів). І їдять їх як в приготованому, так і в сирому вигляді. У незвичних до сирій рибі людям ймовірно отруєння.

· Сир касу марцу

Його ще називають гнилим або червивим сиром. Таким він і є, але якби справа була тільки в цьому. У сам продукт штучно підселюють личинок сирної мухи, що, за словами його винахідників – жителів Сардинії – надає йому особливого смаку.
Небезпека полягає в ризику зараження личинками і ймовірності отруєння.

· Жаба-бик

В Азії та Африці поширене блюдо з лапок великих представників цього виду, але шкіра і внутрішні органи жаби-бика отруйні. Неправильне приготування загрожує сумними наслідками, а також відомі випадки, коли жаб плутали з іншим, більш отруйним видом.

· криваві молюски

Блюдо з цих червоних крихт, що містять багато гемоглобіну, у виконанні іспанських кухарів не несе загрози. Однак в Азії їх їдять мало не сирими, а адже в зіпсованому або сирому вигляді вони можуть переносити дизентерію, тиф і гепатит А.

· риба фугу

Цьому делікатесу виділяється особливе місце в нашому списку. Тільки уявіть, що отрута цієї істоти, який міститься в шкірі, скелеті, очах і печінки, небезпечніше ціаніду і не має протиотрути. Відходи від приготування цього блюда не викидають, а спалюють в контейнерах. Обробляти фугу може лише кваліфікований фахівець. Але трапляються помилки.

· свинушка

Тонку Свинуха вважають їстівної, адже вона не призводить до миттєвого отруєння. Однак це не зовсім так: токсини поле її вживання скупчуються в організмі і можуть призвести до ниркової недостатності.

· гаукарль

Або в’ялене м’ясо гренландської акули, яке отруйно саме по собі. У Скандинавії його на 6 місяців закопують в землю, щоб зробити хоч трохи придатним для вживання, але навіть місцеві ставляться до цієї страви з побоюванням.

· Ківак

У словах «ферментоване м’ясо» вже має щось насторожувати. Для корінних народів півночі, наприклад, ескімосів, закопування в землю – своєрідна консервація. При цьому закопують випотрошеного тюленя, нашпигованого чайками (прямо з пір’ям). Через рік-півтора можна ласувати ферментованим м’ясом чайок.

Копальхен – блюдо того ж роду. Використовується, як правило, оленина. Є таке м’ясо можуть тільки ті, хто звик до нього з дитинства, інакше є ризик отруєння трупним отрутою.

· Карамболь

Цей екзотичний фрукт, який в розрізі нагадує зірку, родом з Південно-Східної Азії, і популярний там так само, як яблука. Його незаперечна користь полягає в великому вмісті вітаміну С, але це ніяк не зменшує небезпеку для хворих на виразку шлунку і людей, які страждають на гастрит. Справа в тому, що карамбола у великій кількості містить щавлеву кислоту. Також фрукт здатний викликати ниркову недостатність.

· кривавий суп

В’єтнамці використовують кров свиней, гусей або качок для приготування особливого супу, який, за переказами, наділяє людину, покуштувала його, силою. На жаль, в крові, приготовленої таким способом, можуть збережуться деякі захворювання.

Іноді провиною не Небезпечні продукти, а сам спосіб приготування. Незвичайні страви завжди привертають увагу, навіть якщо бажаючих їх спробувати можна по пальцях перерахувати. Для кого-то деякі кулінарні шедеври – звична складова меню. Тільки одне ми знаємо точно: смажене курча тютюну з рум’яною картоплею збере набагато більше шанувальників. Дізнавайтеся нове разом з нами і не забувайте ділитися з друзями!

Увага!

10 Фото, Які Гарантовано Піднімуть Вам Настрій !
10 Фото, які гарантовано піднімуть Вам Настрій !


18 Геніальних Рішень Повсягденних Проблем !

Нема на чому розігріти піцу

Увага!

10 Секретів Які Ви Точно Ще Не Знали!



Ще статті спеціально для Вас:



Просто Останні Статті:

Коментування заборонено.