Навіщо їсти ківі з шкіркою

Про Користь ківі чули в усіх куточках світу, і в останні кілька років популярність цього плоду тільки зростає. Відповідно до етикету, Фрукт ківі потрібно їсти очищеним або ж за допомогою ложки. Є навіть спеціальний ложка-ніж, призначений для максимально швидкого отримання м’якоті.

Через це мало кому приходить в голову, що Шкірка ківі може виявитися цілком їстівною. Якщо хто і їсть фрукт разом з нею, так це любителі іспанського сорту КіВіН, але його плоди повністю позбавлені ворсистості, а за розміром нагадують агрус. Редакція «З Смаком» вирішила дізнатися, що буде, якщо є Ківі з шкіркою, і розумно відправляти її у відро для сміття.

Шкірка ківі

· Корисна для травлення

Калорійність ківі – 61 ккал. При цьому ківі допомагає травленню, а тому стає бажаним продуктом для меню розвантажувальних днів. Ефект можна підсилити, якщо ласувати і шкіркою теж, так як велика кількість клітковини чистить травну систему, а сама вона має легкий проносний ефект.

· природний антисептик

Шкірка має антисептичні властивості. Якщо приймати її всередину, можна придушити розвиток хвороботворних бактерій в кишечнику. Для зовнішнього застосування шкірку ківі використовували ще на батьківщині, в Китаї. Її прикладали до ранки, щоб уникнути запалення і прискорити процес загоєння.

· продовжує молодість

У самій шкірці міститься все найкорисніше для краси і молодості, тобто антиоксиданти. Їх там в три рази більше, ніж в м’якоті, і є сенс з’їдати ківі повністю з метою уповільнити старіння.

· живить шкіру

З тієї ж причини дуже корисно протирати обличчя шкіркою ківі. Деякі домашні скраби краще наносити саме нею, як сіль з ефірною олією лаванди або троянди.

· Багата вітамінами і мінералами

У самій шкірці міститься більше вітаміну С, ніж в апельсині, і більше калію, ніж в банані! Взимку, коли організму не вистачає вітамінів, цей фрукт просто незамінний, але ви втратите половину користі, якщо будете вживати тільки м’якоть.

Однак кому захочеться їсти «волохату картоплю», немов яблуко? Цього від вас не потрібно. Щоб зробити ківі гладким, використовуйте рушник і гарненько натріть його після того, як помиєте. Голити ківі – не найкраща затія.

Що і як є, кожен вирішує сам, виходячи з власного смаку, але коли мова заходить про користь, потрібно бути підкованим у всіх питаннях. Звичайно, зі шкіркою ківі в торт не покладеш, але здорове харчування і спеціальні дієти – інша справа! А як вважаєте ви?

Увага!

10 Фото, Які Гарантовано Піднімуть Вам Настрій !
10 Фото, які гарантовано піднімуть Вам Настрій !


18 Геніальних Рішень Повсягденних Проблем !

Нема на чому розігріти піцу

Увага!

10 Секретів Які Ви Точно Ще Не Знали!



Ще статті спеціально для Вас:



Просто Останні Статті:

Коментування заборонено.