Маринад для свинини в духовці

Відмовитися від шматочка соковитого, м’якого і Ароматного м’яса може тільки вегетаріанець. Якщо ви ще не захопилися новомодної тенденцією повного виключення їжі тваринного походження – ця добірка для вас. Кожен знає, що для приготування дійсно смачного шматка, його потрібно попередньо замаринувати на кілька годин, а то і на всю ніч. Тоді м’ясо виходить неймовірно ніжним і пряним. Але чи вмієте ви маринувати?

Помилка у виборі спецій і трав, відмова від будь-яких спиртних інгредієнтів на користь звичайної води – просто непробачно. І навіть якщо рідні і гості не висловлять невдоволення вголос, незаймана тарілка скаже голосніше слів. На час забудьте про звичному рецепті. Вдосконалюйте не тільки смак м’яса, але і свої кулінарні здібності.

Для свинячих реберець

Складові:

  • 250 мл яблучного оцту
  • 250 мл води
  • 2 ст. л. кукурудзяного сиропу

Просто змішайте всі складові і залийте рідиною реберця. Накрийте ємність кришкою і відправте в холодне місце мінімум На 3-4 години. Можна додати Ароматні трави за смаком.

З мінеральною водою

Складові:

  • 1,5 л газованої мінеральної води
  • 1 пучок зелені (петрушка, зелена цибуля, кріп)
  • 6 шт чорного перцю горошком
  • 2 ст. л. солі

Гарненько все змішайте. Залийте масою підготовлене м’ясо. Ми рекомендуємо залишити його так в холодильнику На всю ніч. А вже на наступний день запікати або смажити на грилі так, як ви звикли. Мінеральна вода робить м’ясо дуже м’яким і приголомшливо соковитим.

З бальзаміком і гірчицею

Складові:

  • 80 дижонської гірчиці
  • 60 мл оливкової олії
  • 60 мл білого оцту
  • 15 г шавлії
  • 2 лаврові листки
  • 1 зуб. часнику

Подрібніть часник. Поєднуючи інгредієнти, ретельно розмішуйте їх. Дижонська гірчиця, звичайно ж, не розчинитися, але вийшла маса повинна бути більш-менш однорідною. Занурте в неї м’ясо і Почекайте кілька годин.

З арахісовим маслом

Складові:

  • 120 мл арахісового масла
  • 80 мл соєвого соусу
  • 60 мл бальзамічного оцту
  • 30 мл вустерширського соусу
  • 3 зуб. часнику
  • 1 пучок свіжої петрушки
  • Перець за смаком

Подрібніть часник і порубаєте петрушку. Додайте в ємність всі інші інгредієнти. Гарненько змішайте все. Натріть сумішшю шматок філейкі, укутайте в фольгу і залиште так На 5-6 годин в холодному місці. Після можете запікати звичним для вас способом.

З ананасом

Складові:

  • 240 мл консервованого ананаса
  • 80 мл соєвого соку
  • 80 мл меду
  • 60 мл яблучного оцту
  • 2 зуб. часнику
  • 1 ч. л. імбирного порошку

Наріжте ананас невеликими кубиками. Подрібніть часник. Як і в будь-якому іншому випадку, складові потрібно змішати. Гарненько натріть масою шматок м’яса. Перекладіть м’ясо в ємність, полийте його залишками маринаду. Залиште На 4 години.

З винним оцтом

Складові:

  • 2 цибулини
  • 2 ст. виноградного оцту
  • 5 зуб. часнику
  • 2 моркви
  • 1 корінь петрушки
  • 6 сушених гвоздик

Очистіть овочі. Подрібніть цибулину, натріть моркву і корінь петрушки на тертці. Пропустіть зубчики часнику через чеснокодавку. Тепер змішайте всі інгредієнти зі списку. Залийте м’ясо отриманою сумішшю На 2-3 години.

З коричневим цукром

Складові:

  • 120 мл соєвого соусу
  • 60 мл саке
  • 30 г коричневого цукру
  • 15 мл соусу чілі
  • 1 зуб. часнику
  • 1 ч. л. тертого імбиру

З’єднайте складові. Переконайтеся, що цукор частково розчинився в соусі і саке. Залийте сумішшю вбрання м’ясо. В ідеалі потрібно залишити м’ясо маринуватися на всю ніч. Якщо ж ви обмежені в часі, маринують Хоча б 3-4 години.

Маринад Теріякі

Складові:

  • 240 мл соєвого соусу
  • 240 мл води
  • 120 г цукру
  • 60 мл вустерширського соусу
  • 45 мл білого оцту
  • 45 мл рослинного масла
  • 3 ч. л. цибулевого порошку
  • 2 ч. л. часникового порошку
  • 1 ч. л. тертого імбиру

І знову всі інгредієнти потрібно змішати. Зачекайте, поки цукор хоча б частково розчиниться. Залийте м’ясо сумішшю. Надішліть його в холодильник На всю ніч. Кожен шматочок буде танути в роті.

З віскі

Складові:

  • 240 мл віскі
  • 180 г коричневого цукру
  • 240 мл рослинного масла
  • 120 г гірчиці
  • 240 мл вустерширського соусу

Після того, як всі інгредієнти будуть змішані, можна замаринувати м’ясо На всю ніч. Шматочок вийде ароматним і м’яким. Такий варіант маринаду часто вибирають для свят, щоб здивувати кожного гостя.

Кажуть, що ми приділяємо дуже багато уваги тому, що їмо, Перетворюючи трапезу в культ. Не знаю, як ви, але особисто я не бачу в цьому нічого кримінального. Зрештою, маринувати м’ясо таким чином ви не будете щоденного. А ось для особливих випадків така підбірка дуже навіть стане в нагоді. Зберігайте, радьте друзям і користуйтеся!

Увага!

10 Фото, Які Гарантовано Піднімуть Вам Настрій !
10 Фото, які гарантовано піднімуть Вам Настрій !


18 Геніальних Рішень Повсягденних Проблем !

Нема на чому розігріти піцу

Увага!

10 Секретів Які Ви Точно Ще Не Знали!



Ще статті спеціально для Вас:

Коментування заборонено.