Маринад для курки в духовці

Ви помітили, коли трапився цей Масовий перехід на курятину? Якось різко асортимент саме цього м’яса став більше. Відповідно і кількість оригінальних рецептів з курки збільшилася. Для відбивних тепер курка. Для котлет вона ж. Не знаю, чи варто нагадувати про десятки способів приготувати печеню і м’ясо по-французьки саме з цього продукту?

Ми теж не помітили, але самі втягнулися в захоплення цим продуктом. Якщо поштова морозильну камеру будинку, шматочок свинини або яловичини буквально забився в куточок. Курячі крильця, філе і стегна займають весь простір. Правда, часом Таке доступне м’ясо виходить сухуватим, скільки кетчупу і майонезу не лий. Тому ми вирішили піти вам назустріч і запропонувати шість кращих маринадів для улюбленого продукту.

Пивний

В цей раз не до пива, а в пиві. Пробували маринувати курку так? Набір інгредієнтів і правда багатий, як для маринаду. На кожного з них покладена своя, дуже особлива роль. Але для нас з вами важливий результат. А він, до речі, чудовий.

Складові:

  • 200 мл соєвого соусу
  • 150 г меду
  • 200 мл пива
  • 2 зубчики часнику
  • 1 стручок червоного перцю
  • 1 гілочка розмарину

Приготування

Пропустіть часник через чеснокодавку. Змішайте його з усіма інгредієнтами. Залийте курку пивний сумішшю. Залиште м’ясо в холодильнику На всю ніч.

Жодна подруга не зможе відгадати всі інгредієнти до одного. Але точно буде облизувати пальці і просити добавки. Ще б! Такою ніжною курочка виходить не у всякої господарки.

Пряний

Складно знайти варіант краще, якщо ви любите пряну курку. Маринад готувати простіше простого. Потрібно тільки п’ять інгредієнтів і сама королева столу, звичайно. А любителям особливо гострого м’яса радимо не економити на червоному перці.

Складові:

  • 1 цибулина
  • 3 зубчики часнику
  • 30 мл лимонного соку
  • Сіль, червоний мелений перець за смаком

Приготування

Порубати часник і цибулю. Посипте овочі спеціями. Гарненько змішайте. Додайте сік лимона. Залийте куряче філе сумішшю. Залиште так На 6 годин.

Ідеальний варіант – залишити на всю ніч. На підготовку піде хвилин 10-15. Зате потім м’ясо буде таким ніжним і пряним, що ви ще за столом почнете підраховувати, коли ж привід приготувати його підвернеться знову.

Винний

У плані маринаду з алкоголем і м’ясом варто поекспериментувати. Ось, наприклад, варіант з вином неймовірно смачний. Так що розповідати, завжди краще переконатися самому.

Складові:

  • 400 мл сухого червоного вина
  • 8 ст. л. оливкового масла
  • 1 гілочка розмарину
  • Сіль, перець, чебрець за смаком

Приготування

Нічого складного. Змішайте все і полийте маринадом м’ясо. При кімнатній температурі Досить півгодини, щоб курка замаринувалася. А потім можна готувати звичним способом в духовці.

Виберіть відмінний гарнір і соус до м’яса – повноцінна вечеря готовий. Але не думайте, що готувати курку так можна виключно для сімейної трапези. Будь-яке свято стане ще смачніше з таким блюдом.

Гострий

Що може бути краще Гострого м’яса на вечерю? Можливо, вам відомий варіант трохи краще, але 80% ваших знайомих будуть солідарні з нашою думкою. Перевірте. Приготуйте курку в гострому маринаді і побачите – ніхто не відмовиться.

Складові:

  • 2 цибулини
  • 4 ст. л. оливкового масла
  • Сіль, перець чилі, паприка за смаком
  • 2 мелених лаврових листки

Приготування

Подрібніть цибулину. Змішайте з іншими інгредієнтами. Натріть маринадом м’ясо. Відставте в сторону На 6 годин.

Приготуйтеся – дуже гостро. Соус радимо вибрати помягче, з кислинкою. Тоді м’ясо буде ідеальним. Що стосується гарніру, вам вирішувати, а чи потрібен він взагалі. Можна обійтися легким салатом.

Італійський

У сонячній європейській країні цим рецептом слідують все. Ніякого майонезу, а оливкове масло, замість кропу і петрушки – італійські трави. Ну і без цитрусових не обходиться.

Складові:

  • 25 мл лимонного соку
  • 5 ст. л. оливкового масла
  • 1 ч. л. часникового порошку
  • Сіль, перець, сухі італійські трави за смаком

Приготування

Наріжте філе шматочками. Додайте всі спеції. Залийте оливковою олією, а також лимонним соком. Гарненько все змішайте. Залиште так все На півгодини. А після готуйте.

Так, італійські трави і оливкове масло – головне секретна зброя даного маринаду. Використовуйте його на благо. Перенесіться в Італію і запросіть туди свою сім’ю і гостей.

Грейпфрутовий

Оригінально, навіть дуже. Така курка буде ідеальним частуванням під час свята. Щоб дивувати і підкорювати кулінарною майстерністю, потрібно змішати всього кілька інгредієнтів.

Складові:

  • 1 грейпфрут
  • 1 цибулина
  • 2 зубчики часнику
  • 2 ст. л. меду
  • 2 ст. л. винного оцту
  • 200 мл води

Приготування

Подрібніть часник і цибулю. Змішайте його з соком грейпфрута і іншими інгредієнтами. Залийте сумішшю курку. Відставте На 4 години.

Не варто експериментувати, якщо грейпфрут не входить в число ваших улюблених фруктів. В якості альтернативного варіанту можна використовувати Свіжовичавлений апельсиновий сік. Але це буде зовсім інший маринад і інший смак.

Часто доводиться чути і читати, що при великій кількості можливостей сучасні господині все ще маринують курку в майонезі. По-перше, це не так вже й смачно. По-друге, точно не корисно. Прийшов час відмовитися від старих звичок і перетягнути подруг на сторону смачну і здорову їжі.

Увага!

10 Фото, Які Гарантовано Піднімуть Вам Настрій !
10 Фото, які гарантовано піднімуть Вам Настрій !


18 Геніальних Рішень Повсягденних Проблем !

Нема на чому розігріти піцу

Увага!

10 Секретів Які Ви Точно Ще Не Знали!



Ще статті спеціально для Вас:



Просто Останні Статті:

Коментування заборонено.