Лужні продукти

Чому ми страждаємо від зайвої ваги? Продукти, які ми звикли вживати практично кожен день і вважаємо корисними, створюють кисле середовище в організмі. В результаті, обмін речовин сповільнюється, ми набираємо вагу і часто страждаємо від різних захворювань. Але хороша новина в тому, що є список продуктів, які допомагають підтримувати кислотно-лужний баланс. Їх називають лужними.

Лужні продукти багаті мінералами, вітамінами та іншими сполуками. Якщо ви включите кілька таких продуктів в свій раціон харчування, ви не тільки скинете вагу, але і вже через пару тижнів будете відчувати себе бадьоріше.

Шпинат

Чим корисний шпинат? У ньому багато антиоксидантів, мало холестерину і жиру, достатня кількість вітаміну А, В6, С і К, калію, цинку, ніацину, магнію і кальцію. Вже давно відомо, що цей продукт сприяє поліпшенню пам’яті, допомагає уникнути багатьох хвороб серця і стимулює роботу мозку.

Диня

Її м’якоть не тільки смачна, але і дуже корисна. Диня – яскравий приклад лужної їжі, адже в ній міститься велика кількість води. Дослідження доводять, що диня виводить токсини з організму швидше, ніж багато відомих продукти.

Кольорова капуста

Щоб забезпечити свій організм необхідною дозою вітаміну С, достатньо з’їсти порцію цвітної капусти… Здивовані? Саме кольорова капуста підвищує здоров’я серця завдяки вмісту вітаміну К, калію, марганцю і рибофлавіну.

Лимони

Крім вітаміну С, про який і так все знають, лимон також містить вітаміни В6 і Е, мідь, рибофлавін, цинк, кальцій і калій. Сік лимона знижує ризик інсульту і навіть руйнує камені в нирках. Якщо у вас високий артеріальний тиск або часті запори, обов’язково включите лимон в свій раціон.

Банани

Кажуть, що люди з хворим серцем просто зобов’язані їсти банани щодня. Але мало хто знає, що цей плід також допомагає збалансувати рівень цукру в крові, насичує організм магнієм, калієм і вітамінами групи В. Купуйте банани частіше!

Виноград

Завдяки високій концентрації антиоксидантів, виноград знижує ризик появи і розвитку раку товстої кишки, легенів, підшлункової залози, передміхурової залози і ротової порожнини.

Оливкова олія

Останнім часом господині все частіше відмовляються від соняшникової олії на користь оливкової. Це не данина моді, а обдуманий вибір. Оливкова олія багата на вітамін Е, антиоксидантами і мононенасичені жирні кислоти. Використовуйте його частіше, і вам вдасться знизити ризик серцевих захворювань.

Авокадо

Звичайно ж, ми не їмо авокадо щодня. Але якщо ви можете дозволити собі купувати його хоча б зрідка, продовжуйте в тому ж дусі. Авокадо містить поживні речовини, мононенасичені жирні кислоти і клітковину, покращує роботу серця і контролює рівень холестерину.

Морква

Ще з дитинства батьки твердили нам, що морква корисна для зору. У цього овоча є безліч переваг. Він містить залізо, клітковину, калій, вітаміни А, В8, С і К. Морква також покращує розумовий процес.

Брокколі

Існує маса рецептів, в яких брокколі займає далеко не останнє місце. Цей овоч покращує роботу серця і здоров’я кісток. Він знижує рівень холестерину і допомагає боротися з раком. Крім заліза, цей продукт також багатий клітковиною, міддю, калієм і вітамінами В6, С, Е і К.

І кислотна, і лужна їжа важливі для організму. Вибирати щось одне і нехтувати іншими – невірне рішення. Просто додайте перераховані продукти в свій раціон не тільки для того щоб скинути вагу, але і для підвищення рівня енергії і поліпшення настрою. Обов’язково поділіться результатом з нами!

Увага!

10 Фото, Які Гарантовано Піднімуть Вам Настрій !
10 Фото, які гарантовано піднімуть Вам Настрій !


18 Геніальних Рішень Повсягденних Проблем !

Нема на чому розігріти піцу

Увага!

10 Секретів Які Ви Точно Ще Не Знали!



Ще статті спеціально для Вас:

Коментування заборонено.