Кухонні відходи

Я з тих, хто ніколи Не зберігає зайвий мотлох. Навіщо відводити цілі горища, підвальні приміщення і комори під речі, якими ви ніколи не будете користуватися? Якщо вже предмет взагалі зайвий у вашій повсякденному житті – в топку його. Зізнатися, так справа йшла і на кухні. Принаймні до недавніх пір. Відходи тут же вирушали в сміттєвий пакет. І це вважалося нормальним: ну навіщо мені мандаринові скоринки, картопляне лушпиння і горіхова шкаралупа?

Але сьогодні мені відомо те, про що 80% домогосподарок навіть не здогадуються. Кожен з так званих «відходів» не просто потрібен. Він необхідний, може замінити дорогі ліки і навіть продовжити життя. Затяті скептики зараз обрушаться на мене зі всілякими звинуваченнями. Ні, я не лікар і не народний цілитель. Але навіть мені зрозуміло, що деякі продукти варто зберігати і використовувати.

Мандаринова шкірка

Перший урожай, що надійшов на ринки, ще досить кислий, але всі ми поспішаємо прикупити кілька кілограмів. Так що там говорити про смак, сам запах асоціюється зі святами і відпочинком. З’їдаючи фрукт, ви точно відправляєте шкірку у відро для сміття. І це, до речі, велика помилка. Чи відомо вам, що висушені кірки можна розкласти на полицях з одягом? Приємний запах гарантований.

Яблучна шкірка

Саме яблуко називають справжнім Вітамінним чемпіоном серед фруктів. Крім того в ньому міститься маса фруктових кислот і мікроелементів. Найбільша концентрація всього цього полягає не в м’якоті, а в шкірці. Тому, якщо ви знімаєте її перед тим, як з’їсти фрукт, ви відмовляєтеся від 65% корисних речовин! Звичайну яблучну шкірку можна залити окропом на 20 хвилин, а після випити корисний напій.

Кірка апельсина

З’їли апельсин? Не поспішайте викидати кірки. Складіть їх в глибоку тарілку, залийте водою і відправте в мікрохвильовку на 5 хвилин. Обов’язково виставте повну потужність. А після можна просто змочити губку у воді і витерти стінки кухонної техніки. Домогтися чистоти просто!

Кірка граната

Гранат – один з тих фруктів, в якому корисно абсолютно все, від кісточок до шкірки. Кісточки, наприклад, здатні очистити кишечник завдяки грубій клітковині. А скоринки використовуються При розладі шлунка. Все, що необхідно, – подрібнити 3 ст. л. свіжих кірочок і 1 ст. л. сухих. Залийте все окропом і проваріть 3 хвилини. Укутайте на півгодини, а після просто процідіть. Пити потрібно натщесерце по третині склянки тричі на день.

Кавова гуща

Не плутайте з тим жахливим осадом сумнівного походження, який залишається на дні чашки від розчинної кави. А ось якщо ви заварюєте каву вранці, не викидайте гущу. Вилийте її в горщик з домашнім рослиною. Вона допоможе наситити його калієм.

Картопляні очищення

Їх можна сміливо використовувати тільки якщо ви впевнені, що плоди були вирощені без використання хімікатів. Під час застуди відвар з лушпиння можна пити замість відхаркувальний засіб. Приймайте по третині склянки тричі на день.

Шкаралупа горіха

Раніше завжди поспішала від неї позбутися. А ви? Використовувати шкаралупу волоського горіха можна хіба що для дитячих виробів. Принаймні так вважає багато хто. А ось і ні. Вона зміцнює імунітет, поліпшує сон, має протисудомну дію, очищає судини від холестерину.

Цибулиння

Відвар лушпиння цибулі – прекрасний сечогінний і очищає засіб. Щоб обзавестися таким, закип’ятіть воду, киньте в неї лушпиння і варіть протягом 5 хвилин. Процідіть відвар і додайте його в чай. Якщо з’єднати такий напій з трав’яними настоями, то він стає прекрасним засобом для профілактики грипу.

Бананова шкірка

Існує маса статей про користь бананів, але так мало про те, як можна використовувати їх шкірку. Висушіть її і подрібніть. Додавайте шматочки в горщики з кімнатними рослинами. Добрива органічніше годі й шукати!

Шкірка балкажанов

Вона гірчить, тому її часто знімають і викидають, а в блюдо додають вже очищені овочі. Але ви можете висушити її і Змолоти в порошок. Гіпертонікам радять приймати по 1 ч. л. порошку перед їжею. А щоб зміцнити ясна і зуби, залийте 1 ст. л. порошку окропом, залиште на 20 хвилин, а після прополощіть рот.

Сподіваюся, тепер багато хто розуміє, чому варто сушити шкірку фруктів, лушпиння цибулі і навіть кавову гущу. Адже раніше наші предки і думати Не знали про антибіотики. Вони-то користувалися підручними засобами, настоями, рецепти яких передавалися з покоління в покоління. Що заважає нам поступати так само якщо не завжди, то хоча б для профілактики серйозних недуг? Прочитавши, відправте посилання одному. Дізнатися про таке завжди корисно.

Увага!

10 Фото, Які Гарантовано Піднімуть Вам Настрій !
10 Фото, які гарантовано піднімуть Вам Настрій !


18 Геніальних Рішень Повсягденних Проблем !

Нема на чому розігріти піцу

Увага!

10 Секретів Які Ви Точно Ще Не Знали!



Ще статті спеціально для Вас:



Просто Останні Статті:

Коментування заборонено.