Курячі лапки

Одного разу мене попросили назвати продукт, який більшість господинь ніколи не використовує в приготуванні їжі або для прикраси. Чесно? Ламала голову кілька днів. «Питання із секретом», – відразу зрозуміла я. І хоча обіцяла, що в Google не загляну, все ж запит зробила. Можливих варіантів було багато, але правильного я не знайшла. Нарешті вимолила у подруги відповідь. І знаєте, що і ви, і я викидаємо як щось непотрібне? Курячі лапки.

Згодна, так чинять не всі, але 90% – точно. А хіба вони корисні? Та й що взагалі можна з них приготувати? Виявилося, корисні. З’ясувалося, що приготувати можна багато страв. І тут я подумки почала підраховувати, це ж скільки цінного продукту я перевела! Цифри жахнули і вас?

Цілющу дію

Високий вміст легкозасвоюваного колагену – те, що відрізняє курячі лапки від сотень інших корисних продуктів. Останні дослідження показали, що цієї речовини в курячих лапках ще більше, ніж у фруктах і листової зелені! Колаген не просто Зберігає еластичність шкіри, але і прискорює регенерацію клітин шкіри, сприяє засвоєнню білка і кальцію, зміцнює стінки судин і стимулює виробництво еритроцитів.

Вчені стверджують, що склад курячих лапок – допомога організму в збереженні здоров’я. І нехай їх зовнішній вигляд непривабливий, а запах неапетитний, згадайте стару приказку: «Головне – те, що приховано всередині».Їх склад допомагає боротися відразу з декількома недугами, адже тут практично вся група вітаміну В, а також вітаміни А, С, Е, К і РР, фосфор, натрій, сірка, цинк, мідь і магній.

10 причин включити їх в раціон

· Прискорюють загоєння ран.

· Призводять гормональний фон в норму.

· Гарантують омолоджуючий ефект.

· Зміцнюють імунітет.

· Знижують високий тиск.

· Зміцнюють кістки, сухожилля, а також суглоби.

· Позитивно впливають на метаболізм.

· Призводять стан нігтів і шкіри в норму.

· Усувають захворювання ясен.

· Зміцнюють нервову систему.

Такий продукт дуже корисний в зрілому віці, коли Біль в суглобах не дає про себе забути. А ось маленьким діткам готувати страви з ними корисно у випадках випадання волосся і проблем з ростом.

Суп з курячих лапок

Блюдо і ароматне, і смачне. Готувати його можна для різноманітності. Але для багатьох воно стає одним з улюблених для домашньої вечері.

Складові:

  • Курячі лапки – 400 г
  • Вода – 2,5 л
  • Морква – 1 шт.
  • Лук – 2 шт.
  • Картопля – 3 шт.
  • Локшина – 100 г
  • Петрушка – 1 Пуч.
  • Рослинна олія – 2 ст. л.
  • Лавровий лист – 2 шт.
  • Сіль, чорний мелений перець, чорний перець горошком за смаком

Приготування

· Обпалити лапки. Видаліть шкірку і відріжте кігті.

· Перекладіть основний продукт в каструлю і залийте водою. Коли вода закипить, зніміть піну.

· Наріжте моркву кружечками, а одну цибулину просто розріжте навпіл. Додайте спеції і лавровий лист. Варіть до готовності. Потім дістаньте лапки, а бульйон процідити.

· Подрібніть другу цибулину. Обсмажте на олії.

· Почистіть картоплю і наріжте кубиком. Заповніть чисту каструлю бульйоном. Додайте лапки і ще раз закип’ятити. Додайте картоплю і цибулю.

· Коли картопля майже готова, додайте локшину. Варіть до готовності.

· Подрібніть петрушку і додайте її в готову страву.

Смак просто приголомшливий. Особливо з домашніми грінками і пряним паштетом.

Холодець з курячих лапок

Той, хто, читаючи назву рецепта, верне ніс, просто ще не пробував такої холодець. Залишилися лапки – не викидайте, а відразу залийте водою і відправте на плиту.

Складові:

  • Курячі лапки – 800 г
  • Куряча грудка – 400 г
  • Лук – 2 шт.
  • Чорний перець горошком – 10 шт.
  • Лавровий лист – 4 шт.
  • Солоні огірки – 1 шт.
  • Зелень – 1 Пуч.
  • Сіль за смаком

Приготування

· Обшпарте лапки окропом. Помийте їх. Поставте на вогонь і почекайте, поки вода закипить. Потім злийте її і залийте нової так, щоб рідина була на 7 см вище самих лапок. Варіть 5 годин.

· Зніміть піну. Додайте перець, лавровий лист, очищену цибулину. Зробіть мінімальний вогонь. Не кладіть на кришкою. Продовжуйте варити.

· Процідіть бульйон. Зніміть шкірку з курки. Обробити на шматочки.

· Поставте курку варитися. Додайте в каструлю з м’ясом і водою. Додайте лавровий лист, сіль, очищену цибулину.

· Подрібніть зелень, огірок і варене м’ясо. Змішайте всі інгредієнти. Розподіліть по тарілках. Залийте бульйоном. Надішліть застигати.

Ви знаєте альтернативний варіант приготування? Поділіться нею з нами та іншими читачами.

Тепер у вас є цілих 10 причин не викидати курячі лапки і 2 відмінних способу їх приготування. Правду кажуть, що немає несмачних продуктів, є просто люди, які не вміють їх готувати. Заповніть прогалини в своїй майстерності і готуйте частіше. А питанням, який свого часу поставили мені, здивуєте своїх друзів.

Увага!

10 Фото, Які Гарантовано Піднімуть Вам Настрій !
10 Фото, які гарантовано піднімуть Вам Настрій !


18 Геніальних Рішень Повсягденних Проблем !

Нема на чому розігріти піцу

Увага!

10 Секретів Які Ви Точно Ще Не Знали!



Ще статті спеціально для Вас:

Коментування заборонено.