Кулінарні правила

Щоб там не говорили, кулінарія – ціла наука. Свої правила і постулати; теорії, які доводиться щось спростовувати, то доводити; омани, в які багато хто вірить роками… А потім приходить новий час, нові вчені, нові першопрохідці, які розбивають всі теорії в пух і прах. І ось ми вже мимоволі переосмислюємо все заново.

Коли хтось розвінчує черговий кулінарний міф, мимоволі задаєшся питанням: «А що, якщо через десятиліття хто-небудь інший знайде новий доказ, що спростовує попереднє?» Що ж, нам не доводиться вибирати. Залишається слухати нових відкриттів. Ми підібрали для вас 5 найбільш глибоко укорінених міфів. Здається, що деякі просто не можуть бути черговий обманкою, але…

Гарячої каструлі в холодильнику бути

Отже, як це відбувається найчастіше? Ви готуєте страву, чекаєте, поки воно охолоне до кімнатної температури, а після відправляєте в холодильник. До сих пір дотримуюся цього правила сама. Але фахівці твердять в один голос, що Робити краще якраз навпаки. Пам’ятайте, як в диснеївських мультиках у героїв завжди з’являлося хмарка над головою, коли вони щось задумали або чогось здивувалися? Так ось, якщо б воно з’явилося наді мною, єдиним написом в ньому був би питання: «Що?»

В ідеалі приготовлену їжу потрібно ставити в холодильник якомога раніше. Це перешкоджає розвитку бактерій. Але самі звичайні холодильники не розраховані на режим охолодження каструль і можуть просто вийти з ладу. Тут варто враховувати температуру приміщення. Якщо вона +30 ° С і вище, нехай гаряча страва остигає на плиті, адже холодильник і так працює на межі. У разі, коли в кімнаті холодно, ресурси техніки можуть впоратися з гарячим, якщо обсяг дуже малий.

Кип’ятити воду повторно можна

Ще в школі нам говорили, що як раз навпаки, і багато хто дотримується цього негласного правила досі. Почнемо з правди: Під час кип’ятіння вода стає «важкою». Це означає, що кількість ізотопів важкого водню підвищується в ній в кілька разів. Але якщо ми говоримо про звичайну прісній воді, вміст цих ізотопів в ній вкрай низька.

Припустимо, ви порушуєте це правило і кип’ятіть воду двічі, тричі. Підвищення концентрації ізотопів просто мізерно. Щоб досягти результату, якого ми завжди боялися, потрібно кип’ятити одну і ту ж воду в одному і тому ж чайнику років так 20-30.

Тефлонові сковорідки безпечні

Коли така продукція тільки з’явилася на ринку, вона викликала справжній бум! Всі інші варіанти стали менш популярними, а кожна господиня обзавелася 2-3 сковорідками різного розміру. Потім виявилося, що при нагріванні тефлон виділяє токсини, і старі сковорідки довелося дістати з комори. Чи справді тефлон такий небезпечний?

Людвіг Фішер – доктор наук, розвінчати не один кулінарний міф, стверджує зворотне. При нагріванні тефлон не вступає в хімічні реакції з продуктами харчування. Навіть якщо частка потрапила в шлунок, вона виводиться природним шляхом. І ніякої шкоди для здоров’я.

Офісну чашку можна і не мити

Всіх офісних співробітників можна розділити на 2 групи:

· Випив напій – помив чашку.

· Випив напій – витрусив залишки кави або чаю.

До якої належите ви? Виявляється, якщо ви не миєте чашку, ви поступаєте гігієнічніше за умови, що чашкою користуєтеся тільки ви, а також ви п’єте натуральну каву, без цукру і вершків. Вчені пояснюють це просто: якщо в чашці і є мікроби, то вони перейшли від вас, і ви просто не ризикуєте підчепити щось новеньке. І ще одне: Є значно небезпечнішим за мити свою чашку загальної губкою, чому не мити її зовсім. Як вам така відповідь?

Продукти з мікрохвильовки такі ж корисні

Якою б не була теплова обробка продуктів – на плиті, в печі або мікрохвильовці – частка корисних речовин втрачається. Так, така реальність. Але їх втрата після приготування або повторного нагрівання в мікрохвильовій печі мінімальна: температури нижчі, та й тимчасові витрати далеко не такі, як під час готування на плиті. А такі продукти, як капуста, морква і помідори, навіть збагачуються антиоксидантами!

Ми не закликаємо вас відкинути всі сумніви і почати вірити. Просто знайте про існування цілком обґрунтованих спростувань. Надішліть посилання друзям. Хтозна, може, і вони вірять в ці старі міфи, які можна сміливо залишити в минулому?

Увага!

10 Фото, Які Гарантовано Піднімуть Вам Настрій !
10 Фото, які гарантовано піднімуть Вам Настрій !


18 Геніальних Рішень Повсягденних Проблем !

Нема на чому розігріти піцу

Увага!

10 Секретів Які Ви Точно Ще Не Знали!



Ще статті спеціально для Вас:

Коментування заборонено.