Кукумарії

Такий популярний в східних країнах і такий маловідомий в наших краях, цей Мешканець морських глибин є неймовірним делікатесом. І під «неймовірним» ми маємо на увазі як його зовнішні дані, так і смакові якості і навіть корисні властивості. Що ж це таке? Звичайно ж, морський огірок або кукумарія. Побачивши вперше, людина недосвідчений навряд чи прийме Кукумарії за дорогий і смачний продукт.

Довгасте безхребетних тварин з оточеним щупальцями ротовим отвором і незліченними ніжками можна прийняти за персонажа з фільму жахів. Але, як це часто буває, ми ведемося на картинку, забуваючи про багатий внутрішній світ (в прямому і переносному сенсі цього слова). Знавці радять частіше включати кукумарії в раціон через цілого набору Корисних речовин і властивостей.

Чому кукумарія повинна з’явитися у вашому раціоні

Причин багато. І головні – смак або можливість здивувати гостей унікальним зовнішнім виглядом страви. Корисні властивості – ось чому жителі Азії так часто вживають кукумарії. Так чим же корисний цей продукт і як він діє.

  • Зміцнює імунітет.
  • Допомагає позбутися від хвороби серця.
  • Зміцнює судини.
  • Робить позитивний вплив на роботу нирок, а також печінки.
  • Покращує стан суглобів.
  • Перешкоджає утворенню пухлин.
  • Нормалізує роботу ендокринної системи.
  • Зміцнює нервову систему.

Кукумарія містить такі мікроелементи, як йод і фосфор, хлор і кальцій, а також вітаміни В і С. Клітини цієї морської тварини Абсолютно стерильні (ні мікробів, ні вірусів).

Як вживати кукумарії

У воді довжина тварини досягає 40 см. Але якщо дістати його з водного середовища, то воно звужується до 17 см. На японських ринках морський огірок знайти дуже навіть легко: його пропонують в замороженому або ж варено-замороженому вигляді. Крім того, у відділі морепродуктів ви можете знайти консерви з кукумарії в складі.

Морський огірок ніколи не їдять сирим. З нього готують гарячі або холодні закуски, салати і безліч інших страв. Варити продукт потрібно довго – 2-4 години.

Смажена кукумарія

Складові:

  • Кукумарія варено-морожена – 350 г
  • Лук – 2 шт.
  • Часник – 3 зуб.
  • Сіль, чорний мелений перець – за смаком
  • Соняшникова олія
  • Перець чилі – 1 шт.

Приготування

· Розморозьте морський огірок. Наріжте цибулю півкільцями. Потім дрібно порубати часник.

· Наріжте кукумарії соломкою.

· Розігрійте на сковороді олію. Обсмажте овоч до золотистого кольору.

· Додайте до цибулі подрібнений часник.

· Викладіть морський огірок до овочів на сковороді. Додайте сіль і чорний мелений перець за смаком. Смажте протягом 6 хвилин.

· При подачі прикрасьте перчиком чилі і свіжим огірком.

Дуже смачно! На вигляд блюдо Нагадує смажені гриби з цибулею. Але смакові рецептори гостей завжди визначають підміну.

Скоблянка з кукумарії

Складові:

  • Кукумарія варено-морожена – 500 г
  • М’ясо – 500 г
  • Цибуля – 1 шт.
  • Томатна паста – 1 ст. л.
  • Спеції – за смаком
  • Цукор – 1/3 ч. л.
  • Соєвий соус – 2 ч. л.
  • Пшеничне борошно – 1 ст. л.
  • Часник – 3 зуб.
  • Вода – 200 мл

Приготування

· Розморозьте морський огірок. Наріжте його і м’ясо соломкою.

· Поставте м’ясо обсмажувати на сковорідці, додавши спеції за смаком. Наріжте цибулю і висипте на сковороду. Додайте морський огірок.

· Додайте ложку борошна і змішайте все.

· Додайте томатну пасту і третина чайної ложки цукру. Гарненько все змішайте.

· Пересипьте місткістю сковороди в казанок. Додайте склянку води. Прокип’ятіть все 5 хвилин, а після додайте соєвий соус, приправи і подрібнений часник. Гасіть під закритою кришкою 30 хвилин. При подачі можна прикрасити лимоном.

Так як м’ясо кукумарії готується досить-таки довго, ви можете купити побільше і зварити все один раз, остудити, розділити на порції і просто зберігати в морозилці. Приблизний термін зберігання – Приблизно 30 днів. Протягом цього періоду продукт не втрачає своїх смакових якостей. Зверніть увагу своїх друзів на такий корисний і смачний морепродукт, поділившись посиланням.

Увага!

10 Фото, Які Гарантовано Піднімуть Вам Настрій !
10 Фото, які гарантовано піднімуть Вам Настрій !


18 Геніальних Рішень Повсягденних Проблем !

Нема на чому розігріти піцу

Увага!

10 Секретів Які Ви Точно Ще Не Знали!



Ще статті спеціально для Вас:



Просто Останні Статті:

Коментування заборонено.