Кращий ресторан у світі

Як часто ви буваєте в ресторані? Для деяких це мало не щоденна традиція, але багато хто все-таки обідають і вечеряють вдома. Причина тому зрозуміла: не заробляємо ми стільки, щоб витрачатися в ресторанах. Але є ще один фактор, який заважає нам відправитися в закладу з гарною кухнею, навіть якщо можемо собі це дозволити: ми часто невпевнені в собі, не знаємо, як поводитися і що замовити.

Якою б не була ваша індивідуальна причина, не варто відмовляти собі в задоволенні почитати про кращих ресторанах і їх меню. Хто знає, може ви зможете позичити ідейку-дві. Згідно з рейтингом відомого журналу, ресторан Eleven Madison Park, що в США, є кращим не тільки в країні, але і у всьому світі. Що ж вам подадуть, якщо ви замовите столик?

Обід тривалістю 3 години

Коли фуд-блогер Джуліан Фанг став гостем кращого ресторану, він вирішив не втрачати часу дарма. Завдяки його старанням ми знаємо в точності, як виглядали страви. На жаль, їх неповторний смак залишається тільки уявляти. Як у вас з фантазією?

Перше, що подали Джуліану, були ще теплі сирні пиріжки. Уже від одного запаху у фуд-блогера потекли слинки, але треба було спробувати ще так багато…

У будь-якому хорошому ресторані офіціант пропонує гостям ознайомитися з винною картою. Офіціант Eleven Madison Park не став винятком. До слова, карта вин вражаюча.

До вина обов’язково подаються закуски. Вражає їх презентація – мініатюрні порції відомих і улюблених страв.

Тут і зефір. Неймовірно повітряний, легкий і в міру солодкий. А дивно ніжний колір він отримав не завдяки штучному барвнику, а цілком натуральному – з морквини.

Якщо ви пробували тартар, а Джуліан Фанг пробував його десятки разів, ви б точно оцінили і смак, і презентацію цієї варіації відомого страви.

Заклад відомо своїм неповторним пудингом, приготованим з фуа-гра. Від багатьох схожих блюд його відрізняє желе з… спаржі.

Серію міні-закусок доповнює киш з яйцем і зморшками. Хіба можна порушити таку ідилію і з’їсти все це?

Що дійсно здивувало – ріжок. Дуже хрусткий і солодкий. Навряд чи будь-якої світової ресторан пропонує щось подібне.

Якщо ви любите коктейлі, не чекайте, що тут вам подадуть звичний «Мохіто», який сьогодні вже почали продавати в пластикових стаканчиках на вулиці. Вас чекає коктейль з води, льоду, бурбона і свіжої м’яти.«М’ятний джулеп» складно не оцінити.

А ось як ресторан оголошує про подачу основних страв: офіціант подає кошик з хрустким хлібом.

Тут же до хліба пропонують сільське масло. Його готують з коров’ячого або козячого молока. І ви точно не знайдете такого в магазині.

Отже, ось і перше, що Джуліан Фанг покуштував. Йому подали осетрину. Разом з копченою рибою запропонували крем з лосося, а також ікру Sterling Royal.

Наступне блюдо з ідеальною текстурою було приготовлено з 3 інгредієнтів при 3 різних температурах: рагу з молюсків і морський їжак, заварний крем із зеленим яблуком.

Просто ідеальне доповнення – льодяник. Не звичайний, який ви купите на касі в будь-якому магазині, а зелений, з м’ятою і горошком.

У кращому закладі подають кращу їжу з кращих продуктів. Тавтологія? Можна пробачити в цьому випадку. Вони пишаються тим, що самі вирощують більшість з них. Яскравий приклад – спаржа з хамоном.

Після відмінною спаржі офіціант подав не менше ефектне і смачна страва – фуа-гра з овочами.

Шеф-кухар продовжував дивувати фуд-блогера. Наступне блюдо – палтус з лангустом, а також копченим часником. Неймовірно ніжний!

Здавалося, що мета ресторану – не просто смачно годувати, а й дивувати. Лобстера тут подають не просто з морквою, але і з Гранола, імбиром і численними спеціями. І це одне з приголомшливих страв, про які не можна забути.

Можливо, курчати подають в більшості ресторанів, але не так, як тут – з водоростями і величезною прісноводної креветки.

А це блюдо – яскравий приклад того, як можна приготувати одне м’ясо 4 різними способами: реберця, ковбаски, равіолі та солодке м’ясо.

І, звичайно ж, глазурована медом мускусна качка з лавандою.

Неймовірно смачна страва: соковите і ніжне м’ясо качки зі спаржею, легким соусом і полуницею.

Уже коли Джуліан Фанг насолодився м’ясом качки, офіціант запропонував йому вибрати сир на свій розсуд. Так як на візку було кілька варіантів, блогеру довелося нелегко.

Хлібні палички з родзинками – окрема історія. Їх поєднання з сиром можна описати словами. Це приголомшливо.

І ось ми підійшли до десерту. Це мандаринова піна, яку заморозили рідким азотом.

Пробували ви коли-небудь зневоднений мус з шоколаду? Підрум’янене сухе молоко і шербет з білого шоколаду в одному десерті? А Фанг це вдалося, коли він насолоджувався десертом з шоколаду і молока.

Останнє в списку – макарони різних видів. На цьому етапі ласуни радіють більше всіх.

Коробочка желе закриває меню вечері. Це відмінний варіант солодкого подарунка, який зазвичай забирають з собою. Хоча, швидше за все, Джуліан Фанг не очікував довго, щоб відкрити її.

Так, шеф ресторану Деніел Хамм вміє дивувати і подачею, і смаком страв. День у день він доводить відвідувачам, що він є володарем мішленівські зірок не просто так. Такий шикарний обід обійшовся Джуліану Фанг в 295 доларів з людини. Але фуд-блогер згоден з тим, що їжа коштує витрачених грошей. Цікава інформація, чи не так? Поділіться з друзями!

Увага!

10 Фото, Які Гарантовано Піднімуть Вам Настрій !
10 Фото, які гарантовано піднімуть Вам Настрій !


18 Геніальних Рішень Повсягденних Проблем !

Нема на чому розігріти піцу

Увага!

10 Секретів Які Ви Точно Ще Не Знали!



Ще статті спеціально для Вас:



Просто Останні Статті:

Коментування заборонено.