Користь яєць

За даними статистики Food and Agriculture Organization – всесвітньої продовольчої організації ООН – в рік виробляється понад 1,3 трильйона яєць, з яких 550 мільярдів вживається в їжу. Цифра неухильно зростає, а більшу її частину становлять саме курячі яйця. Цей продукт має право претендувати на місце самого затребуваного в світі.

Левова частка страв готується з використанням яєць, і це один з небагатьох універсальних продуктів, який додають і в випічку, і в другі, і в перші страви, і в десерти, і навіть в напої. Що цікаво, яйця в сирому вигляді засвоюються тільки наполовину, тоді як у вареному або смаженому – абсолютно повністю. Це цікаве виключення в світі кулінарії. Від «З Смаком» ви дізнаєтеся і інші цікаві факти про яйця.

Види яєць

За смаком, виду і способу приготування яйця різних птахів різняться, що і пояснює необхідність орієнтуватися в їх властивості.

· · Курячі Під еліпсоїдної шкаралупою зберігаються всі вітаміни, крім С, дорогоцінні амінокислоти і такі мікроелементи: магній, калій, фосфор, цинк, залізо, йод, кальцій, марганець та інші. Білок курячого яйця містить велику кількість вітаміну D, і тільки в риб’ячому жирі його більше. Мінеральний склад багатший, ніж у тих же перепелиних яєць, а калорійність менше, ніж у інших видів цього продукту – 157 ккал.

Все це сухі факти, проте саме завдяки таким властивостям курячі яйця можна їсти хоч кожен день, при цьому вони стали символом ситного сніданку. Англійська яєчня з беконом, італійський омлет фріттата і французькі яйця пашот – їх їдять у всьому світі.

  • Перепелині Сирі яйця хоч і не засвоюються так само добре, як готові, але по-своєму цінні. Беручи сирі яйця натщесерце, ви проходите потужну профілактику від гастриту і виразки. При цьому вибирайте саме перепелині, щоб убезпечити себе від сальмонели. Цікавий факт: температура тіла перепілок більше, ніж у курки, і бактерія гине ще на етапі формування яйца. Чаще всього перепелині яйця використовують в салатах, а також смажать, варять і навіть маринують.
  • Качині Для десертів ці яйця підходять більше, коли мова йде про білковому кремі або безе. Білок у них більш щільний і пружний, тому і збивати його доведеться довше. Харчова цінність – 185 ккал. Все завдяки жовтка, адже він в два рази більш поживні, ніж у курячих яіц. Помімо випічки цей продукт підходить для салатів і соусів, а також холодних супів. Більш жирні, ніж у інших водоплавних птахів, яйця володіють сильним смаком і запахом, тому краще додавати їх в якості супроводжуючого інгредієнта.
  • Індичі Найбільш близькі до курячим за смаком, але містять більше білка і жиру. У кулінарії індичі яйця вважаються делікатесом, так як цей продукт досить рідкісний і, що важливо, смачний.

Особливість цих яєць в тому, що вони корисні для нервової системи і при захворюваннях шлунково-кишкового тракту (обволікає ефект бореться з роздратуванням слизової). Зберігати їх варто окремо від інших продуктів через те, що шкаралупа дуже пориста і швидко вбирає запахи.

  • Гусячі Цей вид яєць дуже поживний, їх калорійність збігається з качиними, але відрізняється від них високим вмістом лютена – найсильнішого антиоксиданту. Насичений і приємний смак робить їх бажаним інгредієнтом в соусах, випічці і салатах, але саме для цього продукту існує особливий рецепт – запечені яйця в духовці, які подаються зі сметаною і зеленню.

Складно сказати, Які яйця краще. Звичайно, куряче яйце безперечно залишається лідером, але більш досвідчені споживачі цього продукту не зупиняються тільки на ньому. Що вже говорити про страусиних яйцях, схожих на елемент декору, і яйцях цесарки, калорійність яких не перевищує 43 ккал.

Ніколи не пізно дізнатися Про яйця трохи більше, тому донесіть цю інформацію іншим, поділіться нашою статтею з друзями!

Увага!

10 Фото, Які Гарантовано Піднімуть Вам Настрій !
10 Фото, які гарантовано піднімуть Вам Настрій !


18 Геніальних Рішень Повсягденних Проблем !

Нема на чому розігріти піцу

Увага!

10 Секретів Які Ви Точно Ще Не Знали!



Ще статті спеціально для Вас:



Просто Останні Статті:

Коментування заборонено.