Користь виноградних кісточок

Найсмачніша частина плода з’їдається в першу чергу, в той час як шкірка і кісточки завжди є предметом вікових суперечок: хтось чистить яблука і вирізає серцевину, а хтось не викидає навіть шкірку від ківі. Осторонь не залишився і виноград…

Виноград називають «ледачим фруктом» за те, що чистити його НЕ клопітно навіть для дуже вибагливих людей. Помив жменьку – готово! Але, як і у випадку з гранатом, хтось на дух не переварює його кісточки. Терпкуваті і навіть гіркі на смак, хрустів на зубах, у деяких вони викликають не найприємніші відчуття.

Більшість, звичайно, просто проковтує їх разом з соковитою м’якоттю, і саме ця частина людей виявляється у виграші. «З Смаком» поспішає розповісти, чому це так!

Виноградні кісточки для здоров’я

В кісточках міститься в кілька разів більше користі, ніж в м’якоті. З них роблять екстракти, масла і настоянки. Недостатньо просто проковтнути або навіть розжувати кісточку для повноцінного ефекту, але вже це допоможе вам оздоровитися.

· Профілактика захворювань серцево-судинної системи

Для цих цілей краще всього підійде Екстракт з виноградних кісточок. Він корисний для профілактики і лікування таких захворювань: затвердіння артерій (астеросклероз), високий тиск, погане кровообіг і високий рівень холестерину.

· збагачення антиоксидантами

У Виноградних кісточках висока концентрація антиоксидантів. Руйнуючи вільні радикали, вони запобігають передчасному старінню всіх органів, а також здатні боротися з деякими хронічними захворюваннями або перешкоджати їхньому розвитку.

· профілактика раку

Речовини, що містяться в екстракті виноградних кісточок, запобігають розвитку ракових клітин шлунка, молочних залоз, легенів і простати. Це було доведено експериментальним шляхом.

При лікуванні раку дуже важливо пам’ятати про таке сильному, але щадному засобі. Хіміотерапія дає руйнівні навантаження на печінку, в той час як кісточки мають Відновлюючий ефект.

· гормональний баланс

Також екстракт здатний запобігти Ароматазу – перетворення чоловічих гормонів (андрогенів) в жіночі (естрогени), що і є ще одним поясненням, як це засіб бореться з раком.

Самі кісточки містять фітоестрогени, які дуже корисні для жінок за 45.

А також ще кілька дуже приємних плюсів.

  • Екстракт з виноградних кісточок в комплексі з фізичними вправами лікує діабетичні ускладнення.
  • Кісточки корисні для здоров’я зубів, так як запобігають деминерализацию.
  • Виноградна олія має бактерицидну властивість.
  • Речовини, що містяться в виноградних кісточках, стимулюють зростання кісткової тканини.

Що ж це за речовини? Кісточки багаті вітамінами і мінералами, але особливо широко представлені вітаміни групи Е, в тому числі і Токоферол – сильний антиоксидант.

Для тих, хто вже переконався в тому, що кісточки від винограду зовсім не є небезпечними, а дуже навіть корисні, рекомендуємо купувати їх окремо. Справа в тому, що для повноцінного лікування вам доведеться з’їсти занадто багато винограду. Найзручніше зберігати кісточки у вигляді порошку. Для тих, хто все ж вирішив збагатитися вітамінами природним шляхом, радимо вибирати темні сорти.

Вашим друзям може бути цікаво дізнатися, чому виноград краще їсти з кісточками! Поділіться з ними нашим матеріалом.

Увага!

10 Фото, Які Гарантовано Піднімуть Вам Настрій !
10 Фото, які гарантовано піднімуть Вам Настрій !


18 Геніальних Рішень Повсягденних Проблем !

Нема на чому розігріти піцу

Увага!

10 Секретів Які Ви Точно Ще Не Знали!



Ще статті спеціально для Вас:

Коментування заборонено.