Користь курячої печінки

Складно сказати, чому ми оцінюємо субпродукти набагато нижче, ніж м’ясо з жирової, сполучної і м’язової тканини. Але факт залишається фактом. Субпродукти можна розділити на 2 категорії. До першої відносять нирки, печінка, язик, мізки, серце, хвости (баранячі і яловичі) і діафрагму. До другої – шлунок, ноги, вуха, легкі і свинячий хвіст. Як відомо, все це використовується для виробництва ковбаси, консервів, копченостей і паштетів.

Можна з усією впевненістю стверджувати, що найпопулярнішим субпродуктом була і залишається куряча печінка. Її купують і готують найчастіше. Будемо відверті, куряча печінка – джерело вітамінів, амінокислот, ферментів і мінералів. Багато хто відмовляється вживати її, стверджуючи, що продукт має два недоліки: запах і присмак. Але позбутися їх дуже просто. Насправді, такий субпродукт більше, ніж просто корисний. І проблема в тому, що ми знаємо про його користь або дуже мало, або зовсім нічого. Давайте виправляти це.

Чому варто включити печінку в свій раціон

Почнемо, мабуть, з самого основного – 10 причин, чому потрібно дізнатися більше рецептів страв з печінки і включити кілька з них в раціон своєї родини. Деякі пункти вас дуже здивують, повірте.

  • Містить таку ж кількість білка, як і дієтична м’ясна грудка.
  • Насичена вітаміном В, який робить позитивний вплив на імунну та кровоносну системи, і багата на вітамін А – незамінним для здоров’я очей і шкіри.
  • Включає фосфор, магній і залізо. У 100 г курячої печінки міститься добова потреба організму в залозі. А, як відомо, саме залізо бере безпосередню участь в утворенні гемоглобіну.
  • Покращує роботу шлунково-кишкового тракту.
  • Нормалізує функції щитовидної залози.
  • Стимулює мозкову діяльність, а також сприяє поліпшенню пам’яті.
  • Нормалізує згортання крові. Ось чому лікарі рекомендують вживати більше курячої печінки при варикозі і тромбозі.
  • Розслабляє нервову систему і гарантує спокійний сон.
  • Містить метіонін, який вважають бар’єром для виникнення ракових пухлин.
  • Перешкоджає виникненню атеросклерозу.

Для жінок

Куряча печінка корисна при вагітності, оскільки містить фолієву кислоту. По-перше, ця кислота сприяє правильному внутрішньоутробного розвитку. По-друге, вона бере безпосередню участь у формуванні імунної та кровоносної систем плода. По-третє, вона попереджає розвиток дефектів.

Цинк, що міститься в цьому субпродукти, призводить гормональний фон в норму, якщо під час вагітності він збився. І саме цинк допомагає розвитку чоловічих статевих органів у плода.

Для чоловіків

Колись африканські чаклуни змушували чоловіків є курячу печінку в величезній кількості. І були абсолютно праві. У печінці міститься пантотенова кислота, яка добре впливає на роботу надниркових залоз і вироблення тестостерону. Відповідальність за чоловічу фертильність лежить саме на цей гормон.

Під час дієти

Сьогодні дієтологи радять включити в меню схуднення саме курячу печінку. Її калорійність дуже мала: в 100 г сирої печінки всього 136-138 ккал, а в підсмаженої – 170-173 ккал. Такий продукт можна використовувати навіть при білковій дієті, адже половина від всіх калорій – це білок (58-59%), жири (37-38%) і вуглеводи (2-3%).

Як часто ми недооцінюємо той чи інший продукт! Але варто дізнатися більше про користь, і ми тут же знаходимо привід приготувати страву на його основі. І ось ще одна порада, який редакція «З Смаком» хотіла б дати своїм читачам: готуйте стільки курячої печінки, скільки зможете з’їсти за обідом або вечерею. Не залишайте її до наступного разу. А якщо блюдо гірчить, не вживайте його: сирий продукт був поганої якості. Ваші близькі та друзі знають все про користь печінки? Поділіться з ними посиланням, щоб вони не залишилися в невіданні.

Увага!

10 Фото, Які Гарантовано Піднімуть Вам Настрій !
10 Фото, які гарантовано піднімуть Вам Настрій !


18 Геніальних Рішень Повсягденних Проблем !

Нема на чому розігріти піцу

Увага!

10 Секретів Які Ви Точно Ще Не Знали!



Ще статті спеціально для Вас:



Просто Останні Статті:

Коментування заборонено.