Користь і шкода полуниці

Приготуйтеся почути те, про що не прийнято говорити. Полуниця не завжди корисна. Якщо ви навчилися вибирати полуницю правильно, то ви пройшли тільки половину шляху до збагачення організму вітамінами. Друга половина полягає в тому, щоб навчитися правильно її є… Можливо, це звучить трохи неправдоподібно. Багато хто задається питанням, чи можна їсти ягоди неправильно? Як виявляється, так!

Редакція «З Смаком» дізналася всі секрети і поспішає поділитися ними зі своїми постійними читачами. Ця інформація підкаже вам, як їсти полуницю і залишатися здоровими.

85% полуниці – вода

І це не просто вода, а очищена вода. Саме вона збагачує організм багатьма корисними речовинами. Але ця ягода також включає інші компоненти. Отже, приблизно 7% від загальної маси полуниці становлять прості цукри. Основне джерело енергії – вуглеводи. Вони визначають калорійність ягоди (приблизно 30 ккал на 100 г). Стиглі і солодкі ягоди містять більше корисних вуглеводів. Тому їх можна вживати навіть людям з легкими формами цукрового діабету.

Вітаміни

Здавалося б, про це говорять всі. Але полуниця не просто містить вітаміни. Вона буквально просякнута ними. Більшість з них засвоюються легко, а от вітаміни А і Е ховаються в насінні.

Щоб такі вітаміни засвоювалися повністю, потрібно ретельно розжовувати щільні насіння. Є і один мінус: насіння включають і органічні кислоти, яким дуже навіть подобається розчиняти кальцій.

Органічні кислоти

Якщо ми вже згадали про них, продовжимо. Найбільш помітна серед набору органічних кислот в полуниці – щавлева. З’єднуючись з кальцієм, вона утворює оксалат кальцію. Люди, що ведуть активний спосіб життя, часто відчувають біль в суглобах, якщо їдять багато полуниці. Ті, хто страждає від остеохондрозу або артрозу, звертаються до лікарів частіше саме під час сезону цієї ягоди.

Скільки є полуниці

Дізнавшись про подібні факти, багато хто вирішує відмовитися від вживання цієї ягоди. Робити цього не можна! Просто потрібно слідувати декільком радам.

  • Завжди гарненько промивайте полуницю перед вживанням. Ця ягода зріє на землі, тому на її поверхні можуть зібратися далеко не найкорисніші речовини.
  • Не вживайте полуницю зі сметаною або цукром. Кращі заправки для соковитої ягоди – кефір, незбиране молоко, йогурт або кисле молоко.
  • Щоб забезпечити організм добовою нормою вітамінів В і С, потрібно з’їдати не більше 200-300 г полуниці в день. Якщо у вас надлишок вітаміну С, він накопичується в печінці.
  • Полуниця – ідеальний продукт для тих, хто хоче схуднути. А все завдяки низькій калорійності. Влаштуйте собі 2 розвантажувальних дня. За одну добу можна з’їсти не більше 300-400 г ягід.

Багато занурюються з головою в полуничний сезон і забувають про ягоді, як тільки він закінчується. Не обов’язково об’їдатися зараз і позбавляти себе можливості їсти полуницю в іншу пору року. Найефективніший спосіб консервації – НЕ варення або компоти, а заморожування полуниці. Не забудьте відправити в морозильну камеру кілька лотків із стиглими ягодами, щоб насолоджуватися полуницею навіть взимку!

Увага!

10 Фото, Які Гарантовано Піднімуть Вам Настрій !
10 Фото, які гарантовано піднімуть Вам Настрій !


18 Геніальних Рішень Повсягденних Проблем !

Нема на чому розігріти піцу

Увага!

10 Секретів Які Ви Точно Ще Не Знали!



Ще статті спеціально для Вас:

Коментування заборонено.