Користь грибів

Уже багато років навколо користі грибів ведуться дискусії. Деякі фахівці стверджують, що гриби – важка їжа, яка дуже складно перетравлюється і засвоюється організмом. Деякі ж вважають цей продукт справжнім дивом, яке наповнює організм Корисними вітамінами і мікроелементами. Вчені все ніяк не можуть прийти до спільної думки щодо грибів.

Цікаво, що навіть найдосвідченіші грибники знають про цей продукт далеко не все. Ми хочемо поділитися з вами інформацією, яка допоможе вам отримати з грибів максимум користі і грамотно вписати їх в свій раціон.

Цікаві факти про грибах

· Не можна мити

Виявляється, Мити гриби не можна, адже вода не тільки руйнує структуру гриба, а й псує смакові якості. Досвідчені грибники радять просто скидатися бруд за допомогою щітки перед приготуванням.

· підвищують імунітет

Якщо у вас слабка імунна система, вам точно варто включити гриби в раціон. Вплив цього продукту на організм навіть порівнюють з впливом Щеплення від грипу. Дивно, але гриби можуть навіть позбавити вас від алергії і артриту.

· Проводять вітамін D

Перебуваючи тривалий час під сонячними променями, гриби можуть «зіграти». Завдяки цьому в їх клітинах починає активно вироблятися Вітамін D. Але ця властивість не притаманне штучно вирощеним грибам, оскільки їх вирощують в темряві.

· Їх не можна віднести ні до тваринної, ні до рослинної їжі

Ми звикли ділити продукти на рослинну або тваринну їжу, і зазвичай це не складає ніяких труднощів. Але гриби – особливий випадок. Ні м’ясоїди ні вегетаріанці не можуть визнати їх своєю їжею. Після численних досліджень вчені почали визнавати майже тварина їх походження. Тому вегетаріанцям варто задуматися, чи варто Замінювати грибами м’ясо.

· Містять вітамін В12

Вважається, що вітамін В12 може нормально засвоюватися людським організмом, якщо він потрапляє в нього з їжі тваринного походження. Вчені провели ряд досліджень, які довели, що вітамін В12, що міститься В печерицях, так само корисний і доступний для організму, як і той, що присутній в яловичої печінки та рибі.

Це відкриття особливо порадувало вегетаріанців, оскільки продукти рослинного походження вони не вживають, а необхідний для нормального функціонування вітамін В12 міститься тільки в ній.

· Мають «п’ятий смак»

У грибах містяться Природні амінокислоти, глутамат і рибонуклеотиди, які формують «умами». Це і є той самий п’ятий смак, який повноцінно існує разом з кислим, солодким, гірким і солоним. «Умами» перекладається як «м’ясний смак», саме завдяки йому вегетаріанці замінюють грибами м’ясо.

· Профилактируют поява онкологічних захворювань

Японські вчені провели дослідження, які довели, що популяції, активно вживають гриби, страждають від ракових захворювань набагато рідше, тих, хто утримується від цього продукту. На даний момент ще проводяться дослідження, які спрямовані на підтвердження того, що Гриби зменшують активність вже виникли скупчень ракових клітин.

Якщо ви любите гриби, відмовляти собі в такому задоволенні однозначно не варто. Але щоб не стати жертвою недобросовісних продавців, завжди Стежте за тим, щоб гриби були твердими, пружними і сухими. Також досвідченим грибникам радимо хоч раз скуштувати щойно зрізаний гриб. Саме так ви зможете відчути його справжній смак. Але тих, хто в грибному справі новачок, дуже просимо не експериментувати і уважно відбирати їстівні гриби.

Поділіться цією пізнавальної статтею зі своїми друзями, зберігайте її в закладки, щоб не втратити!

Увага!

10 Фото, Які Гарантовано Піднімуть Вам Настрій !
10 Фото, які гарантовано піднімуть Вам Настрій !


18 Геніальних Рішень Повсягденних Проблем !

Нема на чому розігріти піцу

Увага!

10 Секретів Які Ви Точно Ще Не Знали!



Ще статті спеціально для Вас:



Просто Останні Статті:

Коментування заборонено.