Користь брокколі

Судячи з усього, Брокколі об’єднала відразу всі корисні властивості своїх капустяних родичів… Це обов’язковий продукт для всіх, хто прагне зберегти форму і підтримати здоров’я. За змістом цінного протеїну брокколі обійшла спаржу, шпинат і знаходиться на одному рівні з зеленим горошком!

Чудо-овоч допомагає відстрочити старість, страхує від онкології, а ударні дози вітамінів С і А, що містяться в броколі, навіть вище, ніж у цитрусових і моркви. Заінтриговані? Користь брокколі на цьому не обмежується!

Цікаві факти про брокколі

· Чи жарт: в 100 грамах брокколі всього 34 калорії! Крім низької калорійності брокколі має здатність перемагати целюліт: оптимальна кількість калію допомагає вивести зайву воду з тканин, а мідь зміцнює в’ялу шкіру в проблемних місцях. Клітковина налагоджує роботу кишечника і відмінно виводить баластні речовини.

· Як і всі представники сімейства хрестоцвітних, брокколі допомагає природним шляхом вивести зайві жирні кислоти. Брокколі відносять до кращих антисклеротичну натуральним продуктам. В результаті запускаються процесів в організмі налагоджується холестериновий обмін. Брокколі, приготована на пару, особливо цінна в цьому відношенні.

· Наукові дослідження довели, що всього половина склянки молодого овоча в день здатна запустити процеси, спрямовані на боротьбу з раком. Американські вчені всерйоз радять вживати овоч під час протипухлинної терапії. Потужні протизапальні, антиоксидантні, що відновлюють властивості особливо яскраво проявляються в профілактиці раку молочної залози, яєчників, товстої кишки, сечового міхура.

· Навіщо пити синтетичні вітаміни, якщо є брокколі?! У цьому овочі містяться майже всі необхідні організму вітаміни і мінеральні речовини. Про каротині і вітаміні С в цій статті вже згадувалося. Додайте до них майже всю групу вітамінів В, а ще вітаміни E, K, PP, U плюс магній, кальцій, фосфор, йод, марганець, калій, хром, селен, натрій, залізо, амінокислоти і омега-3.

· Далі про вітаміни. Каротин (він же «вітамін краси»), якого в брокколі в 2 рази більше, ніж у моркві та гарбузі, піклується про красу шкірі, слизових і очей, а також стоїть на сторожі імунітету.

· Також в овочі міститься у великій кількості хлорофіл – компонент, хімічна формула якого подібна гемоглобіну. Речовина збільшує якість і кількість еритроцитів у крові, і знову-таки має антиоксидантні властивості.

· Врахуйте, що корисні властивості брокколі під час тривалої термічної обробки губляться. Тому додавати цю капусту в страви краще незадовго до закінчення приготування. Ще гірше діє на овоч мікрохвильова піч. Щоб додати брокколі в салат, досить бланшувати її протягом 3-5 хвилин в залежності від розміру суцвіть. 15 хвилин приготування на пару – корисний, низькокалорійний гарнір готовий!

Якщо ви до цих пір не включили в раціон цей вид капусти, саме час це зробити. Нижче ми представляємо кілька рецептів, простих у приготуванні, але дуже Смачних страв з брокколі. Вам залишається лише вибрати потрібний і перейти по посиланню.

Запіканка з брокколі і цвітної капусти – дієтичне і дуже ніжне блюдо. Підійде і для сніданку, і для вечері, і для перекусу на роботі.

Поєднання продуктів в салаті з брокколі до душі буде навіть дітям!

Приголомшливі котлетки з брокколі розлітаються з тарілки, як насіння.

Суп-пюре з брокколі з грінками – відмінний пісний обід!

Сподіваємося, цей цікавий і корисний овоч стане частим гостем на вашому столі. Брокколі відмінно зберігається в замороженому вигляді до весни, залишається лише встигнути заготовити її в розпал сезону.

Якщо вам є що додати, залиште коментар під цією статтею!

Увага!

10 Фото, Які Гарантовано Піднімуть Вам Настрій !
10 Фото, які гарантовано піднімуть Вам Настрій !


18 Геніальних Рішень Повсягденних Проблем !

Нема на чому розігріти піцу

Увага!

10 Секретів Які Ви Точно Ще Не Знали!



Ще статті спеціально для Вас:



Просто Останні Статті:

Коментування заборонено.