Корисні властивості імбирного чаю

Корінь імбиру прийшов до нас зі східних країн і полюбився місцевим кулінарам. Цю пряність додають до м’ясних і овочевих страв – крім аромату вона надає злегка пекучий смак. Не обходяться без неї і десерти – чого варте одне імбирне печиво! А ще він Входить до складу напоїв – про імбирному чаї і піде зараз мова.

Головний компонент такого чаю – звичайно ж, імбир. У цьому напої найкраще розкриваються його корисні якості – нетрадиційна медицина використовує його При багатьох проблемах зі здоров’ям. А ще, крім користі, цей чай дуже смачний!

Користь імбиру для здоров’я

· Застуда, грип, герпес і інші вірусні захворювання бояться імбиру, як вогню. Тому саме цей чай варто вживати в якості рясного гарячого пиття, яке радять лікарі. Підійде він і для профілактики – напій Благотворно впливає на імунну систему завдяки величезній кількості антиоксидантів.

· Імбирний чай використовують і При каменях в нирках – він м’яко розчиняє їх і виводить з організму.

· Імбир допоможе Підтримати в тонусі роботу серця. Ризик інсульту суттєво знизиться!

· Цим чаєм можна замінити звичні болезаспокійливі: імбир Відмінно справляється з головним болем і болем у м’язах.

· Зігріваючі властивості імбирного чаю Сприяють поліпшенню кровообігу і підтримки необхідного рівня вітамінів і мінералів, а ще цей напій підсилює провідність кисню в різні частини тіла.

· Позитивно впливає імбир і на травлення – Стимулює і нормалізує. Він також має послаблюючу дію.

· За допомогою цього кореня Можна схуднути – він регулює апетит і прискорює обмінні процеси.

Рецепти імбирного чаю

Чай з імбиром і м’ятою

  • Імбирний корінь – 5 см
  • Вода – 1 л
  • Лайм – 1 шт.
  • М’ята – 1 пучок
  • Цукор – 0,75 скл.

Займіться приготуванням імбирного сиропу: закип’ятіть 0,5 скл. води з цукром. Наріжте імбир пластинками і додайте в каструльку. Вийміть після повного розчинення цукру. Розігрійте до 80 градусів воду, що залишилася. Натріть цедру з лайма, вичавіть сік і змішайте з сиропом в глечику. Долийте гарячу воду і добре перемішайте. Розкладіть по склянках або гурткам гілочки м’яти і залийте теплим напоєм.

Імбирний чай з молоком

  • Вода – 1,5 скл.
  • Молоко – 1 скл.
  • Чай (зелений або чорний) – 1,5 ч. л.
  • Цукор – 2 ст. л.
  • Мелений кардамон – 1 ч. л.
  • Імбир – 5-6 скибочок (2 ч. л. тертого)

Додайте в холодну воду чай, цукор і імбир. Доведіть до кипіння і кип’ятіть протягом 4 хвилин. Додайте молоко, коли закипить – всипте кардамон і ретельно перемішайте. При бажанні можете додати мед або свіжий базилік.

Цитрусовий імбирний чай

  • Вода – 1,2 л
  • Натертий свіжий імбир – 3 ст. л.
  • Цукор – 6 ст. л. (Можна 5 ст. л. Меду)
  • Лимонний або апельсиновий сік – 4 ст. л.
  • Мелений чорний перець – 1 трісок.
  • Рубані листя м’яти – по смаку

Закип’ятіть воду і киньте в неї імбир. Через 10 хвилин зніміть з вогню. Додайте цукор або мед, розчиніть і процідіть. Додайте перець і сік. Прикрасьте рубаною м’ятою і подавайте гарячим.

Такі чаї можна пити на сніданок кожен день. Взимку цей теплий напій неодмінно захистить вас від застуди і поганого настрою! Пийте з задоволенням, залишайтеся здоровими і обов’язково діліться рецептами з друзями!

Увага!

10 Фото, Які Гарантовано Піднімуть Вам Настрій !
10 Фото, які гарантовано піднімуть Вам Настрій !


18 Геніальних Рішень Повсягденних Проблем !

Нема на чому розігріти піцу

Увага!

10 Секретів Які Ви Точно Ще Не Знали!



Ще статті спеціально для Вас:



Просто Останні Статті:

Коментування заборонено.