Корисні насіння

Те небагато, що залишається після того, як ми з’їли Фрукт, як правило, відправляється у відро для сміття. Але далеко не все, що на перший погляд здається марним, потрібно утилізувати.

Ми підготували для вас добірку Насіння, які ні в якому разі не можна викидати, так як вони можуть принести набагато більше користі, ніж сам продукт, який ми звикли вживати в їжу.

Корисні насіння

· папайя

У насінні цього фрукта міститься велика кількість олеїнової і пальмітинової кислот, які використовують для запобігання раковим захворюванням.

Також кісточки папайї містять унікальний глистогінний алкалоїд – карпаін, який вважають ефективним засобом проти гельмінтів.

· диня

Насіння дині – сильний афродизіак, який підсилює чоловічу потенцію. Також вони чудово очищають кишечник, нирки і печінку.

· гарбуз

Насіння гарбуза можна використовувати не тільки у вигляді посипання для хлібобулочних виробів. У гарбузовому насінні міститься багато фосфору, магнію і марганцю. Також вони використовуються для зниження рівня поганого холестерину.

· Насіння соняшника

Улюблені всіма насіння теж мають ряд корисних властивостей. Насіння багаті вітаміном Е, який відповідає за здоров’я шкіри і слизових оболонок нашого організму. А вітамін В1 знижує ризик розвитку венозного і артеріального тромбозу і сприяє нормальній роботі серцево-судинної системи.

· вишня

Ви, напевно, здивуєтеся, але вишневі кісточки можна використовувати для виготовлення грілок. Їх переваги перед аптечними очевидні. Кісточки швидко нагріваються і повільно остигають, вони безпечні для дітей і повністю екологічні. Грілки на основі вишневих кісточок покращують обмінні процеси в тканинах і знімають біль і спазми в м’язах.

· авокадо

У кісточці авокадо містяться амінокислоти, корисна клітковина і вітаміни. Всі ці речовини роблять її натуральним засобом для боротьби з ожирінням, серцево-судинними захворюваннями і порушенням роботи щитовидної залози.

· кешью

Популярні в усьому світі Горіхи покращують роботу головного мозку, зміцнюють імунну систему, знижують рівень холестерину, налагоджують роботу шлунково-кишкового тракту. Також вони нормалізують роботу серцево-судинної системи.

· яблука

У яблучних кісточках міститься рідкісний, але дуже важливий вітамін В17, який використовують для профілактики онкологічних захворювань. Також яблучні насіння є багатим джерелом йоду.

· шипшина

Насіння шипшини містять багаті жирними кислотами і вітамінами масла. Відвар з насіння використовують для лікування нирок і сечового міхура.

Сподіваємося, що ця інформація буде для вас корисною. Будьте здорові!

Увага!

10 Фото, Які Гарантовано Піднімуть Вам Настрій !
10 Фото, які гарантовано піднімуть Вам Настрій !


18 Геніальних Рішень Повсягденних Проблем !

Нема на чому розігріти піцу

Увага!

10 Секретів Які Ви Точно Ще Не Знали!



Ще статті спеціально для Вас:

Коментування заборонено.