Класичні салати

Здається, сам Господь, коли однією рукою створював світ, в інший тримав Тарілку з салатом! Насправді, коріння цього блюда (наскільки можливо їх відстежити) ведуть в Древній Рим з його достатком, багатоденними бенкетами, на яких гостям подавали суміші з трав і овочів, политі медом, оцтом і посипані сіллю, – salato. Слово це перекладається як «солоний» і означає «страву з заправкою».

За сотні і тисячі років з лиця землі зникла не одна цивілізація, побудований і потім зруйнований не одне місто, а салат древніх римлян майже не зазнав змін. Правда, за століття розвитку кулінарії вправні кухарі різних країн створили безліч Рецептів національних салатів. Деякі полюбилися гурманам настільки, що стали класикою. «З Смаком» пропонує згадати і покуштувати найяскравіші з них!

Знамениті салати

Салат «Капрезе»

Моцарелла, помідори і базилік: три інгредієнта – три кольори прапора Італії. Простота і гармонія без надмірностей.

Моцарелу і помідори наріжте тонкими скибочками, розкладіть по колу і внахлест на широкому блюді. Збризніть оливковим маслом, бальзамічним соусом, посоліть, поперчіть, прикрасьте листочками базиліку.

Салат Цезар

На питання класика: «У чому сила, брат?» – так і хочеться відповісти: «У соусі!» Саме він визначає салат «Цезар».Збийте в блендері 2 сирих жовтки, 2 зуб. часнику, 50 г тертого пармезану, 2 ч. л. гірчиці, 60 мл оливкової олії, 3 ст. л. лимонного соку і дрібку солі.

На широкому блюді розкладіть вимиті і обсушені листя айсберга, зверху викладіть приправлені перцем і обсмажені до золотистої скоринки шматочки курячого філе, тонкі слайси пармезану і попередньо підсушені в духовці сухарики з часниковим маслом. Прикрасьте половинками черрі, скибочками варених яєць, полийте соусом.

Салат «Нісуаз»

Цей салат – втілення казки на Лазурному березі, посвята сонячному місту Ніцці.

На застелене листям салату блюдо викладіть скибочки анчоусів і тунця (всього 250 г), четвертинки варених яєць і половинки помідорів чері. Полийте заправкою з 5 ст. л. оливкового масла, 1 ст. л. діжонської гірчиці, 3 зуб. часнику, дрібка солі і перцю. Прикрасьте часточками маслин і подрібненим базиліком.

Салат «Шопський»

Необов’язково їхати в Болгарію, щоб покуштувати цей салат. Просте, швидке і легке для шлунка страва з рідних практично продуктів.

Наріжте скибочками свіжий огірок і 2 помідора, цибулину – півкільцями, бринзу (200 г) – невеликими кубиками. Викладіть в салатник, додайте попередньо запечені, очищені від шкірки і нарізані смужками 2 болгарських перцю. Присмачите салат подрібненою петрушкою, 2 ст. л. соняшникової олії і дрібкою перцю. Якщо бринза недостатньо солона, додайте дрібку солі.

Салат «Кобб»

Одного разу Боб Кобб, власник ресторану в Америці, в пошуках вечірнього перекусу снував від холодильника до холодильника на кухні свого закладу. З здобутих інгредієнтів Боб зібрав добротне блюдо, смак якого автору настільки сподобався, що він вирішив включити його в меню ресторану і, не скромнічая особливо, назвав на свою честь.

Кілька скибочок бекону обсмажте і наріжте смужками, на цій же сковороді підрум’яньте 200 г курячого філе. 2 помідори, 2 варені яйця, 3 стебла селери, 1 авокадо, 100 г Чеддер наріжте кубиками. На дно салатник викладіть листя латуку, а потім, не змішуючи, смугами викладіть підготовлені інгредієнти.

Окремо подайте соус: змішайте 2 подрібнених зубчики часнику, 1 чайну ложку звичайної гірчиці, 1 чайну ложку дижонської гірчиці, 2 ст. л. білого винного оцту і 3 ст. л. оливкового масла.

Подати до столу не сумне майонезну дітище радянського і пострадянського періоду, а яскравий салат зі світовим ім’ям – занадто приваблива можливість, щоб нею знехтувати.

Вдалих вам експериментів на кухні, діліться нашими рецептами з друзями!

Увага!

10 Фото, Які Гарантовано Піднімуть Вам Настрій !
10 Фото, які гарантовано піднімуть Вам Настрій !


18 Геніальних Рішень Повсягденних Проблем !

Нема на чому розігріти піцу

Увага!

10 Секретів Які Ви Точно Ще Не Знали!



Ще статті спеціально для Вас:



Просто Останні Статті:

Коментування заборонено.