Кисіль з вівса

Потрібно дуже постаратися, щоб не знайти російськомовного людини, яка не знає, що таке кисіль. У звичному для всіх вигляді це густий солодкий напій родом з дитинства, зварений з фруктів або ягід з додаванням крохмалю. Однак таким він був не завжди, і в світі ще не знайшлося страви простіше і корисніше, ніж кисіль по традиційному російському рецепту.

Покопавшись в історії, редакція «З Смаком» виявила, що лише з XII століття кисіль став виключно питним. До цього його рубали на частини в буквальному сенсі цього слова. Але навіть не це саме дивне! Твердий кисільВважався ліками від усіх хвороб.

Користь вівсяного киселю

Раніше існував тільки Кисіль з вівса, так як в ньому було досить крохмалю для природного загустіння. Минуло кілька століть, а блюдо корисніше все ще складно знайти.

Киселем його назвали не за ту ягідну кислинку, з якої ми всі знайомі, а за приємний натуральний смак, який виходить завдяки дріжджів або закваски.

Багатий мінеральний і вітамінний Склад вівса так відомий, що його не соромно знати і напам’ять: вітаміни групи В, групи Р, А, велика кількість калію, магнію, заліза і фтору. За що ми так любимо вівсянку? За складні вуглеводи, які дають енергію на весь день і не відкладаються в жировий прошарок, а також за велику кількість клітковини.

Тільки уявіть, що велика частина цих багатств не засвоюється організмом в звичному вигляді каші. Щоб домогтися максимального ефекту, потрібно готувати ті самі вівсяні пластівці трохи довше, ніж 15 хвилин або півгодини. Для цієї мети якраз підходить кисіль, і підходить він абсолютно всім.

На відміну від інших рецептів кулінарної медицини, цей цілком може стати фаворитом тих, хто любить смачне оздоровлення. Кому слід включити в раціон Вівсяний кисіль в першу чергу?

Список недуг, при наявності яких рекомендовано вживання киселю:

  • Виснаження
  • Гіпертонія
  • Виразки і гастрити
  • Кишкові розлади
  • Цукровий діабет
  • Алергія
  • Дисбактеріоз

Білий кисіль має заспокійливу і обволакивающим ефектом, нормалізує обмін речовин, видаляє шлаки з організму і підтримує роботу нервової системи. Все це необхідно нам щодня, що робить його продуктом першої необхідності.

Рецепт вівсяного киселю

· Візьміть стандартні вівсяні пластівці і залийте їх сирою водою. Рекомендуємо додати 100 мл кефіру. Дайте пластівців настоятися в холодильнику протягом доби. За цей час бажано перемішати їх пару раз.

· Процідіть пластівці через сито. Що залишився макуха можна додати в випічку або використовувати для приготування твердого киселю. Для цього його потрібно відварити, а після запекти в змазаних маслом формочках для запікання.

· Що залишилася рідини дайте настоятися. Коли внизу утворюється каламутний шар, злийте решту воду, а отриманий концентрат використовуйте для приготування білого киселю.

· Розбавте концентрат водою 1: 1 і посоліть за смаком. Поставте на вогонь і варіть до загустіння. При бажанні можна додати цукор, заправити рослинним або вершковим маслом.

З вівсяних пластівців можна приготувати далеко не тільки кашу, але їх роль в раціоні може бути дуже суттєвою. Доведеться сильно постаратися, щоб замінити весь комплекс поживних речовин іншими продуктами так, щоб вони засвоювалися так само добре. Вівсяний кисіль призначений також для людей після голодування і тих, чий шлунок відмовляється від їжі.

Якщо ви страждаєте зайвою вагою, але не спостерігаєте за собою пристрасть до борошняної і шкідливої їжі, цілком можливо, що саме час налагодити метаболізм і почистити організм клітковиною.

Кисіль підходить для щоденного вживання, в тому числі і на голодний шлунок. Приготування киселю може здатися комусь занадто довгим, але воно не вимагає ніяких зусиль. Приємного вам апетиту і будьте здорові! Якщо ви вже пробували вівсяний кисіль, нам буде цікаво дізнатися про ваші враження.

Увага!

10 Фото, Які Гарантовано Піднімуть Вам Настрій !
10 Фото, які гарантовано піднімуть Вам Настрій !


18 Геніальних Рішень Повсягденних Проблем !

Нема на чому розігріти піцу

Увага!

10 Секретів Які Ви Точно Ще Не Знали!



Ще статті спеціально для Вас:



Просто Останні Статті:

Коментування заборонено.