Кабачки в духовці

Сушили ви коли-небудь кабачки? Для багатьох це питання звучить більш ніж дивно. Якщо ви купили електросушарку, то відправте в неї фрукти, які будете потім використовувати у випічці різних виробів або їсти взимку. Передбачаючи питання тих, хто ніколи не сушив овочі і фрукти, відповімо: сушені продукти такі ж корисні, як свіжі. І возитися з закрутками не потрібно!

Сушені кабачки – вибір тих, хто завжди стежить за своєю фігурою, але все ж не відмовляється від смакоти. Такий продукт є джерелом мінералів і вітамінів, які так необхідні для належного функціонування кровоносної системи і серця. Якщо ви ще не сушили овочі, почніть з кабачків.

Підготовка до сушіння

Виберіть стиглі плоди з дрібним насінням. Помийте кабачки під проточною водою. Викладіть їх на серветку. Зачекайте, поки піде волога.

Якщо кабачок старий, обов’язково зніміть з нього шкірку. Скористайтеся гострим ножем, щоб розрізати кабачок на дві частини вздовж. Наріжте кожну частину. Якщо кабачки невеликі, можна нарізати їх кружальцями. Якщо великі – кубиками.

Використовуйте електросушарку

Досить просто викласти нарізаний кабачок в ємність вашої електросушарки і виставити температуру 60 ° С. Як правило, чекати потрібно від 4 до 5 годин, поки шматочки не стануть сухими і еластичними.

Використовуйте духовку

Нічого страшного, якщо у вас немає електросушарки. Ви можете не менш швидко і ефективно підсушити шматочки плодів в духовці. Візьміть деко і рівномірно розкладіть нарізані кабачки. В даному випадку краще нарізати їх не кубиками, а тонкими кружечками. Виставте температуру 60 ° С і сушіть кабачки 5-6 годин.

Дістаньте кабачки коли зазначений час і дайте їм охолонути. Якщо ви побачили, що в кружочках ще залишилася волога, відправте їх в духовку ще на 2 години.

Сушіть на сонці

Цим методом користувалися ще наші бабусі. Після того як ви підготуєте овочі, їх потрібно буде нанизати на палички і винести на свіже повітря під прямі промені сонця. Залиште кабачки сушитися. Щоб комахи не сідали, прикрийте овочі тонкою сіткою. Кабачки потрібно періодично повертати, щоб вся волога випарувалася.

Такий варіант сушіння найбільш тривалий. Залежно від погоди і температури повітря, процес може зайняти від 3 до 7 днів.

Після сушіння

Візьміть посуд з герметичною кришкою (можна скляну банку або пластиковий контейнер), пересипте в неї кабачки і закрийте герметичною кришкою.

Як, де і коли використовувати такий продукт? Смак сушених кабачків нагадує гриби. Ви можете просто відварити їх, а після підсмажити з цибулею і спеціями. Смак страви буде нагадувати грибну ікру. Коли ви готуєте рагу, різотто або суп, просто додайте сушені кабачки прямо в блюдо.

І ще одна порада любителям млинчиків: ви можете перемолоти сушені кабачки в борошно і використовувати її замість звичної пшеничного. Ви будете радувати себе свіжими млинцями щоранку, а вага буде залишатися на місці. А ваші друзі знають про це? Обов’язково розкажіть їм і насолоджуйтеся стравами з кабачків всю зиму!

Увага!

10 Фото, Які Гарантовано Піднімуть Вам Настрій !
10 Фото, які гарантовано піднімуть Вам Настрій !


18 Геніальних Рішень Повсягденних Проблем !

Нема на чому розігріти піцу

Увага!

10 Секретів Які Ви Точно Ще Не Знали!



Ще статті спеціально для Вас:



Просто Останні Статті:

Коментування заборонено.