Ідеальні яловичі реберця

Яловичі ребра не надто часто використовуються в кулінарії, але стали частиною багатьох національних кухонь. Поширені в США і Аргентині реберця, вони ж «шорт рібс» (короткі ребра) – це Верхня укорочена частина ребер, на якій є невелика кількість жиру і м’яса.

Реберця, тушковані в червоному вині, відмінно походять як для повсякденного вечері, так і для святкового застілля. Причому це блюдо майже завжди вдається – завдяки тому, що ця частина досить жирна, її важко пересушити. Але для того, щоб смак реберець став більш яскравим, а м’ясо – ніжним і соковитим, потрібно знати Декілька хитрощів.

Секрети приготування кращих реберець

Перш, ніж гасити реберця, бажано обсмажити їх невеликими порціями. Це допоможе карамелізовану м’ясо, посилить його смак і додасть густий золотистий колір. Якщо ви обсмажуєте м’ясо в тому ж казані або каструлі, в якій будете гасити, не потрібно відразу ж зчищати залишки на дні і стінках посуду – вони можуть стати прекрасною основою для бульйону. Просто додайте овочі і залийте вином.

Не потрібно особливо експериментувати з приправами. Як і для стейків, для хороших реберець вистачить солі і перцю. Не скупіться на сіль – ви повинні бачити її на м’ясі, навіть коли відійдете на відстань витягнутої руки. А ось перець регулюйте за власними відчуттями.

Завдяки прошаркам жиру, які є на реберцях, можна взагалі не додавати масло, але бажано використовувати пару крапель рослинного масла, краще всього – оливкового. Воно допоможе сформувати ідеальний смак. Головне – злити весь зайвий жир перед гасінням.

Обов’язково використовуйте щипці. Вони допоможуть вам обсмажити кожну сторону реберець, навіть якщо вона не зовсім рівна. З щипцями ви зможете контролювати і насиченість кольору – просто злегка притисніть м’ясо щипцями до сковорідки. Зручно і перекладати ними обсмажені реберця в посуд для гасіння. Щоб навіть самий останній шар залишився соковитим, покладіть його кісточками вгору, повністю зануривши в вино.

Не бійтеся урізноманітнити інгредієнти при гасінні: гідну партію реберцям складуть артишок, молода ріпа або фенхель. А готове м’ясо з охололи реберець відмінно підійде для пельменів, лазаньї або равіолі.

Подавати на до реберцям можна практично все що завгодно, починаючи від свіжих або маринованих овочів і закінчуючи звичними гарнірами – рисом, локшиною і картоплею. Обов’язково побалуйте близьких цим смачним блюдом і поділіться з ними цими порадами!

Увага!

10 Фото, Які Гарантовано Піднімуть Вам Настрій !
10 Фото, які гарантовано піднімуть Вам Настрій !


18 Геніальних Рішень Повсягденних Проблем !

Нема на чому розігріти піцу

Увага!

10 Секретів Які Ви Точно Ще Не Знали!



Ще статті спеціально для Вас:

Коментування заборонено.