Гравлакс

Гравлакс – це знамените скандинавське блюдо з Червоної риби. Таку закуску ще з давніх часів готують в Фінляндії, Норвегії, Данії, Ісландії та Швеції. Слово «гравлакс» перекладається як «закопаний». Таку назву це рибне блюдо отримало зовсім не випадково, так склалося історично.

Виявляється, давним-давно, коли морякам щастило з уловом, вони рясно Обтирали рибу сіллю і спеціями, а потім закопували в землю або пісок, щоб здобич не зіпсувалася. Її називали «закопаним» або «похованим» лососем. Нехай і звучить це не дуже апетитно, зате риба виходила настільки смачною, пряної і ніжною, що ніхто не міг від неї відірватися.

З появою холодильників рибу перестали закопувати в землю, а просто почали зберігати її під пресом. Такий спосіб завоював свою популярність у всьому світі. Тепер і ми хочемо поділитися з вами найвдалішим рецептом приготування Скандинавського гравлакс. Спробуйте, ви будете в захваті!

Як приготувати гравлакс

Вам знадобиться

  • 800 г філе лосося
  • 2 ст. л. бренді
  • 1 ст. л. оливкового масла
  • 90 г цукру
  • 1 ч. л. чорного меленого перцю
  • 1,5 Пуч. кропу
  • 0,5 скл. солі
  • 6 ст. л. майонезу
  • 2 ст. л. гірчиці
  • Лимонний сік за смаком

Приготування

· Сполосніть та висушіть за допомогою паперових рушників філе лосося. Постарайтеся видалити всі кісточки і зніміть шкірку.

· Покладіть філе лосося на фольгу, полийте його бренді і змастіть оливковою олією.

· У глибокому посуді змішайте 75 г цукру, сіль, 3 ст. л. подрібненого кропу і чорний мелений перець. Отриману суміш викласти на філе лосося і щільно загорніть рибу в фольгу.

· Щоб зробити прес для риби, наповніть велику каструлю водою і поставте її на згорток з лососем. Помістіть конструкцію в холодильник на ніч, потім переверніть фольгу з рибою на іншу сторону і помістіть в холодильник ще на 12 годин.

· Щоб приготувати соус для лосося, в глибокому посуді змішайте майонез, гірчицю, 1 ч. л. цукру, 1 ст. л. подрібненого кропу і лимонний сік.

Наріжте філе лосося невеликими шматочками і подавайте з приготовленим Соусом. Хочемо зауважити, що такий спосіб приготування може заощадити вам круглу суму, оскільки Філе лосося в упаковках коштує набагато дорожче свіжого.

Така закуска вам неодмінно сподобається. Ми підготували для вас відмінний Відеорецепт скандинавського гравлакс, дивіться, готуйте і отримуйте задоволення. Обов’язково поділіться ним зі своїми друзями, нехай і вони скуштують смачну червону рибку!

Увага!

10 Фото, Які Гарантовано Піднімуть Вам Настрій !
10 Фото, які гарантовано піднімуть Вам Настрій !


18 Геніальних Рішень Повсягденних Проблем !

Нема на чому розігріти піцу

Увага!

10 Секретів Які Ви Точно Ще Не Знали!



Ще статті спеціально для Вас:

Коментування заборонено.