Гарбуз з начинкою

Є овочі, які немов створені для того, щоб перетворювати їх у шедеври. Одним з таких по праву можна вважати гарбуз, підкупливу з першого погляду спокусливою формою і яскравим кольором. Деякі національності досягли успіху в тому, щоб використовувати весь її потенціал.

Фаршировану гарбуз готувати просто, і це давно зрозуміли вірмени. Овоч начиняли рисом, сухофруктами, заправляли олією або медом, а після – запікали. Називається ця страва Хапама. На стіл його подавали як символ достатку, оскільки воно виглядає святково, багато, хай і не вимагає особливих витрат.

Наш варіант рецепта ще смачніше, адже до нього доклали руку татари. Додавши в солодкий ситний фарш пташине м’ясо (курку або індичку), ви отримаєте повноцінне друга страва, в той час як початковий варіант відноситься до десертів.

Гарбуз – королева жовтня, і вона постане у всій своїй красі тільки тоді, коли ви приготуєте її по-королівськи. «З Смаком» допоможе вам в пошуках гідного рецепта, і один з них прямо у вас перед очима.

Гарбуз з рисом і куркою

Пташине м’ясо відмінно поєднується з легкої солодкістю помаранчевої м’якоті, вибирайте курку або індичку. У той же час, крупи – кращі друзі гарбуза: рис, пшоно, кукурудза. Отже, ось список інгредієнтів.

Вам знадобиться:

  • 1 гарбуз
  • 500 г пташиного м’яса
  • 300 г рису
  • 200 г чорносливу
  • 4 зубчики часнику
  • 2 яблука
  • 1 цибулина
  • Чебрець, чорний перець, сіль за смаком

Вибирайте гарбуз середнього розміру, до 5 кг. Якщо ж вона все одно не поміщається в духовку або ви вирішили придбати пару невеликих тиковок, рекомендуємо в подальшому розрізати їх на половинки і фарширувати так.

· Поставте рис варитися до напівготовності. В цей час помийте гарбуз, зріжте капелюшок і дістаньте волокна з насінням. Товщина бортів повинна бути близько 2 см, якщо гарбуз попалася товста, зріжте трохи м’якоті і додайте потім в фарш.

· Наріжте філе невеликими шматочками і обсмажте на олії разом з натертим часником на великому вогні до напівготовності. Посоліть, поперчіть, додайте чебрець. Намагайтеся домогтися апетитною скоринки на м’ясі, але не пересушувати його.

· На іншій сковороді розтопіть 30 г вершкового масла і обсмажте цибулю до золотистого відтінку. Покладіть до обсмаженої філе і перемішайте.

· Наріжте очищені яблука кубиками і приступайте до фарширування. Спочатку викладіть рис, поверх – чорнослив з яблуками, а тільки потім філе. Нарізане шматочками масло покладіть зверху з ще парою гілочок чебрецю. Накрийте гарбуз кришечкою, змастіть вершковим маслом з боків і відправте в духовку на півтори години при 200 градусах. Пам’ятайте, що можливий варіант з фарширування половинок (як кришки використовуйте фольгу).

Інгредієнти, використовувані в рецепті, доповнюють один одного, але набір змінюється без праці. Замініть чорносливи помідорами, і тоді начинка вийде дуже соковитою. Рекомендуємо в цьому випадку взяти пташиний фарш і обсмажити прямо з томатами, після чого перемішати з напівготових рисом і далі за сценарієм.

Любителям яблук і чорносливу несказанно повезло! Адже немає нічого смачнішого гарбуза з цієї суміші з парою ложечок меду. Виберіть гарбуз поменше, і у вас вийде майже тістечко.

Тепер не потрібно шукати відповіді на запитання, Як приготувати гарбуз. Все просто: почистити, нафарширувати і поставити в духову шафу. Прянощі можна підбирати на свій розсуд: чебрець замінити чебрецем і навпаки, утриматися від часнику і додати трохи меду. Приємного вам апетиту! Не забудьте поділитися нашим Рецептом гарбуза з рідними і близькими.

Увага!

10 Фото, Які Гарантовано Піднімуть Вам Настрій !
10 Фото, які гарантовано піднімуть Вам Настрій !


18 Геніальних Рішень Повсягденних Проблем !

Нема на чому розігріти піцу

Увага!

10 Секретів Які Ви Точно Ще Не Знали!



Ще статті спеціально для Вас:



Просто Останні Статті:

Коментування заборонено.