Фуд-фотографія

Роздивляючись привабливі і Апетитні знімки в кулінарних журналах, ми часто не підозрюємо, скільки копіткої праці вкладено в фотографію. Читач думає, що представлена картинка – результат майстерності кухаря або вдало поміченого моменту, а не плід багатогодинної зйомки.

Основний об’єкт зйомки фуд-фотографів – Їжа і продукти – річ швидкопсувна і швидко втрачає товарний вигляд. Тому майстри фотографії, змирившись з реальністю, часто вдаються до деяких хитрощів.

«З Смаком» не може залишатися осторонь і пропонує зазирнути за лаштунки творчості геніїв светописи. Впевнені, всі любителі складати Їстівні натюрморти, а також постачальники кулінарних фотошедеврів в Instagram оцінять!

Як фотографують їжу

· Справжнє Шампанське для фотозйомки використовувати занадто дорого і непрактично. Тому в хід йде підроблений шипучий напій з води, соєвого соусу і пари таблеток «Алка-Зельтцера».

· Поки буде знайдений ідеальний ракурс і фотограф зробить потрібну кількість знімків, справжнє морозиво давно попливе. Найчастіше «морозиво» роблять з картопляного пюре з домішкою свинячого жиру, додаванням відповідного барвника і інших атрибутів на кшталт цукрової пудри.

· Щоб фрукти на тарілці залишалися в потрібному положенні, використовують різні конструкції з рибальської волосіні, штатива, зубочисток… А ось гарний восковий наліт на винограді – звичайний дитячий тальк.

· А як ви думали цей гігантський сендвіч тримається?!

· Сливки, навіть міцно збиті, під студійним світлом втратять і форму, і консистенцію. Тому замість них використовують піну або для гоління, або монтажну.

· Приготуйтеся, адже моторне масло і крем для взуття на цьому фото неспроста! Масло робить зріз м’яса соковитим (при цьому не стікає і залишається на поверхні рівномірним шаром), а ось за допомогою крему відтіняють прожилки, щоб надати фактурність. Пара пирскаючи лаку для волосся – у вас абсолютно свіжа, волога і апетитна морквина. Такі справи…

· Навіщо використовувати справжнє молоко, якщо є клей ПВА? У нього більш блискуча і фотогенічна консистенція, і продукти (мюслі, наприклад) в ньому не розмокають.

· Красиво сфотографувати Тарілку гарячого супу – серйозне завдання: компоненти тонуть, шар жиру заважає, сама рідина недостатньо прозора… Ось як суп збирають фуд-стилісти. На шар желе викладають необхідні для композиції інгредієнти, а зверху поливають їх підфарбованою в потрібний колір рідиною. Димок найчастіше – це банальна сигарета, непомітно підкладена під тарілку.

· Для фото запеченої курки птицю і зовсім готувати не потрібно. Спочатку сиру тушку покривають декількома шарами фарби необхідного відтінку, потім посипають «спеціями» (меленою кавою), а потім доводять до кондиції за допомогою будівельного фена. Красива скоринка є, а тушка при цьому не деформувалася і не всохла. Залишається скропити лаком для волосся… Вкусняшка!

· Протягом тривалого часу між коржами в незмінному вигляді не втримається навіть самий густий крем. На допомогу прийдуть прошарку з картону і знову-таки піна для гоління.

· Овочі та фрукти для зйомки нічим не підфарбовують, зате довго і ретельно вибирають, потім натирають олією і наносять «крапельки роси» з гліцерину.

· Викриття реклами пінного. Найчастіше замість пива використовують яблучний сік або чай, а високу піну роблять з розчину рідкого мила. Ефект запітнілого келиха створюють за допомогою того ж гліцерину, який наноситься на попередньо нагріту ємність з напоєм.

Таку їжу, звичайно, є неможливо, зате як ефектно і апетитно виглядають знімки. Існує ще маса трюків, які роблять фотографії продуктів їстівними. Можливо, про них знаєте ви? Поділіться секретами з нами!

Увага!

10 Фото, Які Гарантовано Піднімуть Вам Настрій !
10 Фото, які гарантовано піднімуть Вам Настрій !


18 Геніальних Рішень Повсягденних Проблем !

Нема на чому розігріти піцу

Увага!

10 Секретів Які Ви Точно Ще Не Знали!



Ще статті спеціально для Вас:



Просто Останні Статті:

Коментування заборонено.