Французьке тістечко «Шу»

Торти без випічки, бісквіти, пироги, печива і трубочки, немає сумнівів, – це все до біса смачно. Але те, про що ми будемо говорити в цій статті, – нова ступінь, більш просунутий рівень Кулінарної майстерності. Ми з вами навчимося готувати десерт, на який із заздрістю будуть дивитися майстри всіх модних кондитерських!

При першому погляді на десерт здається, що рецепт його занадто складний. «З Смаком» запевняє: якщо набити руку, то на виготовлення таких тістечок йде від сили хвилин 40 (не рахуючи випічки), зате результат старань виглядає дійсно круто!

Французьке тістечко «Шу»

Еклерами і Профітролі з заварного тесту наших господинь не здивуєш, кожна друга, жартуючи, напече їх невелике відерце. Так ось, награвшись з еклерами і наповнювачами до них, французи (не живе їм спокійно) придумали покривати отсаженного на лист заварнушкі другим, пісочним шаром.

Так з’явилися «Шу» (Сhoux) – знамениті Французькі тістечка з заварного тіста з спокусливою солодкої скоринкою з пісочного тіста і найніжнішим кремом усередині. Нереальної краси десерт, особливо якщо верхній шар з особливого виду пісочного кольору (кракелін) зробити кольоровим.

Найтонший шар пісочного тіста craqueline при випіканні тріскається і обволікає сильно збільшується в об’ємі заварнушку. Так і виходить скоринка з кракеліна.

Готувати тістечка «Шу» рекомендуємо день в день, так як з часом тістечка від крему розтопляться, і хрусткій скоринці вже не бути. Поспішаємо заспокоїти: 10-12 годин геометрія точно буде триматися. Зберігайте вироби в холодильнику, нічим не накриваючи.

Якщо плануєте піч велику партію і хочете, щоб тістечка довше залишалися в тонусі, перед наповненням їх кремом змастіть внутрішні стінки розтопленим білим або молочним шоколадом (підійде і масло какао). Цей фокус не дозволить крему так швидко вбратися.

Рецепт приготування еклерів «Шу»

Рекомендуємо строго дотримуватися вказаних Пропорцій для заварного і пісочного тіста. Дати волю фантазії можна з начинкою: відсадити частина крему і додати в нього какао або апельсинову цедру.

Для кракеліна не потрібно ніяких сверхінгредіентов. По суті, це звичайне пісочне тісто. Якщо захочете використовувати барвники, беріть харчові гелеві або жиророзчинні, сухі не підійдуть, так як з маслом вони не дуже добре дружать.

Інгредієнти для заварного тесту

  • 250 мл води
  • 100 г вершкового масла
  • 150 г борошна
  • 1 ч. л. без верху солі
  • 1 ч. л. цукру
  • 4-6 яєць (кімнатної температури)

Інгредієнти для кракеліна (Craqueline)

  • 80 г цукру
  • 80 г борошна
  • 70 г вершкового масла
  • 1 трісок. ваніліну
  • 2-3 краплі гелевого харчового барвника (за бажанням)

? Інгредієнти для вершкового крему

  • 500 г сирного сиру
  • 100 мл вершків жирністю 30-35%
  • 80 г цукрової пудри

Приготування пісочного тіста Сraqueline

· Почнемо з нього, так як тесту потрібен якийсь час для охолодження в морозилці.

· Борошно просійте, додайте цукор, ванілін і нарізане дрібними кубиками вершкове масло. На цьому ж етапі потрібно додати барвник, якщо плануєте. Барвник можна замінити якісним какао (відніміть тоді 15 г борошна).

· Руками розітріть все, щоб вийшла однорідна маса, схожа на пластилін. Зберіть її в кому, відправте в морозилку хвилин на 5 охолодитися від тепла рук.

· Підготуйте 2 щільних поліетиленових пакета. Кракелін зручно розгортати саме між щільним матеріалом, харчова плівка липне і мнеться.

· Дістаньте тісто з морозилки і розкачайте між пакетами в тонкий корж (2-3 мм). Надішліть пласт в морозилку.

· Невелика хитрість. Радимо розділити пісочне тісто навпіл і розгортати відразу 2 пласта. І обидва відправляти в морозилку. Потім, коли будете вирізати кружальця з одного пласта, другий залишиться в холоді і не розтане завчасно.

Приготування заварного тіста

· У сотейник влийте воду, додайте нарізане кубиками масло, потім цукор, сіль. Поставте посуд на вогонь, інтенсивно помішуючи, доведіть суміш до кипіння.

· Додайте борошно, продовжуючи вимішувати, добийтеся того, щоб тісто зібралося в кулю і легко відставало від стінок каструлі. Зніміть з вогню, ще трохи перемішайте тісто, щоб воно охололо до теплої температури.

· Відповідальний момент – яйця. Вони повинні бути кімнатної температури. Додавайте яйця по одному, кожен раз повністю вимішуючи масу. Тісто має вийти як на оладки і досить легко сповзати з лопатки.

Випікання тістечок

· Деко застеліть пергаментом і за допомогою кондитерського мішка або пакета зі зрізаним кутом відсадити тістечка по 3 сантиметри в діаметрі.

· Дістаньте пісочний пласт з морозилки, виїмкою зробіть кружечки по діаметру тістечок. Як тільки відчуєте, що робочий шар нагрівся і вирізати стає незручно, міняйте на інший пласт.

· Кожен кракеліновий кружечок викладіть на отсаженного заварне тісто. Надішліть тістечка в нагріту до 200 градусів духовку. Хвилин на 10-12, орієнтуйтеся по поверхні пиріжками: верхній шар повинен зарум’яниться і потріскатися. Але не виймайте занадто рано, щоб вироби не осіли. Викладіть тістечка на решітку, залиште до повного охолодження.

Приготування вершкового крему

· Охолоджені вершки збийте міксером на середній швидкості до пишності. Продовжуючи збивати, додайте вершковий сир і, просіваючи через сито, цукрову пудру.

Збірка тістечок

· Гострим хлібним ножем акуратно зріжте верхівку, наповніть тістечко з допомогою кондитерського мішка або шприца кремом.

· Можна вчинити інакше: не зрізуючи верхівку, наповнити тістечко кремом через отвір знизу. Приємного чаювання!

Давайте приготуємо це божественне тістечко! Якщо не вийде з першого разу (всяке буває), не впадайте у відчай, навіть імениті кондитери свого часу терпіли невдачі. Не поспішайте, підготуйте заздалегідь всі інгредієнти, інвентар і успіх не змусить себе чекати.

Якщо вам цікава тема подібних майстер-класів кондитерського мистецтва, пишіть нам в коментарях! Хто знає, може, так і до макарунами доберемося? І, будь ласка, поділіться статтею з друзями.

Увага!

10 Фото, Які Гарантовано Піднімуть Вам Настрій !
10 Фото, які гарантовано піднімуть Вам Настрій !


18 Геніальних Рішень Повсягденних Проблем !

Нема на чому розігріти піцу

Увага!

10 Секретів Які Ви Точно Ще Не Знали!



Ще статті спеціально для Вас:



Просто Останні Статті:

Коментування заборонено.