Йогурт з’явився на столах різних народів так давно, що ніхто вже й не пам’ятає, хто і коли першим помітив, що молоко, трохи постоявши в теплі, Перетворюється у смачний напій. Дуже швидко це корисне ласощі проникло в усі кухні світу, завоювавши довіру і дорослих, і дітей.
Йогуртом заправляють салати, його додають в пироги і запіканки, використовують як маринад… І, звичайно ж, Просто п’ють, додаючи різні фрукти, горішки та інші смачні наповнювачі!
11 фактів про йогурті
· З турецької мови, в якому це слово з’явилося вперше, «йогурт» перекладається як «довге життя».
· В Європі йогурт став відомим через хворобу Людовика XI. Його проблеми зі шлунком зміг вирішити тільки константинопольський лікар – він вилікував монарха за допомогою цього напою.
· Остаточно довів користь йогурту, посилаючись на дослідження І. Мечникова, іспанська фармацевт І. Карассо. Саме він налагодив фабричне виробництво йогурту, заснувавши в 1919 році компанію, назвавши її на честь сина. Вона до цих пір відома, як один з найбільших виробників кисломолочних продуктів – Danone.
· Експертами Гарвардської школи охорони здоров’я доведено: один стакан цього напою щодня Зменшує ризик виникнення діабету II типу на 18%.
· На думку співробітників Університету Сучжоу кисломолочні продукти роблять ризик інфаркту та інсульту Менше на 12%.
· Учені з Гарвардської медичної школи прийшли до наступного висновку: стакан йогурту хоча б через день Підвищує міцність гомілкової кістки, знижуючи ризик її пошкоджень у літніх людей.
· Під час 6-тижневого спостереження експертами університету штату Коннектикут було встановлено, що у людей, які тричі на день їли молочні нежирні продукти, Нормалізувалася робота печінки.
· Рекордсменами по вживанню йогурту стали жителі Фінляндії: в середньому в рік вони вживають Більше, ніж 35 кг цього кисломолочного напою.
· Йогурти з додаванням фітостеринів сприяють Зниженню ваги і оздоровлення судин і серця. Ці речовини перешкоджають засвоєнню холестерину і прискорюють його виведення.
· Йогурт без перебільшення можна назвати Найціннішим джерелом вітаміну В12. При його дефіциті порушується обмін речовин і виникають захворювання нервової системи.
· Хоч в йогурті і молоці майже однаковий зміст кальцію, нашим організмом він Краще засвоюється з йогурту.Завдяки цьому рідше виникають остеопороз, атеросклероз, інфаркт і артрит.
Пийте йогурт – адже крім того, що він благотворно впливає практично на всі системи організму, це дуже смачно! Поєднуйте приємне з корисним і розповідаєте про ці факти друзям.