Домашній хумус

Закон: щоб отримати новий досвід, потрібно робити щось нове, відмінне від того, чим ти займався вчора. Це єдина можливість якісно наповнити своє завтра. Неможливо отримати нові кулінарні враження, якщо з дня на день використовувати базовий Набір продуктів, нехай і для самого улюбленого блюда.

До чого це ми? Та до того, що, якщо ви до сих пір не пробували Хумус або їли його тільки під час поїздки по країнах Близького Сходу, терміново виправляйте недогляд. Тим більше що для цього є ряд вагомих причин. Одна з них – виняткова поживність і корисність страви.

Хумус – це пастоподібна закуска з нуту, кунжуту і різних спецій, заправлена оливковою олією. Надзвичайно популярний в країнах Близького Сходу блюдо. Хумус вам запропонують в будь-якому Ізраїльському ресторані,Причому часто просто як бонус до основної страви. Хумус не їдять ні ложкою, ні виделкою. Всю повноту смаку ви відчуєте, якщо, відірвавши шматочок від свіжої піти, зачерпне їм пасту і відправите відразу в рот.

Користь хумус

Нут (турецький горох) надзвичайно багатий білком (20-30%), який не руйнується навіть під час теплової обробки, а також поліненасиченими жирами та іншими важливими живильними речовинами (лізин, цинком, фолієву кислоту, вітаміни групи В). Такий склад міцно закріпив нут і страви з нього в раціоні вегетаріанців, а останнім часом і тих, хто поститься.

Редакція «З Смаком» дружно вирішила налягти на хумус, і ось чому!

· Через високу поживністю і засвоюваності хумус довго не відчуваєш голоду, менше тягне перекусити або з’їсти що-небудь солодке. Відповідно, хумус допомагає Контролювати вагу.

· Нут має властивість знижувати концентрацію поганого холестерину в крові.

· Доведено, що регулярне вживання хумус на 50% знижує ризик виникнення деяких видів раку (товстої кишки, передміхурової і молочної залози).

· Нут допомагає зміцнити серце і судини.

· Хумус – це здорова альтернатива шкідливим перекушування. Відмінна заміна ковбасним виробам і калорійним соусів.

· І нарешті, хумус легко приготувати в домашніх умовах!

Як приготувати хумус

Представляємо Класичний рецепт хумуса. Приготувавши по ньому, ви отримаєте приблизно 900 г чудовою закуски.

Складові:

  • 350 г нуту, замоченого на ніч, або банка консервованого
  • 150 мл лимонного соку
  • 3 зуб. часнику (розтертих з сіллю)
  • 90 мл оливкової олії першого віджиму
  • 100 г кунжуту
  • Сіль, паприка, петрушка за смаком

Приготування

· Замочений нут відваріть про м’якість (1,5-2 години). Рідина злийте в окремий посуд. Консервований нут варити не потрібно.

· Подрібніть нут блендером, вливши трохи рідини, щоб вийшла однорідна густа паста.

· Кунжут підрум’яньте на сухій сковороді і також подрібніть блендером.

· З’єднайте кунжутну пасту, нут, лимонний сік, часник. Якщо потрібно, додайте ще рідини, щоб у закуски вийшла однорідна, гладка консистенція. Відкоректуйте смак, додавши сіль.

· Подавайте, полив оливковою олією, посипати паприкою і петрушкою.

Базовий рецепт хумуса можна розширювати до нескінченності. Додайте в пасту зелень базиліка і дрібку кориці, або зробіть закуску з вогником, приправивши пекучим перцем і імбиром, або створіть перекус в італійському стилі, заправивши песто і пармезаном… Оливки, авокадо, в’ялені помідори, болгарський перець, йогурт – надзвичайна розмаїтість смаків, завдяки якому хумус просто не може набриднути!

Сподобалася стаття? Поділіться нею з друзями!

Увага!

10 Фото, Які Гарантовано Піднімуть Вам Настрій !
10 Фото, які гарантовано піднімуть Вам Настрій !


18 Геніальних Рішень Повсягденних Проблем !

Нема на чому розігріти піцу

Увага!

10 Секретів Які Ви Точно Ще Не Знали!



Ще статті спеціально для Вас:



Просто Останні Статті:

Коментування заборонено.