Домашні рибні консерви

Що ми зазвичай консервуємо? Овочі і фрукти – відповідь дуже проста. Хтось користується рецептами, яким довіряли ще наші бабусі. Інші шукають сучасні варіанти консервації. До якого типу належите ви? Редакція «З Смаком» частенько поповнює рубрику «Заготовки» новими рецептами. Цього разу ми вирішили змінити звичного напрямку. Замість огірків і помідорів ми навчимо вас консервувати рибу.

Рибні консерви завжди можна купити в магазині. Вони доступні, та й асортимент завжди великий. Але не раз бувало так, що смакові якості підводять: то термін придатності минув, то окремі приправи і прянощі вам зовсім не подобаються. Домашні рибні консерви – не новинка, але знайдеться небагато господинь, які готують рибу так. Будемо виправляти це.

Горбуша

Складові:

  • 2 кг горбуші
  • 2 кг помідорів
  • 800 г моркви
  • 500 г ріпчастої цибулі
  • 30 г солі
  • 200 г цукрового піску
  • 5 ст. л. оцту (9% – го)
  • 400 мл рослинного масла
  • 3 лаврові листки
  • Чорний перець (мелений) за смаком

Приготування

· Подрібніть помідори в м’ясорубці. Надішліть масу гаситися протягом 20 хвилин.

· Дрібно наріжте весь цибулю. Розігрійте сковороду і посмажте цибулю на маслі.

· Очистіть моркву від шкірки. Натріть цей овоч на крупній тертці. Обсмажте його на маслі.

· Видаліть голови, а також хвости, кістки і всі нутрощі риби.

· Тепер змішайте всі підготовлені продукти в одній ємності і відправте гаситися протягом 60 хвилин.

· Додайте оцет в рибу тільки за 5 хвилин до закінчення гасіння.

· Підготуйте сухі простерилізовані банки. Розкладіть масу по банках. Потім загорніть все і укутайте. Зачекайте, поки ємності повністю охолонуть.

Шпроти

Складові:

  • 1 кг салаки, мойви, хамси або кільки
  • 0,5 ст. міцної чайної заварки
  • 1 л рослинного масла
  • Чорний перець (мелений) за смаком
  • Сіль за смаком
  • Лавровий лист

Приготування

· Помийте рибу і почекайте, поки стече рідина.

· Пересипьте рибу в окрему ємність. Додайте сіль, а також перець.

· Візьміть деко. Покладіть лавровий лист на дно. Викладіть зверху всю рибу в два шари.

· Тепер акуратно виливаємо зверху заварку так, щоб не змити спеції з риби.

· Тепер додайте олію. Його потрібно рівно стільки, щоб воно повністю покривало рибу.

· Увімкніть духовку. Виставте температуру на 150 ° С. Надішліть деко в духову шафу на 90 хвилин. Рибка стане рум’яною, а заварка повністю випарується. Вимкніть газ. Відкрийте дверцята духової шафи і почекайте, поки все охолоне.

Сардина

Складові:

  • 1 кг сардини
  • 2 цибулини
  • 0,5 ч. л. лимонної кислоти
  • 100 мл соняшникової олії
  • 6 лаврового листя
  • 6 горошин запашного перцю
  • 4 ст. води
  • 1,5 ч. л. солі
  • Приправа для риби

Приготування

· Помийте рибу. Видаліть голови і нутрощі.

· Наріжте невеликими шматочками.

· Посипте все шматочки приправами для риби. Змішайте все і відставте в сторону.

· Наріжте цибулини кільцями. Розчиніть у воді сіль і лимонну кислоту.

· Візьміть каструлю. Висипати цибулю на дно. Зверху викладіть кілька шматочків риби. Додайте 2 лаврових листки і 2 горошини перцю. Потім знову викладіть шматочки риби. Зробіть так кілька разів, поки риба і спеції не закінчаться.

· Вилийте в каструлю воду з розчиненою сіллю і лимонною кислотою. Додайте все рослинне масло.

· Виставте температуру духовки на 120 ° С. Зменшіть вогонь до мінімального. Надішліть ємність з рибою в духовку на 4 години.

Щука

Складові:

  • 1 щука
  • 2-3 лаврових листки
  • 3-4 горошини запашного перцю
  • Сіль за смаком
  • Спеції за смаком
  • Рослинна олія

Приготування

· Помийте рибу. Видаліть нутрощі. Відріжте хвіст і голову. Розділіть на шматочки.

· Пересипьте шматочки в миску. Додайте різні спеції, а також сіль. Залиште щуку так на 90 хвилин.

· Підготуйте банки: ошпарьте їх, всипте на дно чорний мелений перець і лавровий лист.

· Щільно укладіть шматочки риби в банку.

· Накрийте кожну банку шматочком фольги.

· Виставте температуру духовки на 150 ° С. Надішліть банки з рибою в духовку. Під гратами з банками помістіть ємність з водою.

· Коли рідина в ємностях закипить, скоротіть температуру до 100 ° С. Залиште банки в духовці ще на 5 годин.

· Розігрійте масло. Зніміть фольгу з банок. Залийте рибу киплячим маслом. Воно повинно покрити все.

· Накрийте банки металевими кришками. Відправте їх в духовку ще на півгодини.

· Засукайте все ємності. Укутайте їх і почекайте, поки вони повністю охолонуть.

Сайра

Складові:

  • 1,5 кг сайри
  • 2 ч. л. кам’яної солі
  • 3 ст. л. 9% – го оцту
  • 200 мл рафінованої олії
  • 5 лаврових листків
  • 10 горошин запашного перцю
  • 1 ч. л. цукру
  • 50 мл горілки або бренді

Приготування

· Очистіть рибу: відріжте голову, а також видаліть нутрощі. Промийте під струменем води.

· Наріжте її на однакові скибочки.

· Виберіть каструлю з товстим дном. Покладіть скибочки риби так, щоб вони прилягали один до одного досить щільно.

· В окремій ємності змішайте оцет і масло. Додайте цукор, а також сіль. Покладіть лавровий лист, а також перець. Гарненько все перемішайте. Маринад для риби готовий.

· Залийте їм рибу. Поставте ємність на плиту на маленький вогонь. Коли маринад закипить, потомите рибу на мінімальному вогні ще 3 години.

· Додайте в ємність горілку або бренді і залиште рибу нудитися ще на 20 хвилин. Зніміть кришку. Нехай каструля побуде на плиті ще чверть години. За цей час зайва рідина випаруватися.

· Розкладіть рибу в підготовлені банки і закатати.

І хоча на прилавках магазинів можна знайти величезну різноманітність рибних консервів, домашні завжди смачніше. Це по-перше. А по-друге, ви завжди точно знаєте, що всі інгредієнти безпечні. Якщо ваші друзі все ще купують консерви, підкажіть їм, що їх можна готувати самостійно. Смачно і економно!

Увага!

10 Фото, Які Гарантовано Піднімуть Вам Настрій !
10 Фото, які гарантовано піднімуть Вам Настрій !


18 Геніальних Рішень Повсягденних Проблем !

Нема на чому розігріти піцу

Увага!

10 Секретів Які Ви Точно Ще Не Знали!



Ще статті спеціально для Вас:

Коментування заборонено.