Дієтичні новорічні страви

Отже, свято на носі. Заповзятливі господині вже склали меню і навіть підрахували, у скільки обійдеться бенкет для живота. Але всі ми знаємо, у що виливається всенародне святкування. І мова йде не про гори немитого посуду і мішури по всьому будинку, а про тяжкості в животі і нових кілограмах. Що ж тепер, не купувати, не готувати, не святкувати? «З Смаком» пропонує альтернативний вихід.

Дієтичні страви до Нового року – рішення, від якого ви будете в захваті. З одного боку все ті ж старі рецепти. З іншого – корисні, низькокалорійні частування. Мімоза, олів’є, оселедець під шубою з’являться на святковому столі в новому вигляді. Хтозна, можливо, до старими рецептами ви і не повернетеся більше.

Оселедець під шубою

Улюблена з радянських років оселедець під шубою – одне з найяскравіших частувань столу. Відмова від ідеї приготувати її на Новий рік подібний відмови від святкування в принципі. Якщо ви худнули кілька тижнів і не хочете, щоб все результати канули в Лету, готуйте старе блюдо по-новому.

Складові:

  • 150 г солоного оселедця
  • 150 г моркви
  • 150 г буряка
  • 3 яйця
  • 120 г сметани

Приготування

· Зваріть овочі та яйця.

· Почистіть оселедець. Наріжте її дрібними кубиками. Викладіть оселедець на дно тарілки. Змастіть її шаром сметани.

· Натріть на тертці білок, жовток, морква і буряк.

· Далі шари йдуть в такій черговості: білок, морква, буряк, сметана, жовток.

Кількість продуктів розраховане На 3 порції. Якщо ви належите до числа тих сміливців, які протистоять спокусі навіть під час свят, обов’язково приготуйте оселедець під покращеною шубкою.

Олів’є

Самий традиційний новорічний салат! Навіть якщо ви запікаєте смачне м’ясо, вже купили червону ікру і знаєте, як подати нарізку, без олів’є нікуди. Але звичний салат можна зробити більш оригінальним і менш калорійним.

Складові:

  • 250 г курячої грудки
  • 150 г картоплі
  • 100 г йогурту
  • 50 г моркви
  • 3 яйця
  • 2 свіжі огірки
  • 1 солоний огірок
  • 50 г горошку
  • 50 г цибулі
  • 5 г гірчиці
  • Сіль, зелень за смаком

Приготування

· Зваріть м’ясо.

· Почистіть ще сирі овочі і зваріть їх на пару.

· Зваріть яйця.

· Наріжте все кубиками.

· Змішайте інгредієнти в одній ємності, додайте горошок.

· Змішайте йогурт з гірчицею, злегка посоліть. Заправте салат таким соусом. Надішліть в холодильник на 20 хвилин.

Без вареної ковбаси, шкідливого майонезу, з двома видами огірків. Олів’є такого формату не просто дієтичне, що не банально смачне, а приголомшливе.

Мімоза

Саме Консервований тунець надає класичної мімози особливий смак. Але салат досить важкий, тому що один з основних інгредієнтів – рис. У наступному рецепті дієтичного салату ми радимо зовсім відмовитися від його використання.

Складові:

  • 250 г консервованого тунця
  • 5 яєць
  • 150 г нежирного сиру
  • 1 цибулина
  • 1 морква
  • 100 г йогурту

Приготування

· Зваріть моркву і яйця.

· Подрібніть цибулю і обшпарте його окропом.

· Окремо натріть білок і жовток, сир і моркву.

· Розімніть консервований тунець виделкою.

· Викладіть все шарами в будь-якому порядку, змащуючи кожен шар йогуртом.

· Надішліть в холодильник на півгодини.

Даний рецепт доводить, що навіть салат «Мімоза» може бути легким і корисним. Так що там до свят, готуйте його і по буднях. Зайві кілограми вам не загрожують.

Холодець

Хороша господиня знає, як приготувати Смачний прозорий холодець. Варити треба довго, кришкою не накривати, і щоб вода не кипіла. Чи вважаєте себе розумницею на кухні? Тоді приготуйте дієтичний холодець.

Складові

  • 1 кг курячої грудки
  • 2 л води
  • 30 г желатину
  • 1 цибулина
  • 1 морква
  • 2 зубчики часнику
  • Сіль, чорний перець горошком, лавровий лист за смаком

Приготування

· Залийте м’ясо водою. Додайте очищену цибулину, моркву, а також зазначені спеції. Варіть до 3 годин.

· Розберіть м’ясо, покладіть його в контейнер.

· Порубати часник і посипте їм м’ясо.

· Процідіть бульйон. У ще гарячу рідину додайте желатин. Розмішуйте до повного розчинення порошку.

· Наріжте моркву тонкими слайсами. Також викладіть зверху на м’ясо.

· Залийте все бульйоном.

Що стосується використання прикрас, тут вже вам вирішувати. Досить просто додати гілочку петрушки, щоб холодець був більш святковим.

Курка

Навіть якщо перед святами ви сиділи на строгій дієті, новорічне меню обов’язково має включати блюдо з м’яса. Не відмахується, адже воно низькокалорійне.

Складові:

  • 1 кг курячої грудки
  • 500 г печериць
  • 100 г сметани
  • 100 г твердого сиру
  • Спеції за смаком

Приготування

· Наріжте м’ясо шматочками. Обсмажте до готовності.

· Наріжте шампіньйони Проварите їх, а після додайте на сковороду до м’яса. Додайте спеції. Смажте до готовності.

· Залийте все сметаною, посипте тертим сиром, протушкувати під кришкою 10 хвилин. Дайте страві настоятися і подавайте.

Курочка в меню – свято живота. Низькокалорійна курочка необов’язково повинна бути сухою і жорсткою. Використовуйте рецепт і діліться враженнями.

Приготуйте декілька «правильних» страв, зустріньте Новий рік з гарною фігурою і без боязні набрати зайву вагу після свят. І хоча наше багата уява малює шикарний стіл з м’ясними стравами в два яруси, поекспериментувати варто. Надішліть посилання подругам і обговоріть нові ідеї.

Увага!

10 Фото, Які Гарантовано Піднімуть Вам Настрій !
10 Фото, які гарантовано піднімуть Вам Настрій !


18 Геніальних Рішень Повсягденних Проблем !

Нема на чому розігріти піцу

Увага!

10 Секретів Які Ви Точно Ще Не Знали!



Ще статті спеціально для Вас:



Просто Останні Статті:

Коментування заборонено.