Цікаві факти про їжу

Світ їжі різноманітний і дивний, вивчати його можна невпинно. Пізнання в продуктовій сфері більшою своєю частиною практичні, але іноді бувають просто шалено цікавими.

Редакція «З Смаком» завжди готова поділитися Незвичайними фактами зі своїми читачами. Продукти, про які піде мова, точно вам відомі, але чи знали ви коли-небудь про них таке?

Факти про їжу

· авокадо

Спочатку про головне. Розрізаний авокадо псується в рекордні терміни. Це пов’язано з процесом окислення, що відбувається під час пошкодження м’якоті. Щоб уповільнити цей процес, необхідна кисле середовище. Трохи лимонного соку допоможе вам в цьому.

А ось і ще дещо про авокадо: в ньому міститься Персін (серцевий глікозид), який смертельний для птахів. Цей токсин викликає у них практично миттєву зупинку серця.

· Oreo

Цікавий візерунок на печиво породив масу суперечок серед споживачів. Хтось стверджує, що ласощі прикрашене зображеннями конюшини. Хтось, що хрестом Лотарингії.

· банани

По-перше, банан – це ягода. По-друге, було встановлено, що комарі віддають перевагу кусати людей, які недавно їли її. Однак нам звичніше думати про банані як про екзотичному фрукті, а пояснити, чому комарі так себе ведуть, ніхто не в силах.

· барвник

Синтетичні барвники нікому не підуть на користь, тому настійно рекомендуємо уникати кислотно-жовтого лимонаду. Дослідження показали, що діти після прийому їжі і напоїв з барвниками стають в кілька разів активніше. Як правило, в таких продуктах міститься також і велика кількість цукру, що в сумі дає такий результат.

· Перець чилі

Розмір має значення. Червоний він або зелений, а на його гостроту впливає саме величина. Чим менше перець, тим він більш пекучий.

· ананас

Ще один екзотичний фрукт, який знайшов своїх прихильників у всіх кінцях світу. Що ж в ньому цікавого? Що міститься в ананасі бромелайн розщеплює білки і жири. Поки ви їсте ананас, ананас їсть вас. Від цього і легке відчуття печіння в роті.

Також цікаво, що спочатку фрукт має вигляд ягід, які після дозрівання зростаються разом.

· чай

Деякі американці залишають недопиту чай, щоб потім розігріти його в мікрохвильовці. У цьому питанні японці не поділяють їх смаків, вважаючи холодний чай страшної отрутою. І це частково правильно, особливо якщо напій залишається разом з заваркою – з неї починають витягуватися токсичні речовини.

· мед

Солодкий, корисний, вічний! У меду немає терміну придатності, а таких продуктів, придатних для вживання, вкрай мало. Завдяки високому вмісту фруктози і глюкози, мед консервується природним шляхом.

· Кава

Кавові боби не мають нічого спільного з бобовими. Насправді, це кісточки ягід, які ростуть на деревах.

Більшою популярністю користується кава сорту арабіка, але в робусті в два рази більше кофеїну.

Їжа – невичерпне джерело людського інтересу. Корисно знати про те, що ти їси, а іноді і цікаво.

А які Шокуючі факти про їжу знаєш ти? Поділися ними з нами, а нашою статтею – зі своїми друзями!

Увага!

10 Фото, Які Гарантовано Піднімуть Вам Настрій !
10 Фото, які гарантовано піднімуть Вам Настрій !


18 Геніальних Рішень Повсягденних Проблем !

Нема на чому розігріти піцу

Увага!

10 Секретів Які Ви Точно Ще Не Знали!



Ще статті спеціально для Вас:

Коментування заборонено.