Чому змінюються смаки

Всім нам з дитинства знайома фраза: «Спочатку суп, а після цукерки!», А потім ми й самі говоримо її своїм дітям. Але маленьких ласунів не лякає ні карієс, ні біль в животі – заради улюблених пиріжків і булочок вони готові на все.

Але з віком і суп стає смачнішою, і м’ясо хочеться гострим соусом полити, і сир з цвіллю на столі з’являється… Чому ж наші смаки так змінюються?

Продукти, які подобаються тільки дорослим

Вся справа в тому, що материнське молоко багате цукрами, тому воно Має солодкий смак. Це ж стосується і сумішей для штучного вигодовування. Для дітей цей смак здається найкращим.

Але чим старше ми стаємо, тим Менше у нас залишається смакових рецепторів – до 30 років залишається приблизно третина. Тому дитяче харчування здається нам несмачним, а часнику в котлетки потрібно сипати побільше.

Смак гострих соусів – наприклад Чилі і каррі – починає подобатися нам в підлітковому віці як відмінне доповнення до різних снеків. Не можна назвати це поєднання корисним, але що є, то є.

До 20 років Цибулю і часник перестають здаватися такими вже противними, і ми з задоволенням включаємо їх в свій раціон. Особливо рятують часниковий і цибульний порошки, які надають смак улюбленої страви, але не залишають неприємного запаху.

До 21 року нам починає подобається Шпинат, баклажан і перець. Зелень часто стає одним з компонентів корисних смузі, а овочі – частими гостями консервації.

У 22 роки на нашому столі з’являються Зрілі сири. Сирна тарілка стає улюбленою закускою до вишуканих вин – пармезан і дор блю відмінно відтіняють смак напою.

У 23 роки ми починаємо їсти Спаржу і авокадо. Вони корисні і окремо, і разом у складі салатів. Величезний плюс авокадо в тому, що з нього можна приготувати і солодкі, і солоні страви.

У 24 розуміємо смак таких делікатесів, як Сир брі та устриці. Стає зрозуміло, чому за сир зі скоринкою і молюсків, политих лимонних соком, люди віддають такі шалені гроші.

А ось в 25 ми нарешті пізнаємо, в чому сенс Оливок, і з задоволенням включаємо їх до складу салаток і канапешек. Ну і прикрасити келишок мартіні ними можна.

У 28 одним з улюблених ласощів стають Козячі сири. Салати, сендвічі, або просто шпажки з шматочками сиру і фруктами стають улюбленими частуваннями.

Серед продуктів, які рідко подобаються дітям, можна виділити Квасоля, хрін, корнішони, а також морепродукти, особливо Мідії і макрель. Відштовхують їх і Страви з капусти – в першу чергу через специфічного запаху, а також Гіркий шоколад і каву, які, на їхню думку, повинні бути солодкими, як молочний шоколад і чай.

Звичайно, велику роль відіграє і психологічний фактор – деякі страви в дитинстві нам могли банально погано приготувати, а інші, навпаки, дуже добре, та ще й спробували ми їх в компанії близької людини. Але тим не менш тепер Ви точно будете знати, чому дитина відмовляється від тієї чи іншої страви, яке здається нам найсмачнішим на світі. Обов’язково поділіться цією інформацією з друзями!

Увага!

10 Фото, Які Гарантовано Піднімуть Вам Настрій !
10 Фото, які гарантовано піднімуть Вам Настрій !


18 Геніальних Рішень Повсягденних Проблем !

Нема на чому розігріти піцу

Увага!

10 Секретів Які Ви Точно Ще Не Знали!



Ще статті спеціально для Вас:

Коментування заборонено.