Чим можна закушувати алкоголь

Якими б смачними не були страви, а ритм застілля задають напої. Чим вище їх градус, тим уважніше потрібно ставитися до підбору закусок, оскільки далеко не вся традиційна Їжа під випивку дійсно під неї підходить.

Якщо ви стаєте жертвою головного болю після кількох келихів вина, страждаєте від нудоти або відчуваєте інші види дискомфорту, у «Зі Смаком» є просте пояснення цьому.

Сумісність алкоголю з продуктами

Вплив алкоголю на організм багатопланове, індивідуальне. Проте, питання про те, Чим закушувати, стоїть гостро – від цього залежить і стан сп’яніння, і відчуття після нього. У списку заборонених продуктів цілком можливо виявилися ті, від яких ви зовсім не очікували подібного.

· салати

Стежити за фігурою і за станом свого алкогольного сп’яніння буває складно, тому можна навіть не налягати на салати. Велика кількість клітковини безсумнівно корисно, але воно сильно відволікає організм від дійсно важливого завдання – переробки спирту. Йдеться про салатах з великою кількістю зелені.

· шоколад

Деякі вина і коньяк рекомендують закушувати шоколадом, і з точки зору смаку це виграшне поєднання. Однак шоколад подразнює слизову шлунка. До того ж він має тонізуючий ефект за рахунок міститься в ньому кофеїну. У парі з алкоголем, який розслаблює, виходить два протилежних ефекту, які збивають організм з пантелику.

· Піца з морепродуктами

Риба багата білком, як і м’ясо, а тому довго перетравлюється. Практично всі морепродукти засвоюються не менш, ніж за 3 години, особливо копчені (понад 4). Важке навантаження на шлунок забезпечена. Правда, є і легкі представники морського коктейлю – мідії, краб, креветки, а й вони перетравлюються більше 2 годин.

У піці з тими ж анчоусами крім самої риби присутній томатна паста. Будь-якого виду кислотні продукти викликають печію в поєднанні з міцним алкоголем.

· гострі страви

Алкоголь сам по собі дратує слизову шлунка. Точно так само впливає на неї їжа з вогником. Боротися одночасно на два фронти травній системі вкрай складно, і вона, швидше за все, просто позбавиться від подразників.

· м’ясо

А ось і найпоширеніший міф: м’ясо найкраще допомагає утилізувати алкоголь. Що ж, невелика кількість білка і правда не завадить, але крім нього в соковитому просмажене стейке багато жиру. Нудота – наслідок його неповноцінною переробки при змішуванні зі спиртним.

· Десерти

Не тільки шоколад потрапив до сімки непроханих гостей. Всі десерти з великим вмістом цукру вкрай не рекомендуються до вживання з двох причин: по-перше, цукор – це кислотний продукт; по-друге, велика кількість глюкози, яке надходить в організм, потрібно негайно переробити. А коли це робити, якщо організм зайнятий алкоголем? Бережіться тортів.

· суші

І, як логічне доповнення, суші теж не підходять для закуски більшості алкогольних напоїв. Занадто багато риби, а також рису, який відноситься до тяжких продуктам. Більш того, до них подають гострі імбир і васабі.

Якщо зазначена вище їжа зовсім не підходить для веселих застіль, чому вона користується на них великою популярністю? Своя правда в цьому є. Шлунок постійно переключається з переробки напоїв на переробку спирту, а тому сп’яніння протікає уповільнено. На жаль, добре засвоїти не вийде ні перше, ні друге, і наслідки не порадують людей зі слабким шлунком і поганою переносимістю.

Ігноруйте занадто жирну їжу, уникайте солодкого, але не ігноруйте білок повністю, і ваше свято пройде на ура. Зупиніть свій вибір на вуглеводах, тобто на стравах, що містять борошняні продукти. Чуть-чуть нежирного м’яса буде дуже до речі. Можливо, ваші друзі ще не знають цих золотих правил? Поділіться з ними нашою статтею!

Увага!

10 Фото, Які Гарантовано Піднімуть Вам Настрій !
10 Фото, які гарантовано піднімуть Вам Настрій !


18 Геніальних Рішень Повсягденних Проблем !

Нема на чому розігріти піцу

Увага!

10 Секретів Які Ви Точно Ще Не Знали!



Ще статті спеціально для Вас:

Коментування заборонено.