Час приготування овочів

У Приготуванні овочів важливо зловити момент, інакше ви ризикуєте не тільки зіпсувати смак продуктів, але і розгубити їх корисні властивості. Більшість рослинних продуктів, по суті, придатні для вживання в їжу спочатку. Коли справа стосується термічної обробки, бажано доводити овочі до напівготовності: так вони не будуть розвалюватися і збережуть свої властивості.

Час, необхідний для цього, у всіх овочів різний. На нього впливає спосіб підготовки і самого приготування. Наприклад, Жарка овочів найчастіше один з найшвидших варіантів, але не завжди. Запікання – найпростіший, а варіння підходить далеко не всім. У цій статті «З Смаком» розповість вам про те, скільки часу потрібно для того чи іншого способу, щоб овочі максимально розкрили свій смак.

Скільки готуються овочі

Квасоля

Скільки варити квасолю? Спірне питання, все залежить від того, замочували ви її на ніч перед цим чи ні.

  • Жарка (з замочуванням) – 2 години.
  • Запікання (з замочуванням) – 1 година при 150 градусах.
  • Варка (з замочуванням) – 40-50 хвилин.
  • Варка (без замочування) – 5-6 годин.

Стручкова квасоля

Вибирайте не жорстку квасоля приємного світло-зеленого або світло-жовтого кольору. Саме така стручкова квасоля володіє ніжністю і соковитістю, які в ній так цінуються.

  • Жарка (свіжа) – 10 хвилин.
  • Жарка (заморожена) – 15 хвилин.
  • Запікання – 30-40 хвилин при 200 градусах.
  • Варка (свіжа) – 5-7.
  • Варка (заморожена) – 7-12.

Важливо: при варінні обов’язково кидайте квасоля в уже киплячу воду.

Брюссельська капуста

Унікальна зелень, яка підійде для супів, рагу і салатів. Перед використанням відрізайте неїстівну основу качана.

  • Жарка – 3 хвилини.
  • Запікання – 35 хвилин при 200 градусах.
  • Варка (свіжа) – 5-7 хвилин.
  • Варка (заморожена) – 10-12 хвилин.

Ніхто не застрахований від всяких жучків, а брюссельська капуста занадто мала, щоб її чистити вручну. Перед приготуванням замочіть кочанчики в воді з лимонним соком на 15 хвилин.

Кольорова капуста

Перед приготуванням замочіть її ненадовго в воді з лимонним соком, щоб суцвіття не потемніли. Процес відварювання, який займає до 7 хвилин, обов’язковий майже завжди, після чого з капустою можна робити що завгодно. Вона стане м’якою і ніжною на смак.

  • Жарка (попередньо відварювати 7 хвилин) – 15-20 хвилин.
  • Запікання – 20 хвилин при 180 градусах.
  • Варка – 10-15 хвилин.

Болгарський перець

Постійне вживання цього овоча в сирому вигляді не дозволить розвинутися авітамінозу. При термічній обробці корисні властивості втрачаються, тому терміни його приготування вкрай малі.

  • Жарка – 10-15 хвилин.
  • Запікання – 15 хвилин при 200 градусах.
  • Варка – 3 хвилини.

Морква

Морква хороша і в якості приправи, і сама по собі. Використовуйте її для додання страві солодощі або зробіть з неї оригінальний десерт. Морква поєднується з медом так само добре, як і гарбуз.

  • Жарка – 5 хвилин.
  • Запікання – 40 хвилин при 180 градусах.
  • Варка (шматочками) – 10 хвилин.
  • Варка (цілком) – 20-30 хвилин.

Спаржа

Один з найменш калорійних продуктів, який не терпить довгого зберігання. Максимальний термін – 4 дні, після чого смакові якості і користь губляться безповоротно.

  • Жарка – 5-8 хвилин.
  • Запікання – 15-20 хвилин при 200 градусах.
  • Варка – 7-10 хвилин.

Гарбуз

М’який солодкуватий смак гарбуза добре поєднується з ароматними і гострими спеціями, медом і будь-якими іншими овочами.

  • Жарка – 15 хвилин.
  • Запікання – 25 хвилин при 180 градусах.
  • Варка (шматочками) – 20-30 хвилин.

Брокколі

Від цвітної капусти відрізняється більшою щільністю і ніжним трав’янистих смаком. Цей інгредієнт прекрасно підходить для того, щоб відтінити смаки інших, але не терпить тривалої термічної обробки. Додавайте брокколі незадовго до готовності страви.

  • Жарка – 5-7 хвилин.
  • Запікання – 25 хвилин при 180 градусах.
  • Варка – 4-8 хвилин.

Баклажани

Баклажани мають борошняних, пряним смаком. Вони здатні доповнити блюдо або ж бути його єдиною складовою. Найбільш популярні запечені, фаршировані і обсмажені баклажани.

  • Жарка – 10 хвилин.
  • Запікання (шматочками) – 30 хвилин.
  • Запікання (цілком) – 40-50 хвилин.
  • Варка – 20-30 хвилин.

Кукурудза

Багатий смак і м’якість досягаються при повному дотриманні часу приготування. Також пам’ятайте про те, що при варінні кукурудзу потрібно солити тільки за 5 хвилин до готовності, інакше вона вийде жорсткою.

  • Жарка (зерна) – 5 хвилин.
  • Жарка (качани) – 35 хвилин.
  • Запікання – 40 хвилин при 200 градусах.
  • Варка (молода) – 15-20 хвилин.
  • Варка (стара) – 1-2 години.

Ріпчаста цибуля

Ріпчасту цибулю повністю їстівний, але перед цим краще обрізати верх і корінці. Перед чищенням замочіть його у воді на пару хвилин, і лушпиння буде відділятися з легкістю.

  • Жарка – 10 хвилин.
  • Запікання – 30-35 хвилин при 200 градусах.
  • Варка – 10 хвилин.

Кабачок

Діетіч і гіпоалергенний! Велика кількість рецептів саме запечених кабачків, але всі способи приготування по-своєму розкривають цей продукт.

  • Жарка – 5-7 хвилин.
  • Запікання (шматочками) – 20 хвилин.
  • Запікання (цілком) – 35 хвилин.
  • Варка – 15-20 хвилин.

Буряк

Примхливий овоч, який при варінні поводиться непередбачувано в залежності від розміру. Невелика хитрість: щоб буряк приготувалася швидше, не треба чистити її перед варінням.

  • Жарка – 20 хвилин.
  • Запікання – 1 година при 180 градусах.
  • Варка – годину-півтори.

Капуста

Особливо смачно виходить тушкована капуста з тертою морквою. Цікаво, що найкраще готувати її нема на рослинній олії, а на смальці.

  • Тушка – 30-40 хвилин.
  • Запікання – 40 хвилин при 180 градусах.
  • Варка – 15-25 хвилин.

Картопля

Щоб смажена картопля не зварився на сковороді, а вийшов хрустким і золотистим, його шар не повинен перевищувати 5 сантиметрів.

  • Жарка – 25 хвилин.
  • Запікання – 30 хвилин при 180 градусах.
  • Варка – 25 хвилин.

І пам’ятайте, що чистити овочі можна тільки безпосередньо перед приготуванням! В іншому випадку вони швидко втрачають свої смакові якості. Час – ключовий момент в готуванні і життя в цілому, тому не втрачайте його даремно і поділіться нашої шпаргалочкою зі своїми друзями!

Увага!

10 Фото, Які Гарантовано Піднімуть Вам Настрій !
10 Фото, які гарантовано піднімуть Вам Настрій !


18 Геніальних Рішень Повсягденних Проблем !

Нема на чому розігріти піцу

Увага!

10 Секретів Які Ви Точно Ще Не Знали!



Ще статті спеціально для Вас:

Коментування заборонено.