Чай з петрушки

Кулінарний потенціал цієї трави по достоїнству оцінили кухарі середземноморської, американської та африканської кухні. Свіжий аромат петрушки робить її бажаним інгредієнтом в м’ясних, рибних і овочевих стравах. Не дивно, що вона вважається однією з найпоширеніших пряних трав в світі!

Популярністю петрушка зобов’язана своїй невибагливості: виростаючи в дикому вигляді в Італії і Європі, вона витримує до 7 градусів морозу, прекрасно пристосовуючись до домашніх умов. «З Смаком» розповість вам не тільки про застосування в готуванні, але про Лікувальні властивості петрушки і найбільш ефективному її використанні.

Корисні властивості петрушки

При термічній обробці зелень втрачає аромат і смак, але тільки не петрушка. Ось чому в італійській кухні майже жодне м’ясне блюдо без неї не обходиться. Завдяки стійкості до холоду, її можна зберігати до декількох місяців, і вона не втратить своїх властивостей, а красива форма листя так і проситься стати прикрасою страви. Саме час дізнатися про застосування петрушки трохи більше цього.

· профілактика авітамінозу

При згадці вітаміну С на думку спадає зірка серед цитрусових – лимон. А повинна була прийти петрушка, адже в ній цього вітаміну в 4 рази більше. Також в продукті міститься велика кількість кератину, вітаміни А і В, фолієва і аскорбінова кислота, і це ідеальний засіб від авітамінозу на зиму.

· Боротьба з раковими пухлинами

У дорогоцінні Властивості петрушки входить неоціненний ефект, який вона надає на пухлини в організмі. Масло петрушки здатне уповільнювати зростання і поширення ракових клітин. В основному, це стосується утворень в легенях і шлунку.

· протизапальний ефект

Ароматну зелень нерідко використовують при лікуванні подагри і артриту. Вона бореться з коренем проблеми – самим запаленням. Так може бути завдяки високому вмісту вітаміну С.

Це Корисна властивість петрушки робить її незамінною в косметології, так як відвар з цієї рослини ефективно бореться з висипом вугрів і швидко знімає почервоніння, в тому числі і від укусів комах.

· Відновлення нервової системи

Наш організм нерідко піддається атаці нейротоксинов, що містяться головним чином в побутовій хімії (наприклад, ацетон) і пестициди. Шкода від них колосальний, оскільки доводиться на нейронну мережу.

Сік петрушки робить позитивний вплив на центральну і периферичну нервову систему, захищаючи від згубного впливу токсинів.

Виходячи з цих міркувань, Петрушка для здоров’я має колосальне значення. Її можна замінити і іншими продуктами, але ця пряність – справжній концентрат користі. При такому сильному ароматі використовувати її в якості настойки для зовнішнього застосування було б блюзнірством. Смачний Петрушкова чай з додаванням меду нітрохи не гірше за інших трав’янистих чаїв.

Рецепт Петрушкова чаю

  • 50 г петрушки (1 пучок)
  • 500 мл води
  • 0,5 лимона
  • 1 ч. л. меду

У приготуванні немає нічого складного: доведіть воду до кипіння, додайте подрібнений лимон і петрушку, потримайте на вогні 5 хвилин і дайте охолонути. Тільки після охолодження процідіть напій, додайте ложку меду, і ваш смачний чай буде готовий!

А якщо вам цікаво, петрушка володіє також освітлюючим ефектом: відбілює шкіру і зубну емаль. Залишки чаю можна заморозити, щоб пізніше використовувати кубики льоду в косметичних цілях.

Вашим друзям буде цікаво дізнатися про властивості настільки популярною прянощі, а редакції «З Смаком» – про ваших способах використання петрушки.

Увага!

10 Фото, Які Гарантовано Піднімуть Вам Настрій !
10 Фото, які гарантовано піднімуть Вам Настрій !


18 Геніальних Рішень Повсягденних Проблем !

Нема на чому розігріти піцу

Увага!

10 Секретів Які Ви Точно Ще Не Знали!



Ще статті спеціально для Вас:

Коментування заборонено.