Бюджетні страви з кабачків

Невибагливі кабачки радують нас все літо і зовсім не набридають, адже з них можна приготувати багато страв на будь-який манер. А ще до середини сезону вони стають дешевшими до непристойності, ось тут-то і починається ажіотаж: господині їх запікають, закочують икорку, труть на оладки.

Здавалося б, здешевити страви з кабачків неможливо! Але часом гаманець вимагає цього, особливо після того, як його звозили у відпустку, на моря. Всім, хто зіткнувся з подібною проблемою, «З Смаком» дарує добірку економних кабачковий страв.

Як смачно і недорого поїсти

Оладки з кабачків

Приготувати це блюдо просто: необхідно натерти кабачки, посолити, віджати, потім додати яйце і борошно. Проблема в тому, що тертий кабачок швидко пускає сік, після видалення якого м’якоті залишається дуже мало. Проблему вирішить пюре з печеного або відвареної картоплі: воно вбере в себе кабачковий сік, при цьому не заб’є смак самого кабачка, що не можна сказати про борошно або манки у великій кількості.

Запіканка з кабачків

У будь-яку овочеву запіканку хочеться додати соус і твердий сир. У випадку з кабачкової нам пощастило більше, адже цей овоч поєднується з іншими, більш дешевими, сортами сиру. Ви не помилитеся, якщо покриєте обсмажені в борошні колечка кабачка соусом бешамель (до речі, теж не особливо витратним) і будь-яким сиром, можна сиром. Додайте щіпку мускатного горіха і чорного перцю для пряного аромату.

Крем-суп з кабачків

З кабачків виходять відмінні холодні або гарячі перші страви. Візьміть будь-які овочі, включаючи кабачки і картопля. При необхідності зніміть з них шкірку (якщо це томати або болгарський перець), потім припустіть в соняшниковій олії, відправте в каструлю, залийте підсоленою водою або припасеним бульйоном. Відваріть до готовності, потім пюріруйте за допомогою блендера. Доведеться трохи витратитися й придбати вершки, які додадуть ніжності і м’якості крем-супу. Розлийте суп по тарілках, подавайте з домашніми сухариками.

Мариновані кабачки

Якщо у вас знайшовся молодий кабачок або цукіні, значить, вам є що подати в якості закуски. Спробуйте замаринувати їх в гарячому маринаді, це займе не більше півгодини. Просто наріжте кабачок тонкими слайсами, потім залийте гарячим маринадом з додаванням яблучного оцту, солі, цукру і спецій. Дочекайтеся, поки розсіл охолоне, дістаньте кабачкові стрічки, побризкайте оливковою олією і прикрасьте гарбузовим насінням.

Солодка випічка з кабачками

Смак кабачка нейтральний, тому в солодкій випічці він зовсім не відчувається, а ось текстура у тесту виходить ніжна, розсипчаста. Додайте натертий, а потім віджатий кабачок в улюблені шоколадні кекси – не прогадаєте!

Поки писала для вас цю статтю, мультиварка покликала діставати з чаші готовенькі фаршировані кабачки – моє улюблене блюдо. Ось які красені вийшли!

А як ви вважаєте за краще подавати кабачки? Діліться з нами в коментарях!

Увага!

10 Фото, Які Гарантовано Піднімуть Вам Настрій !
10 Фото, які гарантовано піднімуть Вам Настрій !


18 Геніальних Рішень Повсягденних Проблем !

Нема на чому розігріти піцу

Увага!

10 Секретів Які Ви Точно Ще Не Знали!



Ще статті спеціально для Вас:



Просто Останні Статті:

Коментування заборонено.