Бюджетні блюда

Редакція «З Смаком» задалася питанням, наскільки вдалими можуть бути страви, виготовлені з мінімуму інгредієнтів. Найчастіше легкі рецепти не до вподоби витонченому смаку, однак Недорогі страви, які ми сьогодні розглянемо, настільки ж смачні, наскільки і прості.

Компоненти, що входять в такі страви, повинні бути легкодоступними, поєднані з великою кількістю спецій і швидкими в приготуванні. Картопля, цибуля, яйця і бобові безумовно є лідерами за всіма трьома параметрами, тому в рецептах даної статті обов’язково вам зустрінуться.

Дешево і смачно

Деруни

Прості страви з картоплі – класика в рубриці «Доступно і смачно». Картопляні млинці, які також називають дерунами, стали одним з найяскравіших прикладів.

Вам знадобиться

  • 400 г картопляного пюре
  • 1 яйце
  • 3 ст. л. соняшникової олії
  • 80 г пшеничного борошна
  • Сіль, перець за смаком

Розбийте яйце в пюре, додайте борошно, сіль, перець і замісити картопляне тісто. Викладайте його столовою ложкою на сковороду з розігрітим маслом. Обсмажуйте деруни з обох сторін до підсмаженої скоринки.

Ось і весь рецепт. Замість масла краще використовувати смалець, а в саме тісто рекомендуємо додати шматочки яблук. Тоді ваші картопляні млинці вийдуть особливо ніжними. Подавайте їх гарячими зі сметаною.

Кремова намазки з горохом

Даний рецепт доводить, що навіть несумісні, на перший погляд, і за смаком, і по консистенції інгредієнти можуть відмінно поєднуватися, якщо їх правильно подати. Ділимося з вами секретом приготування смачної намазки на тости!

Вам знадобиться

  • 2 ст. л. вершкового масла
  • 2 ст. л. борошна
  • 200 мл молока
  • 300 г зеленого горошку

Поставте молоко грітися. В цей час перемішайте в сотейнику масло з борошном і обсмажують суміш протягом двох хвилин на маленькому вогні, постійно помішуючи. Влийте молоко і зніміть з вогню. Збивайте суміш, поки вона не загусне, після чого залишиться тільки додати горошок.

Знавці повинні були помітити, що знаменита кремова намазки сильно нагадує соус бешамель способом приготування. Так і є, просто цей варіант займає трохи менше часу. Бутерброди з горошком стануть прекрасним сніданком і перекусом.

Пудинг

Щоб зробити цей нестандартний десерт вам знадобиться чорнослив. Але пам’ятайте: ніяких молочних продуктів або яєць. Пудинг – традиційне різдвяне блюдо у англійців, але такий вам бачити точно не доводилося.

Вам знадобиться

  • 220 г чорносливу
  • 800 мл води
  • 120 г цукру
  • 0,25 ч. л. кориці
  • 1 паличка кориці
  • 3 ст. л. кукурудзяного крохмалю

Залийте чорнослив в каструлі 400 мл води і залиште розмокати на 2 години. Потім доведіть суміш до кипіння, злийте воду і дрібно наріжте сухофрукти. Отриману кашу залийте залишилися 400 мл води, додайте цукор і обидва види кориці. Окремо залийте крохмаль трьома столовими ложками води, дайте трохи набрякнути і додайте його в чорнослив. Варіть суміш на повільному вогні ще 5 хвилин після кипіння. І ось, нарешті, зніміть з вогню, дістаньте паличку кориці, дайте пудингу охолонути і поставте його на ніч в холодильник.

Цибулеві котлети

Як ми і обіцяли, без лука тут не обійтися. Ці приголомшливі котлетки не містять ні грама м’яса, але це ніяк не впливає на їх апетитний вигляд і приємний смак.

Вам знадобиться

  • 2 цибулини
  • 3 ст. л. манки
  • 1 картоплина
  • 1 л томатного соку
  • 1 ст. л. соєвого соусу

Подрібніть цибулю і замочіть його в воді на пару хвилин. Злийте воду. Потім натріть картоплю на крупній тертці і додайте його до цибулі разом з ложкою соєвого соусу. Насипте манку, все перемішайте і дайте суміші відпочити 15 хвилин. Викладайте суміш на сковорідку столовою ложкою і обсмажуйте з обох сторін. Після цього складіть котлети в глибоку каструлю, залийте томатним соком і тушкуйте 30 хвилин.

Яєчний суп-пюре

Якщо після котлет з лука у вас залишилися якісь сумніви в тому, що страва може бути практично з одного інгредієнта, поспішаємо вас порадувати супом з одними тільки яйцями!

Вам знадобиться

  • 0,5 л курячого бульйону
  • 4 яйця
  • Сіль і перець за смаком

Збийте яйця в мисці. Влийте їх в киплячий бульйон, безперервно помішуючи. Яйця швидко тверднуть. Варіть суп на великому вогні кілька хвилин. Після цього залишається його тільки посолити і поперчити.

У вас вийде 4 порції найпростішого супу-пюре, який виручить в будь-який безгрошів’я або при відсутності вільного часу. При цьому він дуже ситний і поєднується з будь-якими травами.

Майже всі рецепти з нашого списку були народжені в період Великої депресії, тому не варто дивуватися, що в них майже нічого немає. Ці страви були найвдалішими кулінарними знахідками і на той момент, і зараз, коли ми відчуваємо не тільки дефіцит в їжі, скільки в часі.

Не забудьте поділитися нашою статтею про Дешеві стравах з тими, кому це може бути цікаво!

Увага!

10 Фото, Які Гарантовано Піднімуть Вам Настрій !
10 Фото, які гарантовано піднімуть Вам Настрій !


18 Геніальних Рішень Повсягденних Проблем !

Нема на чому розігріти піцу

Увага!

10 Секретів Які Ви Точно Ще Не Знали!



Ще статті спеціально для Вас:

Коментування заборонено.