Аюрведичне харчування

Правильне харчування – запорука довгого і здорового життя! Саме тому так важливо відповідально підійти до вибору страв і приготування їжі. Ми так звикли економити, що не сумніваючись вибираємо те, що подешевше. Можна заощадити на чому завгодно, але не на їжі. Мова йде не тільки про фінанси, а й про час, який слід витратити на приготування здорової та свіжої їжі.

Аюрведичне харчування

Згідно аюрведичні принципам харчування, найкорисніша їжа – та, що приготовлена зі свіжих і якісних продуктів. Вона повинна бути насичена спеціями, маслом, її слід подавати виключно в теплому вигляді. Така їжа наповнює тіло життєвою енергією і підживлює розум.

Раніше мені ніколи не доводилося куштувати Індійські страви, але завдяки подрузі, яка повернулася з відпочинку на Гоа, моє життя знайшла зовсім інший смак. Поїздка до Індії її начебто омолодила. Подруга весь час розхвалювала індійську кухню і говорила, що саме таке харчування – шлях до сяючої молодий шкірі і здоров’ю. І вона виявилася повністю права. Мені захотілося поділитися цими чудовими секретами з вами.

Секрети здорового і смачного харчування

· Для того щоб їжа не втрачала свої корисні властивості, не варто її Повторно розігрівати і вживати пізніше 3 годин після приготування. Згідно аюрведичні навчань, здоровою може називатися тільки свіжоприготовлена їжа.

Їжа, полежати в холодильнику, тільки шкодить нашому здоров’ю через що почалися процесів розкладання. А при повторному розігріванні з їжі виділяються токсини, які приносять шкоди організму. Аюрведа закликає дотримуватися правила про свіжоприготовленої їжі хоча б за сніданком і вечерею, коли їси будинку.

· За допомогою Лимонного соку можна освіжити смак будь-якої страви, також він допоможе організму легше засвоїти корисні речовини. Використовуйте лимонний сік, коли подаєте улюблені страви, і ви помітите, що їх смак став більш насиченим і приємним.

· За півгодини до приготування їжі Замочіть зелень і овочі в суміші з води і куркуми. Для приготування такого розчину достатньо взяти 2 літри води і додати в воду 1 чайну ложку куркуми.

За допомогою цієї процедури ви позбавите овочі та зелень від хімікатів, які залишаються на шкірці після обробки продуктів від шкідників. Відомо, що куркума має антисептичні властивості. А брокколі та цвітна капуста стануть тільки смачніше після такої обробки.

· Коли вам потрібен Помідор, а його немає під рукою, можна використовувати 2 ложки йогурту без добавок або трохи лимонного соку.

· Цікаво те, що до страв з помідорами по аюрведою рекомендується додавати трохи Цукру. Цей трюк зробить їжу більш апетитною і дозволить організму легше її перетравити.

· Цукор можна додавати навіть в Солоні страви. Додавати цукор коштує в середині процесу приготування. Завдяки цьому їжа буде просто танути в роті.

· Перед приготуванням будь-яку крупу варто обсмажувати. Організму набагато легше засвоїти її після термічної обробки, а смак страви стане більш виразним і незабутнім.

· Якщо ви хочете, щоб смак страви убив всіх наповал, додайте таємний інгредієнт. Розігрійте столову ложку масла ДХІ (топлене вершкове масло) або оливкової олії на сковороді. Додайте насіння гірчиці, кумина і спеції за смаком. Можете взяти ароматні листя каррі.

Залиште спеції смажитися на сильному вогні приблизно з хвилину. Злийте масло і використовуйте його як заправку. Смак буде неповторним. Звичайне рослинне і вершкове масло ніколи не зрівняються з такою ароматною заправкою.

· Користуйтеся Глиняним посудом. Якщо ви використовуєте її вперше, проваріть в ній воду з невеликою кількістю рису для того, щоб нейтралізувати присмак глини.

· На Сніданок рекомендується їсти солодку їжу, а на вечерю – нейтральну за смаком (наприклад, соковиті фрукти або овочі). Для обіду найоптимальніший варіант – їжа, що містить повну гаму смаків (гострий, кислий, солодкий, солоний, терпкий).

· Такі Правила харчування особливо корисні для жінок. Вони дозволяють залишатися молодою, підтримувати нормальну вагу і зберігати свіжість і сяйво шкіри.

· Після заходу сонця краще не вживати важку їжу. Це пов’язано з тим, що в цей час наша травна система готується до відпочинку і працює не так активно, як до заходу сонця. У аюрведою вважається, що прийом їжі в такий час шкодить організму і сприяє появі зайвої ваги.

· Фрукти з основною їжею краще не змішувати. Набагато корисніше їсти їх за півгодини до їди або ж через кілька годин після. Аюрведичні принципи забороняють змішувати фрукти з молочними продуктами. Таке поєднання вважається отруйним і може викликати різноманітні шкірні захворювання.

Шкідлива їжа завдає ударів по людському організму повільно, але впевнено. Ви можете довгий час не відчувати її негативного впливу, але через багато років таке харчування стане причиною серйозних захворювань. Йди аюрведичні законам і проживи довге і здорове життя!

Не забудь поділитися цими секретами з друзями, щоб було з ким веселитися в старості!

Увага!

10 Фото, Які Гарантовано Піднімуть Вам Настрій !
10 Фото, які гарантовано піднімуть Вам Настрій !


18 Геніальних Рішень Повсягденних Проблем !

Нема на чому розігріти піцу

Увага!

10 Секретів Які Ви Точно Ще Не Знали!



Ще статті спеціально для Вас:



Просто Останні Статті:

Коментування заборонено.