Алюмінієва фольга

На сучасній кухні є десятки самих різних пристосувань, що допомагають спростити підготовку. Шафки і ящики заповнені великою і дрібною побутовою технікою, без якої просто не обійтися. Але поряд з ними, займаючи мало місця, знаходяться на перший погляд цілком звичайні предмети, наприклад, фольга. І хоча ми використовуємо її кожен день, все ж знаємо про неї дуже мало. І страждаємо від такого незнання в прямому сенсі цього слова.

Фольгу, яку ви використовуєте практично кожен день, роблять з алюмінію. Його можна знайти в медикаментах та питній воді, косметиці і дезодоранту, харчових упаковках і так далі. Але насправді такий метал може стати причиною досить важких захворювань. Алюміній потрапляє в організм людини і без використання фольги. І якщо ви не в силах уникнути цього, потрібно хоча б постаратися мінімізувати його кількість.

Шкода від використання фольги

Найчастіше алюмінієва фольга використовується в процесі термічної обробки їжі. Коли такий матеріал знаходиться під впливом високої температури, частки алюмінію з фольги потрапляють в продукти харчування. В результаті разом зі смачним блюдом ви подаєте до столу їжу, яка насичена токсичним металом.

· Нервова система. Вона страждає першою. Алюміній має властивість накопичуватися в нервових клітинах і тканинах головного мозку. А це призводить до проблем в його роботі. Останні дослідження вже показали, що «запаси» цього металу в клітинах мозку призводять до хвороби Альцгеймера, Галлервордена-Шварца або Паркінсона.

· Молочні залози. Відкладення алюмінію в близьких до грудей лімфатичних вузлах може стати однією з причин раку молочної залози. У вас є можливість мінімізувати такі шанси в своєму конкретному випадку, якщо ви будете використовувати фольгу рідше.

· Імунна система. Саме цей токсичний метал порушує роботу імунної системи, а також уповільнює ріст клітин і їх розвиток, змінює склад крові.

· Нирки. Алюміній також накопичується в нирках. З часом це призводить до порушення роботи цих органів та появи каменів.

· Легкі. Якщо алюміній пробрався до дихальних шляхів людини, наслідком можуть стати запалення легенів і бронхів.

Чим замінити алюмінієву фольгу

Якщо, прочитавши таке, ви наважуєтеся відмовитися від використання алюмінієвої фольги для запікання, з’являється цілком природне запитання: чим замінити її? Із завданням відмінно впорається пергаментний папір. Звичайно, складно надати їй потрібну форму і скрутити, та й потрібно буде добряче постаратися, щоб очистити деко після готування. Але краще трохи повозитися і залишитися здоровим. Також кожен раз, коли ви хочете приготувати м’ясо або картопля в духовці, можна використовувати рукав для запікання.

І ще одна порада – не зберігайте у фользі овочі, фрукти або спеції. В ідеалі варто взагалі позбутися від алюмінієвого посуду.

Давайте поглянемо на речі з іншого боку: якщо ви використовуєте алюмінієву фольгу дуже рідко, ризики появи одного з перерахованих вище захворювань мізерно малі. Але запитайте себе, з якого матеріалу зроблений посуд на вашій кухні? Чи часто ви купуєте готову їжу в супермаркеті, яку упаковують в спеціальні ємності з щільною фольги? Загортаєте чи продукти в неї під час готування або просто, щоб відправити в холодильник? Якщо так, то варто переглянути свої звички і друзям порадити!

Увага!

10 Фото, Які Гарантовано Піднімуть Вам Настрій !
10 Фото, які гарантовано піднімуть Вам Настрій !


18 Геніальних Рішень Повсягденних Проблем !

Нема на чому розігріти піцу

Увага!

10 Секретів Які Ви Точно Ще Не Знали!



Ще статті спеціально для Вас:

Коментування заборонено.