9 способів використовувати черствий хліб

Вважається, що Перший хліб з’явився, коли кашка із зерен або борошна і води випадково потрапила у вогонь. Так це було чи ні, але хліб досі займає почесне місце в багатьох культурах.

Викинути хліб по всьому світу вважається поганою прикметою, і неспроста, адже це дуже Поживний продукт.Навіть якщо він не зовсім свіжий, але не зіпсувався, є кілька способів використовувати його в їжу.

Рецепти з черствого хліба

· Швидка піца

Наріжте хліб квадратами, щільно розкладіть по листу. Змастіть томатною пастою або кетчупом з майонезом, викладіть улюблену начинку і посипати сиром.

Всього через 15 хвилин ви зможете насолоджуватися гарячої ароматної піцою!

· Яєчня з шматочками хліба

Наріжте м’якуш брусочками. Підсмажте на розігрітому вершковому маслі. Можете додати помідори, цибулю та інші овочі, зелень, сосиски або ковбасу, спеції. Залийте яйцями.

Такий сніданок подарує вам заряд енергії, крім того, це дуже смачно.

· часникові грінки

Наріжте тонко чорний хліб, розігрійте вершкове масло, запечіть або обсмажте зі спеціями, сіллю і пропущеним через прес часником.

Легко приготувати, добре йде з пивом, можна запропонувати дітям як альтернативу магазинним!

· Холодний хлібний суп

Черствий чорний хліб поріжте на шматочки. Закип’ятіть воду, посоліть, охолодіть. Залийте хліб. Дрібно наріжте зелену цибулю і кріп, долийте ложку рослинної олії, всипте дрібку лимонної кислоти. Змішайте все.

Ось такий ледачий супчик вийшов!

З хліба можна приготувати і напої.

· квас

Поріжте скибочками черству буханку чорного хліба, підсушіть при кімнатній температурі. Перекладіть в посуд, що не окислюється, і залийте 5 л окропу. Остудіть до 35 градусів, введіть дріжджі. Щільно закрийте і поставте в тепле місце. Через два дні процідіть через марлю. Додайте 1 склянку цукру і 0,5 склянки родзинок, наполягайте ще 12 годин. Розлийте в пляшки, гарненько закупорьте і зберігайте в холодному місці.

Дуже рятує в спеку!

А з білого хліба виходять десерти.

· молочна тюря

Ображати скоринки, наріжте кубиками. Розкладіть на деку і відправте в розігріту на максимум духовку на 5-7 хвилин. Залийте молоком (в ідеалі парним, але можна холодним або гарячим), додайте варення або мед за смаком.

· морквяна запіканка

Замочіть в молоці порізаний черствий хліб. Відіжміть. Натріть моркву, посипте цукром. Збийте яйце. Змішайте все до однорідності і запікайте 20-30 хвилин при 180 градусах. Замість моркви можна взяти яблуко або сухофрукти.

· пудинг

Замочуйте протягом години черствий хліб в молоці. Перетріть яєчні жовтки з цукром. Переберія малину. Змішайте всі інгредієнти. Збийте білки і акуратно введіть. Змастіть маслом форму для запікання, посипте сухарями і розподіліть отриману масу. Готуйте на водяній бані 40-50 хвилин. Готовий десерт викладіть на блюдо, посипте цукровою пудрою або полийте фруктовим сиропом, варенням, шоколадом.

· Десерт зі збитими вершками

Натріть на тертці черствий білий хліб. Розтопити вершкове масло і підсмажте його. Збийте вершки з цукровою пудрою в пишну масу. У вазочки розкладіть хліб, покрийте збитими вершками і полийте варенням.

Насолоджуйтесь новими стравами і діліться з друзями!

Увага!

10 Фото, Які Гарантовано Піднімуть Вам Настрій !
10 Фото, які гарантовано піднімуть Вам Настрій !


18 Геніальних Рішень Повсягденних Проблем !

Нема на чому розігріти піцу

Увага!

10 Секретів Які Ви Точно Ще Не Знали!



Ще статті спеціально для Вас:

Коментування заборонено.