7 запозичених блюд

Всі знайомі з приказкою: «Щи да каша – їжа наша». Але чи так це насправді? Чи завжди подібні страви стояли на столі наших предків? Давайте розберемося!

Єдиним способом приготування було ловлення в печі. А якщо додати до цього убогий вибір продуктів, то стане зрозуміло, що традиційна російська кухня не відрізнялася вишуканими стравами. Тому і доводилося запозичувати і адаптувати страви сусідніх держав. Кухня, яку прийнято вважати російської, почала формуватися Лише в XVIII столітті.

7 страв російської кухні, запозичені у сусідів

· пельмені

На російських столах щільно вкоренилися відварені у воді або бульйоні вироби з м’ясного фаршу, рубленого або перемеленого, запечатаного в оболонку з тіста. Пачка заморожених пельменів є в холодильнику практично кожного холостяка, а приготування домашніх пельменів наші господині давно перетворили в сімейний ритуал.

Проте в інших країнах є давніші варіанти цієї страви. На Русі вони з’явилися лише внаслідок просування на Урал, де їх навчилися готувати у фіно-угрів.

· Гречана каша

Право називатися першовідкривачами цих круп приписують то грецьким ченцям, то жителям Гімалаїв, але точно не російським селянам. У російській кухні вона з’явилася лише в Середні віки, коли її завезли сюди купці. Проте ні в якій кухні світу гречка не популярна так, як в Росії.

· Оселедець під шубою

Улюблену новорічну закуску російських, здатну повалити в жах представників Заходу, насправді придумали ще в XIX столітті. У німецьких і скандинавських столових подавали суміш з варених овочів і солоного оселедця, а в норвезькому рецепті 1851 р пропонували укладати продукти шарами. Єдине, що відрізняло їх від нашого салату – відсутність майонезу і назви зі згадуванням верхнього одягу.

· Щи-борщі

Російські селяни дійсно готували капусняк, проте до борщу йому було далеко: капусту рубали великими шматками, заливали водою і відправляли нудитися в піч. А ось м’ясний бульйон з подрібненими овочами – це вже винахід південних слов’ян.

· холодець

Таке звичне ситне блюдо придумали, знову ж таки, не в Росії, а в Західній Європі. Охолоджений желеподібний густий бульйон з шматочками м’яса під різними назвами популярний в Німеччині, Франції, Латвії та інших європейських країнах з дуже давніх часів.

· локшина

Смужки тесту, відварені в м’ясному або грибному бульйоні, а також в молоці – дуже просте і популярне блюдо. Але і цей рецепт з’явився на світ не завдяки російським: якщо в Китаї він існував ще в II тисячолітті до н. е., то наші предки навчилися готувати локшину тільки під час освоєння територій Сибіру.

· Гірчиця

Навіть цей традиційний соус – не винахід росіян. І навіть не любителів соусів – французів. Поволзькі німці в XIX столітті першими додумалися схрестити два сорти гірчиці і зробити з пряного зерна гостру приправу.

Але незважаючи ні на що, ці страви продовжують радувати нас і у свята, і в будні. Насолоджуйтесь смачною їжею і діліться цією статтею з друзями!

Увага!

10 Фото, Які Гарантовано Піднімуть Вам Настрій !
10 Фото, які гарантовано піднімуть Вам Настрій !


18 Геніальних Рішень Повсягденних Проблем !

Нема на чому розігріти піцу

Увага!

10 Секретів Які Ви Точно Ще Не Знали!



Ще статті спеціально для Вас:



Просто Останні Статті:

Коментування заборонено.