Кефір – корисний і смачний кисломолочний продукт. Буває, що ви не встигаєте його випити, а термін придатності вже добігає кінця. Навіть якщо у вас залишився стакан кефіру, викидати цей продукт не варто. З нього можна приготувати багато чого смачного.
Кефір – просто знахідка в приготуванні випічки. Вона виходить пишною навіть без додавання дріжджів. Ми ділимося з вами простими і швидкими рецептами.
Легкий пиріг
Інгредієнти для рецепта
- 1 стакан кефіру
- 250 г маргарину
- 1 склянка цукру
- 2 яйця
- 1 склянка манної крупи
- 1 стакан пшеничної муки
- 1 щіпка солі
Як приготувати
Змішайте сухі інгредієнти. Замість манки можна взяти ще один стакан муки. Додайте в кефір розтоплений маргарин і яйця, ретельно перемішайте. Можна також покласти горіхи, родзинки, цукати, мак, терту моркву, какао. Випікайте 20-30 хвилин при температурі 180 градусів.
Пиріг з картоплею і м’ясом
Інгредієнти для рецепта
- 1,5 склянки кефіру
- 1,5 склянки пшеничного борошна
- 2 яйця
- 1 ч. л. соди
- 1 ч. л. солі
- 4 картоплини
- 2 цибулини
- 300 г м’яса
Як приготувати
Перемішайте яйця і півсклянки кефіру, додайте сіль, соду і, постійно помішуючи, всипте борошно. Вилийте кефір, що залишився, перемішайте. Тісто має вийти схожим на сметану, текучу, але густу. На змащену олією сковороду покладіть шарами: цибулю кільцями, картоплю, посипану сіллю і спеціями, м’ясо, знову картоплю. М’ясо можна взяти будь-яке: курку, свинину, фарш, сосиски. Залийте все тістом. Запікайте від 20 хвилин.
Пиріг з капустою
Інгредієнти для рецепта
- 1 стакан кефіру
- 1,5 склянки пшеничного борошна
- 2 яйця
- 1 ч. л. розпушувача
- 1 щіпка солі
- 50 г вершкового масла
- 1/2 капустини
Як приготувати
Змішайте кефір, яйця, розпушувач і сіль. Додайте борошно, щоб тісто було густе, як на оладки. Трохи тісту вилийте на змащену сковороду, потім покладіть рубану капусту і залийте рештою тіста. Зверху покладіть шматочки масла. Запікайте близько 30 хвилин.
Яблучний пиріг
Інгредієнти для рецепта
- 1,5 склянки кефіру
- 1,5 склянки пшеничного борошна
- 3 яйця
- 1 склянка цукру
- 1 ч. л. соди
- 1 щіпка солі
- 3-4 яблука
Як приготувати
Збийте яйця з цукром, додайте кефір, соду, сіль. Поступово всипайте борошно, щоб тісто вийшло, як на оладки. Половину тіста вилийте на деко, зверху викладіть очищені і порізані яблука. Потім вилийте тісто. Випікайте в духовці при температурі 180 градусів.
Пиріг «Дитинство»
Інгредієнти для рецепта
- 1 стакан кефіру
- 3 склянки пшеничного борошна
- 1 яйце
- 150 г вершкового масла
- 1 щіпка солі
- 1,5 склянки цукру
- 1 пакетик розпушувача
- 1 пакетик ванільного цукру
- 600 г слив
Як приготувати
Змішайте борошно з розтопленим вершковим маслом, додайте яйце, кефір, цукор, сіль, розпушувач і ванільний цукор. Замісить тісто. Воно повинно вийти еластичним і не липнути до рук. Поставте тісто в холодильник на 1 годину. Сливи поріжте навпіл (видаліть кісточки). Тісто помістіть в змащену форму, викладіть на нього сливи і посипте цукром. Поставте пиріг в розігріту до 200 градусів духовку і випікайте приблизно 30 хвилин. Остиглий пиріг можна посипати цукровою пудрою.
Торт «Чорний принц»
Інгредієнти для рецепта
- 1 стакан кефіру
- 1 стакан пшеничної муки
- 1,5 склянки цукру
- 1 яйце
- 1 ч. л. соди
- 3 ч.л. какао
- 200 г вершкового масла
- 250 г сметани
Як приготувати
Яйце збийте зі склянкою цукру до густої піни, додайте кефір, какао, соду і ще раз збийте. Потім додайте борошно, тісто має бути схоже на густу сметану. Вилийте тісто в змащену маслом високу форму і випікайте при температурі 180 градусів. Перевіряйте на готовність дерев’яною зубочисткою. Проткніть нею пиріг в центрі, і якщо вона виходить сухою, значить, пиріг готовий.
Приготуйте крем: м’яке масло і півсклянки цукру розітріть, додайте сметану. Потім збийте. Готовий торт вийміть з форми і остудіть на решітці. Потім розріжте на 2 коржі, змастіть кремом, зверху прикрасьте на свій розсуд.
Цікаве відео – Соковитий Пиріг на кефірі за 9 хвилин + час на випічку
Перелік рецептів можна продовжувати ще довго, адже їх величезна кількість. Напевно, і у вас теж є улюблені рецепти страв на кефірі. Діліться статтею і враженнями з друзями і готуйте із задоволенням!